پایگاه اکسیوس روز یکشنبه به نقل از ۵ مقام سابق و فعلی آمریکا گزارش داد که آنها مستقیما این موضوع را از زبان رئیسجمهور شنیدند. بنابر گزارشها ترامپ این موضوع را یک سال و نیم است که مطرح کرده و به تازگی نیز بار دیگر این مسئله را پیش کشیده است.
ترامپ در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره محاصره ونزوئلا، نظر مثبت خود را در این خصوص اعلام کرد. با این حال از توضیح بیشتر این مسئله خودداری کرد. یکی از منابع آگاه به آکسیوس گفت او (ترامپ) مستقیما گفت ما باید کشتیهای خود را آنجا مستقر و ممانعت دریایی را در آن منطقه اعمال کنیم. از ورود هر کالایی جلوگیری کنید.
کاخ سفید تاکنون به درخواست هیل برای اظهارنظر در این خصوص پاسخ نداده است.
محاصره دریایی ونزوئلا میتواند نشانه افزایش چشمگیر تلاشهای دولت ترامپ برای وادار کردن نیکلاس مادورو، رئیس جمهور قانونی این کشور به کناره گیری از قدرت باشد. آمریکا در ماه ژانویه سال میلادی جاری با به رسمیت شناختن خوان گوایدو، سردسته مخالفان در ونزوئلا آشکارا اقدام به مداخله در امور داخلی این کشور کرد و به تشدید تنشها در آنجا دامن زد. مخالفان ونزوئلا علیرغم حمایت گسترده آمریکا و برخی کشورهای غربی نتوانستند در مقابل دولت قانونی کاراکاس کاری از پیش ببرند.
رئیس جمهور آمریکا در ماه فوریه و در ادامه مداخلات خود در امور ونزوئلا، مداخله نظامی را یکی از گزینههای روی میز دولتش درباره این کشور آمریکای لاتین عنوان کرد. ترامپ هفته گذشته با امضای حکمی اجرایی داراییهای دولت ونزوئلا از جمله داراییهای متعلق به بانک مرکزی این کشور را در خاک آمریکا بلوکه کرد. واشنگتن همچنین از زمان آغاز تنشها در ونزوئلا، چندین دور تحریم علیه دولت مادورو وضع کرده است.
گوایدو، نماینده سوسیال دموکرات که در ماه ژانویه خود را رئیس جمهور موقت خواند و از سوی آمریکا به رسمیت شناخته شد، با وجود تلاشهای مکرر موفق نشد ارتش را با خود همراه کند. همچنین تلاش وی برای قیام ارتش علیه مادورو در ۳۰ آوریل بیهوده بود.
به تازگی ژنرال «ولادیمیر پادرینو» وزیر دفاع ونزوئلا از نیکلاس مادورو دفاع کرد و اطمینان داد هیچ کودتا و انتقال قدرتی در این کشور نفتخیز رخ نخواهد داد.
انتهای پیام/