نوبخت اظهار داشت: این طرح از جمله تعهدات دولت محسوب میشود و هزینههای باقیمانده برای بهره برداری و آبگیری آن پرداخت خواهد شد.
او ادامه داد: عملیات ساخت سد شهید مدنی تبریز تقریبا به پایان رسیده است و برای آبگیری آن باید خرید اراضی و راههای دسترسی را در دستورکار قرار دهیم.
رییس سازمان برنامه و بودجه کشور افزود: این طرح به لحاظ گردشگری و تامین آب شهر تبریز بسیار مهم است و با تأمین منابع دولتی این سد به بهره برداری میرسد.
او گفت: سد شهریار (استور) شهرستان میانه هم شرایط مشابه سد شهید مدنی را دارد و اگر ما با یک هزار میلیارد تومانی که برای ساخت این سد سرمایه گذاری شده است، آن را به بهره برداری نرسانیم، موجب از بین رفتن و اتلاف منابع خواهد شد.
مدیر عامل شرکت آب منطقه آذربایجان شرقی نیز در این بازدید گفت: ۵۶۶ میلیارد تومان نیاز برای بهره برداری از سد شهید مدنی نیاز است البته اگر بخواهیم سد به صورت مرحلهای آبگیری شود ۲۴۶ میلیارد تومان نیاز است.
یوسف غفارزاده افزود: سد شهید مدنی سد خاکی با هسته رسی با ارتفاع ۹۳ متر و طول تاج ۲۷۷ متر و حجم ذخیره آب ۳۶۱ میلیون مترمکعب و طول دریاچه ۲۸ کیلومتر است.
او ادامه داد: ساختمان این طرح از سال ۷۴ آغاز شده و سال ۹۱ به پایان رسیده است، اما، چون این سد آبگیری نشده مخزن سد دچار خسارتهایی شده است.
غفارزاده اضافه کرد: تاکنون برای ساخت سد شهریار شهرستان میانه نیز ۱۳۰۰ میلیارد تومان هزینه شده است.
مدیرعامل آب منطقهای آذربایجان شرقی گفت: رسوب زدایی از سد سفیدرود و تامین آب کشاورزی شهرستان میانه و تولید ۱۶۸ گیگابایت برق از جمله اهداف ساخت سد شهریار است.
اواضافه کرد: ظرفیت سد شهریار ۳ برابر مخزن سد شهید مدنی است و ۹۹.۸ پیشرفت فیزیکی دارد.
انتهای پیام/