پنیر ریکوتا خانگی
پنیر ریکوتا خانگی همانند پنیر بسته بندی خوب و عالی است. این پنیر را میتوان به عنوان دیپ همراه با کراکر و یا سبزیجات برشته استفاده کرد و یا به همراه پاستا سرو کرد همچنین میتوان آن را به بسیاری از دسرها اضافه کرد. وقتی که این پنیر را در خانه درست میکنید میتوانید آن را به مزه و غلظت دلخواهتان برسانید مثلا برای درست کردن کانولی خیلی غلیظ و برای ریختن روی نان تست و همراه کردن با عسل و دارچین و یا کراکر به عنوان دیپ، آن را سبک و خامهای در ست میکنید.
یکی از روشهای ساده استفاده از آن برای ناهار، افزودن آن به لینگوئینی به همراه اسفناج تفت داده، سیر، پارمزان و کمی لیموی تازه است یا اینکه آن را در یکی از لایههای لازانیای خانگی، جای دهید.
مواد لازم
شیر کامل: ۷ پیمانه (فرادما نباشد)
خامه سنگین: ۱ پیمانه
نمک: ۳/۴ قاشق چایخوری
آب لیموی تازه: ۳ قاشق غذاخوری
وسایل لازم
قابلمه
الک خیلی ظریف
پارچه تنظیف
پنیر ریکوتا خانگی
طرز تهیه
۱. روی یک الک بزرگ چند لایه پارچه تنظیف بگذارید. این الک را روی کاسهای بزرگ بگذارید.
۲. شیر و خامه را داخل قابلمهای بریزید. نمک را به آن اضافه کنید.
۳. آن را روی حرارت متوسط گرم کنید و بگذارید تا کاملا به جوش آید، مرتبا بهم بزنید.
۴. وقتی به جوش رسید، آن را از روی گاز بردارید و فورا آب لیمو را داخل آن بریزید. بگذارید ۲ دقیقه بماند.
۵. مخلوط را با دقت روی الک آماده شده و تنظیف بریزید، جوری که مایع از آبکش خارج شده و داخل کاسه بریزد.
۶. بگذارید این لختههای داخل پارچه تنظیف به مدت ۱ تا ۶۰ دقیقه بسته به میزان رطوبت و یا خشکی که میخواهید، بماند.
۷. آن را داخل یخچال بگذارید و تا زمانی که خنک شود، بماند. آن را به مدت ۴ تا ۵ روز در یخچال نگهداری کنید.
نکات مهم
این پنیر را به مدت ۵ روز میتوان در یخچال به مدت ۵ روز نگهداری کرد که در مقایسه با پنیرهای بسته بندی پس از باز شدن، تفاوتی ندارد. میتوانید آن را در ظرفی در بسته نگهداری کنید.
پنیر ریکوتا خانگی را نمیتوان در فریزر نگهداری کرد، چون موقع ذوب کردن بافتش تغییر میکند؛ بنابراین هر بار به اندازه نیازتان درست کنید.
شیر ۲% خیلی خوب است، اما از استفاده از شیر ۱% خودداری کنید، چون ممکن است چربی شیر به اندازه کافی نباشد تا لخته ایجاد کند. همچنین در صورتی که بخواهید خیلی غلیظ و خامهایتر باشد میتوانید یک پیمانه خامه دیگر را جایگزین یک پیمانه شیر کنید.
اگر طعم آب لیموی تازه را دوست ندارید میتوانید به جای آن از سرکه استفاده کنید. اولین بار که من پنیر ریکوتا استفاده کردم، مزه آبلیمو در آن مشخص بود.
ترفندهایی برای پنیر ریکوتای خانگی بهتر
شیر پاستوریزه خوب است، اما هرگز از شیر فرادما استفاده نکنید. فرایندهای انجام شده در شیر پاستوریزه فرادما بافت پروتئینها را تغییر میدهد بنابراین باعث جدا شدن و لخته شدن پروتئینها در شیر پاستوریزه فرادما نخواهد شد.
از پارچه تنظیف استفاده کنید. حوله آشپزخانه یا سایر چیزها به خوبی پارچه تنظیف عمل نمیکند. مقدار لیمو را کم یا زیاد نکنید، چون به مقداری نیاز دارید تا لخته ایجاد کنید.
این پنیر تا حدود ۵ روز مزه خوبی میدهد، اما بعد از گذشت این زمان ممکن است شروع به خراب شدن کند.
منبع:برترین ها
انتهای پیام/