به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، ابراهیم غلامزاده نائب رئیس اتاق بازرگانی فارس در کمیسیون صادرات، واردات و گمرک اتاق بازرگانی فارس اظهار کرد: در دوره جدید فعالیت اتاق بازرگانی تمرکز ما بر بازارهای بزرگ و پر جمعیت همسایه به عنوان اولویتهای بازار صادرات است که در این زمینه ۵ کشور هندوستان، سوریه، عراق، افغانستان و پاکستان مشخص شده است.
او ادامه داد: تلاش میکنیم تجار استان فارس را به سمت تجارت با بازارهای بزرگ صادراتی سوق داده و شرایط فعالیت اقتصادی را برای آنها تسهیل کنیم.
نائب رئیس اتاق بازرگانی فارس با بیان اینکه زوایای صادرات به این کشورها به صورت کارشناسی ارزیابی و در اختیار تجار استان قرار میدهیم، افزود: فرصتهای صادراتی ما، تبادلات بانکی، استاندارد کالاها، مسایل فرهنگی بازارهای هدف، اخذ ویزا و حمل و نقل کالا از مواردی است که به صورت جامع مورد ارزیابی و کارشناسی دقیق کارشناسان ما در اتاق قرار خواهد گرفت.
غلامزاده افزود: به عنوان مثال تجار ایرانی میتوانند در کشور هند ثبت شرکت انجام داده و دارای حساب بانکی شوند و یا برخی از کالاها در کشور هند مشمول برخورداری از استانداردهای اجباری هستند که به زودی لیست ابعاد تجارت به این کشورها در دبیرخانه کمیسیون صادرات اتاق تهیه میشود تا بتوانیم شرایط تجارت با این کشورها را تسهیل کنیم.
او با اشاره به مزایای صادرات به کشور پر چمعیت هندوستان تصریح کرد: کشور هند بازار بزرگی برای مواد غذایی و مصالح ساختمانی برای تجار استان فارس خواهد بود و این درحالی است که این کشور در آینده بسیار نزدیک یکی از کشورها با رشد اقتصادی خواهد بود.
نائب رئیس اتاق بازرگانی فارس افزود: همچنین بازار کشور سوریه نیز میتواند فرصت مناسبی برای کالاهای ایرانی باشد که بهرهمندی از این فرصتها میتواند ثبات اقتصادی بیشتری را برای استان به ارمغان بیاورد.
غلامزاده با بیان این که هدف ما در صادرات فروش ارزان کالا نیست، گفت: یکی از الزامات تجارت در فضای بین الملل شرکت در نمایشگاهها و اعزام و پذیرش هیاتها است که در این زمینه نیز با محوریت ۵ کشور اعلام شده برنامههایی در اتاق بازرگانی فارس تدوین و برنامه ریزی شده است.
او با بیان این که با تمرکز بر این ۵ کشور به عنوان بازارهای صادراتی استان فصل جدیدی در روابط اقتصادی استان فارس ایجاد میشود، تصریح کرد: ایجاد دفتر تجاری استان فارس در این کشورها در دستور کار ما قرار دارد.
نائب رئیس اتاق بازرگانی استان فارس با اشاره به این که کار رایزن اقتصادی فراتر از هماهنگی است به همین دلیل اتاق ایران به دنبال کردن اجرای طرح استقرار رایزن اقتصادی واقعی از سوی اتاق در سفارتخانهها است، افزود: این طرح با جدیت در اتاق بازرگانی فارس در حال پیگیری است تا رایزن اقتصادی اتاق در کشورهای هدف صادراتی استان مستقر شود که در صورت تحقق این مهم، فارس نخستین استان در اجرای این طرح خواهد بود.
غلامزاده بیان کرد: رایزن اقتصادی باید پل ارتباطی تجار با کشورهای مقصد صادرات باشند که رایزن ما در کشور هند پاسخگو نیست و ما این موضوع را از طریق سازمان توسعه تجارت دنبال میکنیم.
انتهای پیام/چ