او افزود: یکی از مزایای راه اندازی بورس پسته این است که پسته به شکلی استاندارد صادر میشود.
اوبا اشاره به تغییر نرخ ارز و رشد قیمت ها بیان کرد: حداقل سه برابری قیمت پسته امسال باید در بخش تامین مالی ریالی حداقل دو تا سه برابر افزایش از صندوق توسعه ملی در بانک کشاورزی را داشته باشیم.
او گفت: افرادی که در سال گذشته صادرات داشته و تسویه حساب نداشته اند، نگرانیهایی دارند و اگر چه بانک مرکزی راهکارهایی داشته، اما به دلیل بخشنامههای متعدد و بعضا متناقض با مشکلاتی مواجه شده اند.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: بانک مرکزی در راستای ماموریتهای خود باید به نحوی اقدام کند که دغدغه عدم بازگشت ایجاد نشود و رویه صادرات به مانند سالهای قبل دنبال شود و این در حالی است که در سال جاری با شرایط تحریم نیز روبرو هستیم.
پورابراهیمی عنوان کرد: لازم است که پیگیریهای لازم برای برگزاری ستاد عالی پسته کشور تا دو هفته آینده و قبل از برداشت این محصول با محوریت کرمان انجام شود.
اوبا اشاره به اینکه محور ۸۰ درصد صادرات پسته کشور استان کرمان است افزود: نباید اجازه داد این جایگاه از دست رود.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان نیز با اشاره به اینکه انباشت پسته علی رغم کمبود محصول پسته در سال گذشته حکایت از مشکلات صادرات دارد، اظهارداشت: امیدواریم در سال جاری با کمترین مشکل روبرو باشیم.
سید مهدی طبیب زاده در این نشست گفت: در حال حاضر موضوعاتی از جمله تامین مالی، ارز و انباشت پسته از مشکلات موجود در حوزه پسته به شمار میرود.
او بیان کرد: در سالهای گذشته به صورت میانگین ۶۰ درصد پسته تولیدی در کشور صادر میشده است که در سالهای کم محصول نیز به صورت سنتی حجم صادرات بیشتر از سالهای پرمحصول و بیش از میانگین ۶۰ درصد بوده است.
او تصریح کرد: در سال گذشته به علت سیاستهای ارزی بانک مرکزی و ملاحظات صادرکنندگان تنها ۳۸ درصد موجودی، صادر شده است.
انتهای پیام/ح