وی درباره ادعای افزایش واردات در دوران مدیریت او در سازمان غذا و دارو گفت: آمار واردات در سازمان غذا و دارو، گمرک و نهادهای ذیربط به طور شفاف وجود دارد و بر اساس این آمار واردات در دوره مدیریت من در سازمان غذا و دارو، نسبت به ۴ سال قبلش کاهش پیدا کرد.
دیناروند درباره آسیب دیدن طرح ژنریک در دوران مدیریتی او در سازمان غذا و دارو گفت: در سال ٩١ سهم تولید داخل از نظر ریالی ۶۱ درصد بود و در سالی که من ریاست سازمان غذا و دارو را تحویل دادم این رقم به ۷۰ درصد رسید البته رقم کمّی سهم تولید داخل در بازار دارویی کشور ۹۷ درصد است.
رئیس اسبق سازمان غذا و دارو با بیان اینکه افزایش سرانه مصرف دارو ربطی به سازمان غذا و دارو و افراد مسئول در این حوزه ندارد، گفت: سرانه مصرف دارو در همه دنیا از جمله ایران افزایش پیدا کرده و رقم آن از ۵۴ دلار در سال ۹۱ به ۵۷ دلار در سال ٩۶ (زمانی که پست را تحویل دادم) رسید.
وی ادامه داد: اکنون سرانه مصرفی دارو در ایران حدود ۶۱ دلار بوده در حالی که میانگین سرانه مصرف دارو در دنیا ۱۵۵ دلار است و در برخی کشورها به بالای ۱ هزار دلار میرسد و اکنون سرانه مصرف دارو در ایران از همه کشورهای منطقه به جز پاکستان و افغانستان پایینتر است.
دیناروند درباره ادعا افزایش واردات دارو در دوران ریاست او بر سازمان غذا و دارو گفت: واردات دارو در زمان ریاست من بر سازمان غذا و دارو ۱ میلیارد یورو بود و اکنون نیز این رقم افزایش پیدا کرده و حالا برخی این افزایش را به من نسبت میدهند.
رئیس اسبق سازمان غذا و دارو تصریح کرد: باید توجه داشت که واردات دارو در ایران عدد عجیب و غریبی نیست اما در شرایطی که کشور با چالش اقتصادی و ارزی رو به رو است باید رقم واردات دارو کاهش پیدا کند.
دیناروند اظهار کرد: کسانی که این ادعاهای دروغین را مطرح میکنند، چه ارتباطی با رسانههای معاند دارد که همین اظهارات دروغین در آمد نیوز و صدای آمریکا منتشر میشود.
رئیس اسبق سازمان غذا و دارو تصریح کرد: با انتشار این موضوعات در رسانههای معاند مشخص میشود که اینها به دنبال تخریب فرد نیستند بلکه به دنبال تخریب دستاوردهای کشور هستند.
وی درباره برخی شائبهها در زمینه فعالیت تجاری او در دوران مدیریتی خود در سازمان غذا و دارو گفت: من در دورانی که ریاست سازمان غذا و. دارو را بر عهده داشتم هیچ فعالیت تجاری انجام نمیدادم و نمیدهم، من اکنون استاد تمام دانشگاه هستم و صدها مقاله و ثبت اختراع دارم و افتخار میکنم صدها دانشجوی من موفق به اخذ مدرک دکترای داروسازی شدهاند.
دیناروند گفت:یک دانشمند کارش همین است که زمینه رشته تخصصی خود تلاش کند و بنده هم به این مسئله افتخار می کنم که توانسته ام نقشی در ایجاد شرکت های دانش بنیان داشته باشم.
بیشتر بخوانید:نقدینگی تنها چالش بازار دارویی کشور
رئیس اسبق سازمان غذا و دارو درباره سامانه تیتک سازمان غذا و دارو و سرورهای آن در خارج از کشور اظهار کرد: راهاندازی سامانه تیتک مربوط به دوران قبل از مدیریت من بر سازمان غذا و دارو است و در مورد عملکرد این سامانه باید دستگاههای امنیتی و اطلاعاتی کشور نظر دهند.
وی ادامه داد: برخی میخواهند این سامانه از بین برود تا کارها ردیابی نشود اما با راهاندازی سامانهها تمام مجوزهای ورود، ترخیص و ثبت سفارش دارد به طور شفاف در دسترس قرار دارد و این سامانه به وزارت بهداشت و گمرک متصل است و تا زمانی که من مسئولی در سازمان غذا و دارو بودم حتی یک روز هم سرورهای سامانه تیتک در خارج از کشور نبود.
دیناروند درباره واردات ماده اولیه از اسرائیل اظهار کرد: یک شرکت در ایران نمایندگی یک شرکت اسرائیلی را داشت که ما جلوی واردات ماده اولیه از آن کشور را گرفتیم و از آن زمان تا کنون نیز ماده اولیه از این شرکت وارد کشور نشده و نخواهد شد چرا که این امر برخلاف سیاستهای کشور است.
وی گفت: یکی از اتهامات علیه بنده این بود که گفته اند اجازه واردات داروهای تحت لیسانس مربوط به دوره من بوده است. در حالی که قبل از من و بعد از من هم چنین وارداتی داشته ایم و داریم. اگر این کار تخلف بوده است، چرا بعد از دو سال که بنده مسئولیتی در سازمان غذا و دارو نداشته ام، جلوی آن گرفته نشده است.
دیناروند افزود: گزارشی که دو سال قبل علیه عملکرد بنده تهیه شده بود، در دستگاه قضائی مورد رسیدگی قرار گرفت و اتهامات رفع شد.
انتهای پیام/