به گزارش خبرنگار حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، مساجد همواره جایگاه ویژهای در جوامع اسلامی داشتند و دارند؛ البته این اماکن علاوه بر اهمیتی که از لحاظ مذهبی دارند، در حوزه معماری نیز حرف برای گفتن دارند و در اصل میتوان نشانههایی از معماری دورههای مختلف تاریخی را در مساجد دید.
بیشتر بخوانید: مهمترین قناتهای ایران در کجا قرار دارد؟
یکی از تاریخیترین مساجد کشورمان با نام مسجد اتابک، مسجد جامع جدید یا مسجد نو شناخته میشود. این مسجد در وهله نخست اندرونی اتابک سعدبن زنگی پنجمین اتابک از اتابکان سلغوری فارسی بود و سپس به دست وی ساخته شد. در اصل اتابک سعد بن زنگی زمانی که فرزندش به سختی بیمار بود نذر کرد که در صورت بهبودی فرزندش خانه را ویران کند و به جای آن مسجد بسازد. مسجد اتابک در سال ۵۹۰ هجری قمری ساخته شده است. این مسجد با مساحتی بالغ بر بیست هزار متر مربع معادل دو هکتار بزرگترین مسجد ایران است و از دید ارزش تاریخی دومین مسجد شیراز به حساب میآید.
بیشتر بخوانید: ۲۴۰۰۰ کانون مساجد به پایگاههای اوقات فراغت تبدیل میشوند
مسجد اتابک در سالهای گذشته جایگاه برپایی نماز جمعه شهر شیراز شد. این مسجد در فلکه شاهچراغ، روبروی بقعه شاهچراغ قرار گرفته است.
بیشتر بخوانید: حمایت رسانهای از مساجد برای جذب حداکثری
برخی از کارشناسان معتقدند، چون مسجد اتابک بعد از مسجد جامع عتیق ساخته شده است، آن را «مسجد نو» نامیده اند. بنابراین اولین مسجد شیراز از نظر اهمیت تاریخی مسجد جامع عتیق است.
مسجد اتابک در دوره مشروطیت جایگاه گردهمایی آزادی خواهان بود و در ۱۵ دی ماه ۱۳۱۰ ثبت ملی شد.
انتهای پیام/