به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری این استان گفت: از ابتدای سال ۱۳۹۱ تاکنون ۴۰۰ قلم از اشیای تاریخی کهگیلویه و بویراحمد مرمت و ساماندهی شده است که از این تعداد ۷۰ مورد در سال ۱۳۹۷ بوده است.
مسعود شفیعی با اشاره به اهمیت اشیای تاریخی در هویت ملی هر کشوری بیان کرد: اشیای تاریخی به مرور زمان بر اثر عوامل محیطی و گذشت زمان دچار فرسودگی میشوند و برای بقا به درجات مختلفی از مرمت نیاز دارند.
وی اظهار داشت:سه هزار و ۶۲۲ شیء تاریخی استان شامل بیش از ۹ هزار قلم در کهگیلویه و بویراحمد نگهداری میشود.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: سالیانه ۳۰۰ تا ۵۰۰ میلیون ریال اعتبار برای مرمت ۵۰ شیء تاریخی استان در نظر گرفته میشود.
شفیعی ابراز داشت: در صورتی که سالانه ۲ میلیارد ریال برای مرمت اشیای تاریخی تخصیص یابد این کار با شتاب بهتری ادامه مییابد.
وی گفت:قدیمیترین شیء تاریخی ثبت شده در کهگیلویه و بویراحمد ابزارهایی مربوط به تپه روستای بی بی زلیخا در شهرستان کهگیلویه و دوران نوسنگی است.
شفیعی عنوان کرد:یکی از شاخصترین آثار تاریخی این استان تابوت سفالی مربوط به هزاره اول قبل از میلاد بوده که در کشور منحصر به فرد است.
وی ابراز داشت:سکهها، ظروف سفالی و مفرغی، سنگی و چوبی مربوط به دورههای ایلامی، هخامنشی، اشکانی و ساسانی از جمله اشیای تاریخی کهگیلویه و بویراحمد است.
انتهای پیام/د