زاهدی افزود: برای جبران این کمبود آزمون استخدامی در دستور کار قرار دارد تا بخشی از این مشکلات برطرف شود.
زاهدی با اشاره به وضعیت مدارس فرسوده گفت: ۱۲۰ هزار کلاس درس در کشور نیازمند بازسازی است و بدون شک دولت به تنهایی نمیتواند در این امر مشارکت کند و از سویی دیگر برداشت از صندوق توسعه ملی با توجه به شرایط اقتصادی امکان پذیر نیست بلکه باید از ظرفیتهای جامعه خیران کمک گرفت.
او ادامه داد: باید با یک برنامه ریزی کارشناسی و تدوین افقهای کاری ظرف ۲ سال آینده پرونده این مدارس در استان بسته شود.
رییس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی گفت: ظرف ۲ هفته آینده نشستی پیرامون مشکلات استان مرکزی در این کمیسیون پیش بینی میشود و با حضور استاندار و سازمان نوسازی و بازسازی مدارس، ساماندهی مدارس کانکسی انجام میشود.
سعیدرضا شامحمدی در این جلسه با اشاره به اقدامات و اهداف اداره کل فنی و حرفهای استان مرکزی اظهار داشت: دو نوع آموزش مهارتی رسمی و غیررسمی وجود دارد به طوری که در آموزشهای رسمی سازمان فنی و حرفهای و در آموزشهای غیررسمی دستگاههای اجرایی و بنگاههای اقتصادی متولی هستند.
او افزود: اداره کل فنی و حرفهای استان مرکزی ۲۱ مرکز ثابت، ۱۳ مرکز جوارکارگاهی، ۴ مرکز اس سی دی و ۲۶۷ آموزشگاه آزاد دارد همچنین از تعداد ۳۶۷ پرسنل، ۲۲۰ نفر پرسنل رسمی و پیمانی و باقی هم پرسنل حقالتدریس هستند.
مدیرکل فنی و حرفهای استان مرکزی ادامه داد: از جمله اهداف اصلی فنی و حرفهای سیاستگذاری در بازه زمانی سه ساله، ترویج و تقویت مهارتآموزی، آموزش بر مبنای تقاضامحوری متناسب با بازار کار، توسعه آموزشها در راستای تحقق عدالت اجتماعی و ارائه آموزشهای با کیفیت و اثربخش است.
شامحمدی تصریح کرد: با توجه به مشکلات اقتصادی، ۱۴۳ درصد عملکرد آموزشی داشتیم و به تمام دستگاههای درخواستکننده آموزش داده شد و از تعداد ۲۶۷ آموزشگاه آزاد تعداد ۲ میلیون و ۶۳۰ هزار نفر ساعت آموزش به عبارتی تقریبا برای ۸ هزار نفر آموزشها داده شد که در سطح استان هم عملکرد خوبی داشتند.
وی بیان کرد: در راستای تعامل با آموزش و پرورش استان در طرح مهارتآموزی در محیط واقعی کار، سال گذشته ۶ هزار نفر آموزش داشتیم و امسال نیز به ۱۶ هزار نفر میرسد، همچنین دورههای کارورزی آموزش و پرورش هم اجرا شد، در زمینه تفاهم با دانشگاهها ۴ مرکز اس سی دی راهاندازی شدند.
مدیرکل فنی و حرفهای استان مرکزی با اشاره به نظام آموزش مهارتی گفت: در استان و به دنبال آن در شهرستانها، شورای عالی مهارت برگزار شد که در نتیجه آن تدوین سند آموزشی شهرستانها انجام شد به طوری که در هر شهرستان بر اساس نیاز و سایر موارد، آموزشها داده میشود، از جمله مشکلات موجود فقر فرهنگ مهارتآموزی است که باید اقدامات لازم انجام شود .
او افزود : همچنین پایین بودن حقوق پرسنل و موظفی آموزش مربیان که ۴۸ ساعت است و کمبود نیرو در روستاها و مناطق محروم، کمبود تجهیزات و به روزرسانی آنها و کمبود اعتبارات از سایر مشکلات است.
انتهای پیام/ ر