سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

علی علیزاده تحلیلگر سیاسی مطرح کرد:

هیچ الاکلنگی نمی‌تواند نابرابری میان دیوار آمریکا و مکزیک را جبران کند +فیلم

علیزاده تحلیلگر سیاسی تحلیلی جالب و خواندنی در خصوص دیوار میان آمریکا و مکزیک و الاکلنگ معروف آن منتشر کرد.

 به گزارش خبرنگار حوزه اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، علی علیزاده تحلیلگر سیاسی و استاد فلسفه ساکن لندن، تحلیلی جالب و خواندنی درباره احداث دیوار میان آمریکا و مکزیک و الاکلنگ معروف میان این دیوار منتشر کرد. علیزاده با انتشار ویدئویی از الاکلنگ میان آمریکا و مکزیک در صفحه اینستاگرامش نوشت:

«این یک الاکلنگ معمولی نیست.

نیمی از این الاکلنگ در خاک مکزیک است و نیمی از آن در خاک آمریکا.

و این دیوار آهنی، دیوار مرزی بین مکزیک و آمریکا است. همان دیواری که ترامپ قول داده بلندتر و ضخیم تر و غیرقابل عبورترش را در آینده از بتون بسازد. همان دیواری که به خاطر ساخته‌شدنش نیمی از مردم آمریکا به ترامپ نژادپرست رای دادند.طراح این الاکلنگ دو استاد معماری آمریکایی هستند. با این هدف که مردم ضرورت ساخت دیوار را در ذهنشان به پرسش بگیرند و ببینند ما به یکدیگر نزدیکتر از آن هستیم که فکر میکنیم.

اینکه افرادی از داخل جامعه آمریکا این دیوار را به پرسش گرفتند قابل احترام است اما من شخصا منتقد این کار هنری هستم. به دو دلیل:

اول، این الاکلنگ آدمهای دو طرفش ماجرا را برابر و یکسان نشان میدهد. فقرای مرزنشین مکزیک در یک سو و افراد طبقه متوسط آمریکایی که از مرز دیدن میکنند بواسطه این الاکلنگ با هم همبازی و دوست و انسان تصویر میشوند. این عدالت، عدالتی لیبرالی و غیرصادقانه و مصنوعی است. در واقعیت یک طرف مرز آمریکاییها هستند که سهم هرکدامشان از تولید ناخالص ملی سالی شصت هزار دلار است و طرف دیگر مکزیکی‌هایی که سهمشان سالی هشت هزار دلار. هیچ الاکلنگی نمیتواند این نابرابری را جبران کند. و نباید خشونت این نابرابری را با تمهیدات زیباشناسانه تخفیف داد.

و دوم اینکه اگرچه دیواری که ترامپ میخواهد روی مرز آمریکا و مکزیک احداث کند نماد نژادپرستی ترامپ است، اما دیوار مساله اصلی نیست. دیوار بزرگتر و ضخیم تر دیوار میان فقیر و غنی است. دیوار میان کشورهای فقیر که فقرشان بیش از هر چیز به خاطر عقب نگه داشته شدن توسط استعمار است و کشورهای غنی که ثروتشان بیش از هرچیز به خاطر غارت و قتل عام و جنگهای سلطه گرانه است.

اوج تخیل عدالت لیبرالی اینجاست که فقرای یک کشور بتوانند از مرزها راحت تر رد شوند تا بتوانند در سمت دیگر با حقوق بهتری استثمار شوند. اما هدف ما باید رادیکال تر و ریشه ‌ای تر باشد. باید آن نظم جهانی نابرابر که یک سری کشور سفیدپوست غربی در آن بواسطه سلطه‌گری و نظامی‌گری خود یا اجدادشان ثروتمندتر شده‌ و دیگران فقیر شده‌اند را باید نابود کرد. »

 در ادامه ویدئوی مربوطه را مشاهده می کنید.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.