به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان،گمان نمیکنم تا به حال حتی نیمنگاهی به لیست مواد اولیه ساخت خوراکیها انداخته باشید؛ معمولا تصور میکنیم که دانستن ترکیبات غذایی دردی از ما دوا نخواهد کرد و سعی میکنیم با بیخیالی از خوردن آن خوراکیها لذت ببریم اما گاهی اسامی عجیبی در این لیست پیدا میشود که شاید حتی فکر آن را هم نمیکردید.
احتمالا هیچ زمانی فکرش را هم نمیکردید که سر و کله چغندر در بستنی شاتوتی پیدا شود؛ گاهی مواد عجیبی در ترکیب غذاهایی که به طور روزمره از آن استفاده میکنید وجود دارد که به آنها توجهی نمیکنید؛ خوردن غذایی که نمیدانید چه ترکیباتی در آن وجود دارد مانند ورود به فضایی تاریک است که نمیدانید چه چیزی در آنجا انتظار شما را میکشد.
ابوالفضل نجاریان مشاور اجرایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره استفاده از موادی مثل پودر چغندر در تولید بستنی اظهار کرد: بنابر استاندارد ملی استفاده از رنگهای طبیعی برای تولید محصولات غذایی ایرادی ندارد.
وی اظهار کرد: رنگهای مورد استفاده باید متناسب با نوع خوراکی و شرایط آن باشد و به شرط درج آن در پروانه ساخت می تواند مورد استفاده قرار بگیرد که این امری متداول در تهیه مواد غذایی محسوب میشود.
نجاریان گفت: برای مثال برای تهیه رنگ قرمز از پودر چغندر، برای تهیه رنگی بین زرد و نارنجی از بتاکاروتن، برای رنگی شبیه به قرمز و نارنجی از زعفران، برای تهیه رنگ سبز از کلروفیل و برای نارنجی از آنتو سیانین استفاده میشود.
مشاور اجرایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تهران بیان کرد: توجه داشته باشید که مواد ذکر شده فقط برای دستیابی به رنگ متناسب مورد استفاده قرار میگیرد و طعم خوراکیها باید از منابع طبیعی تأمین شود برای مثال در بستنی یخی باید طعم بستنی از کنسانترههای میوه یا میوه تازه تأمین شود.
وی اظهار کرد: جالب است بدانید که بنابر استاندارد ملی باید حداقل ۱۲درصد از وزن بستنیهای یخی تهیه شده از میوه طبیعی یا کنسانتره میوه تشکیل شده باشد.
بیشتر بخوانید: خنک و گوارا اما سرطان زا؛ خطرات استفاده از آب معدنیهای آفتاب دیده
نجاریان بیان کرد: تمامی موارد ذکر شده از جمله استفاده از رنگهای خوراکی یا عصاره میوه در زمان صدور پروانه تولید مورد ارزیابی قرار میگیرد و ناظران بخش بهداشت کشور به طور مداوم مطابقت مواد تشکیل دهنده مواد غذایی و پروانه صادر شده بررسیهای لازم را دارند که در صورت بروز هر گونه تخلفی با کارخانهجات برخورد جدی میکنند.
مشاور اجرایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تهران یادآوری کرد: استفاده از رنگهای مصنوعی برای تولید خوراکیها ممنوع است و میتواند عوارض بسیاری را برای بدن به همراه داشته باشد به همین دلیل تنها عصارههای طبیعی میتوانند مورد استفاده قرار بگیرند.
انتهای پیام/