سید محمد پژمان معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران، در بازدید از مناطق شامل طرح بازآفرینی شهری همدان افزود: ۵۰ درصد سود این تسهیلات در قالب یارانه توسط بخش دولتی پرداخت میشود و برای کمک به موضوعات زیربنایی و رو بنایی نیز ۱۵ هزار میلیارد ریال اعتبار اختصاص یافته است.
اوادامه داد: این اعتبار در قالب یک هزار و ۵۴۹ طرح عمرانی، نارسایی ها، کمبودها و خدمات مورد نیاز بخشی از بافتهای فرسوده شهری را بر طرف میکند.
پژمان اظهار داشت: سیاست اصلی وزارت راه و شهرسازی نوسازی بافتهای فرسوده شهری با محوریت بخش مسکن است، اما ارتقا وضعیت سکونت و تامین رفاه و آسایش، نیازمند توجه به موضوعات زیرساختی و روبنایی است.
وی عنوان کرد: بسیاری از خانههای این مناطق دچار فرسودگی و نداشتن استحکام است و ساکنان باید با استفاده از این فرصت نسبت به استحکام بخشی و بازسازی بنای مسکونی خود اقدام کنند.
معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: در کنار بازسازی بناهای مسکونی، باید محیط اجتماعی مناطق شامل طرح بازآفرینی شهری نیز متناسب به نیاز مردم، بازآفرینی شود.
او ادامه داد: این محیط شامل فضای سبز، پارک ها، خیابان ها، فروشگاه ها، مدارس و بسیاری از نیازهای شهروندی میشود.
پژمان اضافه کرد: در بافتهای فرسوده کشور اگر بنای تاریخی ارزشمند وجود داشته باشد توسط شرکت بازآفرینی شهری ایران خریداری و پس از مرمت و بازسازی در اختیار بخش خصوصی گذاشته میشود.
اوادامه داد: فضاهای تاریخی بزرگی خریداری شده که با مشورت مدیران شهر و استان، متناسب با نوع کاربری بر اساس نظر کارشناسان و با هدف نگاه از دید هویت بخشی آن، مرمت و بازسازی میشوند.
معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: با مشارکت شهرداری همدان خانه تاریخی سیفی، مدرسه صالحان، محوطه کُلپا و محله کبابیان همدان در حال مرمت و بازسازی است.
پژمان در بازدید از فرهنگسرای امیرالمومنین واقع در بافت فرسوده محله حصار امام خمینی (ره) همدان نیز گفت: عملیات ساخت این فرهنگسرا از سال ۱۳۹۶ با اعتبار ۲۵ میلیارد ریال در فضای سه هزار و ۲۰۰ متر مربع آغاز شده است.
این مسئول در بازدید از خانه تاریخی سیفی واقع در محله جولان نیز افزود: این بنا که ثبت ملی شده، متعلق به شرکت باز آفرینی ایران است، ۷۰۰ متر مربع مساحت دارد و با هشت میلیارد ریال در چهار مرحله باز آفرینی شده است.
او اظهار داشت: خانه تاریخی مدرسه صالحان با یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون ریال و باز آفرینی محله کُلپا با ۲ میلیارد و ۶۳۰ میلیون ریال استحکام بخشی و بازآفرینی شدند.
انتهای پیام/ج