سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

برای بهبود رابطه با دیگران انجام چه کار‌هایی لازم است؟

گاهی افراد به دلیل عدم توانایی در اصلاح و سالم‌سازی محیط خود دچار التهابات روحی و روانی می‌شوند؛ در این باره امیرالمؤمنین (ع) راهکاری معرفتی ارائه می‌دهند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،   گاهی دیده می‌شود افراد به دلیل عدم توانایی در اصلاح و سالم‌سازی محیط خود دچار التهابات روحی و روانی می‌شوند؛ این محیط می‌تواند شامل فضای خانواده، محیط کار یا هر مکان اجتماعی دیگری باشد. راهکاری که در این شرایط امیرالمؤمنین (ع) پیشنهاد می‌دهند، اصلاح رابطه فرد با خداست. امیر المؤمنین (ع) در یک روایت این قاعده را اینگونه توضیح دادند: «هر که رابطه میان خود و خدا را اصلاح کند، خداوند نیز رابطه او را با مردم اصلاح کند و هر که کار آخرت خود را به صلاح آورد، خداوند کار دنیایش را به صلاح آورد؛ مَنْ أَصْلَحَ مَا بَیْنَهُ وَ بَیْنَ اللَّهِ، أَصْلَحَ اللَّهُ مَا بَیْنَهُ وَ بَیْنَ النَّاسِ».


بیشتر بخوانید: راهکاری برای جلب روزی و افزایش برکت در مال / چرا نباید در کار و امور دیگران تجسس کنیم؟


اصلاح رابطه با خداوند مسلتزم صدق و امانت و راستى است. کسى که این خصلت‌ها را پیشه کند به یقین مردم به او علاقه‌مند مى‌شوند و او نیز امین مردم خواهد بود و به وی اعتماد مى‌کنند.   به یقین انسان‌هاى با تقوا در زندگى مادى خود نیز موفق خواهند بود، زیرا راه خلاف در پیش نمى‌گیرند، به کسى ظلم و ستم نمى‌کنند، همه با او مهربان هستند و او نیز با همه مهربان. (پیام امام امیر المؤمنین (ع) آیت الله مکارم)

نمونه برتر چنین افرادی را ما در سیره انبیاء و اوصیای الهی و در رأس ایشان رسول گرامی اسلام (ص) و اهل‌بیت عصمت و طهارت (ع) مشاهده می‌کنیم. این بزرگواران از آنجایی که کار‌های خویش را مخلصانه برای خداوند انجام می‌دادند و در همین مسیر مقید به برترین اخلاقیات و رفتار‌ها می‌شدند، مردم را ناخداگاه جذب خویش می‌کردند و از این طریق زمینه گرایش جامعه به سوی ارزش‌های اصیل دینی فراهم می‌آوردند.

اولین راهکاری که جهت تقویت و اصلاح رابطه بین فرد با خدا می‌توان نام برد، تداوم یاد خداست که از طریق نماز و مناجات به درگاه مقدس او و توسل و رابطه با ائمه اطهار (ع) و قرائت قرآن و امثالهم حاصل می‌شود. کسی که مخلصانه رو به درگاه الهی می‌آورد و از هر عُجب و ریایی پرهیز می‌کند قطعاً گامی در مسیر اصلاح رابطه خود با خدا بر می‌دارد.

دومین راهکار اصلاح رابطه فرد با خدا، دوری از گناهان است. کسی که خود را در محضر خدا می‌بیند، به طور قطع از گناهان به ویژه گناهان کبیره دوری می‌کند؛ لذا هر اندازه فرد از گناهان دوری می‌کند، بیشتر انوار الهی در قلب او رسوخ می‌کند و زمینه را برای اتصال به انوار ملکوتی و بهره از این انوار معنوی در وجود خویش فراهم می‌کند.  

سومین راهکار در مسیر اصلاح رابطه با خدا همنشینی با نیکان و صالحان است که تأثیری شگرف در افزایش معنویت و گرایش به ارزش‌های ایمانی و اخلاقی در فرد بر جای می‌گذارد. روزی حمران بن اعین به امام باقر علیه‌السلام عرضه داشت ما وقتى در حضور شما هستیم و از بیانات شما استفاده می‌کنیم. از این محضر بیرون نمی‌شوم مگر با یک دل مهربان و حالت خوش - نسبت به دنیا بى‌‏اعتنا می‌شویم و این زخارف و ثروت‌هایى که در دست مردم است در نظر ما بى ‏ارزش جلوه می‌کند ولى وقتى در اجتماع قدم می‌گذاریم و با بازار و بازرگانان مربوط می‌شویم محبت و علاقه به دنیا در دل ما جا باز می‌کند؛ حضرت فرمود البته این‌ها حالات قلب است، گاهى سخت و گاهى نرم مى‏‌شود؛ إِنَّمَا هِیَ الْقُلُوبُ مَرَّةً یَصْعُبُ‏ عَلَیْهَا الْأَمْرُ وَ مَرَّةً یَسْهُل‏»  (تفسیر العیاشی، ج‏۱، ص ۱۰۹)

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

راهکاری برای بهبود رابطه با مردم

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.