وی با بیان اینکه دولت از سال ۹۵ در افق ۱۴۰۴ به تدوین برنامه برای خوداتکایی در تولید دانههای روغنی پرداخته است، افزود: حمایت خوبی از تولید کنندگان دانههای روغنی به عمل آمده و با توجه به قیمت دو برابری این محصولات نسبت به گندم، کشاورزان هم به خوبی استقبال کردند.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان همدان گفت: کشاورزان گندمکار به جای روش آیش، یک سال در میان دانههای روغنی را جایگزین و در تناوب با گندم و جو آبی قرار دهند که این اقدام سبب بارورتر شدن زمین و افزایش عملکرد تولید میشود.
وی خاطرنشان کرد: در استان همدان در سال ۹۵، ۱۴۱۰ تن، در سال ۹۶ هم.۵۶۹۰ تن ودر سال قبل ۸۱۳۱ هزار تن دانههای روغنی به صورت تضمینی از کشاورزان خریداری شده و امسال نیز بر اساس پیش بینی جهاد کشاورزی این میزان بیش از ۶ هزارپیش بینی شده است.
لاهوتین با بیان اینکه در سطح استان یک مرکز اصلی خرید دانه روغنی کلزا و آفتابگردان و پنج مرکز خرید فرعی دانه روغنی داریم، بیان کرد: دانه آفتابگردان در سطح ۴۰۰ هکتار کشت میشود و سال گذشته حدود ۸۰۰ تن تولید دانه روغنی آفتابگردان تولید شد. وپیش بینی میشود در سال جاری ۱۱۷۴ تن آفتاب گردان تولید گردد.
وی همچنین ادامه داد: پیش بینی کل دانههای روغنی تولید استان همدان در سال زراعی ۹۸-۹۷ حدود ۷۲۶۴ تن دانه روغنی است.
وی با تاکید بر اینکه مطالبات کشاورزان تولید کننده دانههای روغنی در اسرع وقت پرداخت میشود گفت: امسال به قیمت خرید تضمینی کلزا ۳۴۳۹ تومان به ازای هرکیلوگرم و آفتابگردان ۳۰۱۰. تومان است.
لاهوتیان اظهار داشت: با اشاره به لزوم برنامه ریزی و تامین بذر افزود: کشاورزان جهت ثبت نام حداکثر ظرف ده روز آینده به مراکز خدمات کشاورزی محل سکونت خود یا مدیریت جهاد کشاورزی شهرستانها مراجعه نمایند.
انتهای پیام/ج