چندی پیش کاپیتان حسن قاسمی، قائم مقام مدیرعامل هواپیمایی جمهوری اسلامی درباره جزئیات عملیات حج امسال اعلام کرده بود که عملیات رفت حجاج امسال از ۱۳ تیر همزمان با انتقال عوامل سازمان انجام میشود و از ۱۷ تیر به طور رسمی حجاج از ۱۷ فرودگاه ایران به مدینه و جده منتقل میشوند.
قائم مقام مدیرعامل شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (ایران ایر) تصریح کرد: عملیات رفت ۱۴ مرداد پایان مییابد و عملیات برگشت حجاج هم از ۲۶ مرداد از فرودگاههای جده به مدینه انجام میشود.
وی توضیح داد: به دلیل آنکه صددرصد عملیات پروازهای حج امسال بر عهده شرکت هواپیمایی ایران ایر افتاده است در نتیجه طی جلسهای مقرر شد، سایر شرکتهای هواپیمایی تمام همکاریهای لازم را برای انجام پروازهای خارجی با ایران ایر انجام دهند.
قاسمی اظهار کرد: با توجه به اینکه تمام شرکتهای هواپیمایی با یکدیگر رغیب هستند؛ اما در این اقدام ملی همه این شرکت ها برای سهولت در رفت و آمد زائران بیت الله حرام اعلام آمادگی کامل کردهاند.
قائم مقام مدیرعامل شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (ایران ایر) با بیان اینکه عملیات حج امسال از ۱۷ استان و ۱۷ فرودگاه انجام میشود، گفت: در این دوره از عملیات حج تمام امکانات حجاج در بین فرودگاههای کشور تقسیم میشود و ما تا امروز ۸۵ درصد از امکانات را در بین این فرودگاهها تقسیم کردهایم و امیدواریم تا آغاز عملیات حج بتوانیم آمادگی صددرصدی داشته باشیم.
وی تصریح کرد: ۸۶ هزار و ۵۵۰ نفر حاجی در قالب ۵۷۳ کاروان و ۷۲۲ پرواز رفت و برگشت انجام میشود، از این ۷۲۲ پرواز، ۳۶۱ پرواز برای رفت و ۳۶۱ پرواز هم برای برگشت است.
قائم مقام مدیرعامل شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (ایران ایر) بیان کرد: میزان ساعت پرواز حجاج ۴ هزار و ۵۲۴ ساعت است و برای انجام عملیات رفت ۸ هواپیمای ۲۷۰ نفره و یک هواپیمای پشتیبان و برای عملیات برگشت هم ۹ هواپیما با یک هواپیمای پشتیبان نیاز است.
وی با اشاره به اینکه عملیات پروازهای رفت حجاج در ۱۴ مرداد پایان مییابد، گفت: در عملیات رفت ۱۶۲ پرواز به جده و ۱۹۹ پرواز به مدینه انجام میشود که از این میزان ۵۶ درصد مدینه اول و ۴۴ درصد مدینه دوم هستند.
قاسمی ابراز کرد: عملیات رفت در ۳۳ روز انجام میشود و نخستین پروازهای حج تمتع از فرودگاه امام خمینی(ره)، اهواز و یزد انجام شد.
قائم مقام مدیرعامل شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (ایران ایر) تصریح کرد: تعداد پروازها از فرودگاه امام(ره) ۱۲۴ پرواز است و بیشترین پرواز در فرودگاه امام(ره) با ۳۰ هزار زائر است.
وی بیان کرد: پرواز حجاج شهرهای اطراف از جمله قم، کاشان و کرج در فرودگاه امام خمینی (ره) انجام میشود و کمترین زائران شهرها مربوط به استان گیلان با ۴۸۶ زائر است.
قاسمی با اشاره به اینکه عملیات برگشت حجاج از ۲۶ مرداد آغاز و تا ۱۷ شهریور ادامه دارد، گفت: در عملیات برگشت ۱۸۶ پرواز در ۲۳ روز انجام میشود و در این عملیات ۵۱ درصد از حجاج از مدینه و ۴۹ درصد از جده منتقل میشوند.
قائم مقام مدیرعامل شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (ایران ایر) با اشاره به اینکه تمهیدات لازم برای حمل بار که مهمترین دغدغه حجاج بوده صورت گرفته است، گفت: امسال میزان بار تعیین شده برای حجاج ۴۰ کیلو و در قالب ۲ بسته است و وزن ساک دستی که مجوز ورود به داخل هواپیما را دارند ۵ کیلو گرم تعیین شده است.
وی با اشاره به اینکه در عملیات حج امسال تمام نیروهای ایران ایر به صورت شبانهروزی در ترمینال حجاج حضور دارند، گفت: زائران میتوانند برای اطلاع از ساعات پرواز و مشاوره های ملزوم سفر با شماره تلفنهای ۰۹۱۲۲۹۹۷۱۰۸ و ۰۹۱۲۱۱۳۲۵۴۱ تماس گرفته و همچنین به سایت WWW.IRANAIR.COM مراجعه کنند.
قاسمی با اشاره به اینکه امسال عملیات حجاج در فرودگاه امام خمینی (ره) از ترمینال سلام که چند هفته کذشته با حضور رئیس جمهور افتتاح شد انجام میشود، گفت: طبق وظایف جمهوری اسلامی ایران و همچنین تکالیف دولت تمام امکانات لازم را برای حجاج در این ترمینال فراهم کردهایم و این ترمینال یکی از مهمترین ترمینالها برای انتقال حجاج به شمار میرود، چرا که ۳۰ هزار زائر از طریق این ترمینال به مدینه و جده منتقل میشوند.
قائم مقام مدیرعامل شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (ایران ایر) در نشست خبری با اصحاب رسانه در پاسخ به سوال خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان درباره تمهیدات لازم جهت جلوگیری از تأخیر پروازهای حجاج، گفت: تأخیر اجتناب ناپذیر است و تمام هنر مدیران آن است که بتوانند با مدیریت درست تأخیرها را کاهش دهند.
وی با اشاره به اینکه هنگامی که وضعیت هوا و جو نامساعد باشد خلبان نمیتواند پرواز را انجام دهد، در نتیجه تأخیر در این بین اجتناب ناپذیر است، اظهار کرد: تجربه نشان داده است که میزان تأخیرها و ترافیک در پروازهای ورودی بسیار زیاد است، بنابراین امسال به طور قطع تأخیر در پروازهای حجاج وجود دارد؛ اما برای کاهش میزان تأخیرها هواپیمای بکآپ و پشتیبان در رفت و برگشت درنظر گرفتهایم.
براساس این گزارش امسال پرواز حجاج دارای ویژگی های بسیار خاصی است که باید تمامی دستگاه ها و شرکت های هواپیمایی همکاری لازم را با سازمان هواپیمایی جمهوری اسلامی و همچنین شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران انجام دهد که امیدواریم تا پایان عملیات حج بتوانیم همچنان با کمترین میزان تاخیر حجاج را جابه جا کنیم.