پس از شهادت رابرت مولر، بازپرس پیشین تحقیقات درباره دخالت ادعایی روسیه در انتخابات آمریکا، دیوید سیسیلین، نماینده رود آیلند، پرامیلا جایاپال، نماینده ایالت واشنگتن، مری گای اسکانلون، نماینده پنسیلوانیا، ورونیکا اسکوبار، نماینده تگزاس، در مطلبی که در نشریه آتلانتیک منتشر شد، نوشتند روند استیضاح ترامپ را پیگیری میکنند و اقدام در این باره به کنگره بستگی دارد.
این چهار نماینده دموکرات اعلام کردند: تحقیقات ما به طور جدی همه شواهد را بررسی خواهد کرد. قانون اساسی ما مستلزم این است. دموکراسی ما بستگی به این موضوع دارد. نمایندگان دموکرات کمیته قضایی مجلس نمایندگن آمریکا یادآور شدند این کمیته دادخواستی را به دادگاه ارائه کرده تا بتواند به اسناد هیئت منصفه درباره گزارش مولر دست یابند.
این نمایندگان آمریکایی شهادت رابرت مولر در کمیتههای قضایی و اطلاعاتی مجلس نمایندگان را نقطه عطفی دانستند که سه ماه پس از انتشار گزارش نهایی ۴۴۸ صفحهای تحقیقات او صورت گرفت. جرالد ندلر، رئیس کمیته قضایی مجلس نمایندگان گفت این کمیته به دنبال دستیابی به اسناد مربوط به شهادت مولر است و قانونگذاران در خصوص استناد به قانون برای طرح استیضاح علیه ترامپ تصمیم خواهند گرفت.
رابرت مولر روز چهارشنبه به مدت ۶ ساعت به پرسشهای کمیتههای اطلاعاتی و قضایی مجلس نمایندگان آمریکا درباره تحقیقات دو سالهاش در خصوص دخالت ادعایی روسیه در انتخابات آمریکا پاسخ داد. این نخستین بار بود که رابرت مولر در مقابل کنگره به پرسشها در این خصوص پاسخ میداد. با وجود ادعاهای مکرر دونالد ترامپ مبنی بر بی گناه بودنش، مولر در جلسه استماع کمیته قضایی و کمیته اطلاعاتی مجلس نمایندگان آمریکا بار دیگر تأکید کرد تحقیقات ثابت نمیکند که ستاد انتخاباتی ترامپ با روسیه توطئه کرده باشد. وی همچنین اعلام کرد رئیس جمهور آمریکا را تبرئه نمیکند و گزارش او نتیجه گیری نمیکند که ترامپ در اجرای عدالت کارشکنی نکرده است.
مولر همچنین گفت: امکان اعلام جرم علیه ترامپ پس از پایان ریاست جمهوری او وجود دارد.
تحقیقات مولر که به مدت دو سال بر ریاست جمهوری ترامپ سایه افکنده بود، در ماه مارس امسال و پس از ارائه گزارش ۴۴۸ صفحهای او پایان یافت. رابرت مولر در این گزارش ۱۰ مورد احتمالی از کارشکنیهای دونالد ترامپ در اجرای عدالت را فهرست بندی کرده بود.
از زمان انتشار گزارش نهایی مولر بحث استیضاح رئیس جمهور آمریکا به طور جدی در میان قانونگذاران این کشور مطرح شده است.
انتهای پیام/