سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

برگزاری شورای‌حفاظت‌منابع‌آب‌درهرسین

فرماندار شهرستان هرسین در خصوص تأمین آب شرب جایگزین (منبع دوم) شهر هرسین، احداث سد مخزنی بابازید، تأمین و تخصیص آب کشاورزی (واحد‌های گلخانه ای) به ایراد سخنرانی پرداخت .

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه ،جلسه امیر شاه آبادی فرماندار شهرستان هرسین در خصوص تأمین آب شرب جایگزین (منبع دوم) شهر هرسین، احداث سد مخزنی بابازید، تأمین و تخصیص آب کشاورزی (واحد‌های گلخانه ای) به ایراد سخنرانی پرداخت و گفت : مشکلات و چالش‌های متعددی در بحث آب شرب تک منبعی شهر هرسین داریم، این منبع آب در اثر زلزله، بارندگی‌های فصلی یا بدون هیچ دلیل موجهی گاهی اوقات کدورت آن به ۳۰۰۰ ntu می‌رسید و بر همین اساس تصفیه خانه اضطراری که برای تصفیه آب با کدورت ۱۲۰۰ ntu طراحی شده بود این میزان کدورت (۳۰۰۰ ntu) را کاملا تصفیه میکرد و این موضوع ما را مجاب کرده که منبع دومی برای آب شرب شهر هرسین پیش بینی کنیم.

وی گفت : در راستای تامین منبع دوم آب شرب شهر هرسین پیگیری‌های خوبی در سطح وزارت خانه توسط نماینده مجلس، مدیرکل آبفای استان و اینجانب انجام گرفته و وزیر نیرو و معاونان ایشان کاملا در جریان مشکل آب شهر هرسین قرار دارند.

 مرادی معاونت حفاظت و بهره برداری از منابع آب شرکت آب منطقه‌ای استان کرمانشاه ضمن تشریح شیوه نامه اجرائی محدودیت و ممنوعیت کشت برنج در خارج از استان‌های گیلان و مازندران گفت : بر اساس این شیوه نامه می‌بایستی در سطح استان یک روند ۳ ساله کاهشی کشت برنج که ابتدای آن سال ۹۸ و انتهای آن سال ۱۴۰۱ می‌باشد صورت گیرد بطوریکه در سال ۱۴۰۱ کاشت برنج در سطح استان خصوصاً شهرستان‌های هرسین و صحنه به صفر برسد و با محصولاتی که آب کمتری مصرف می‌کنند جایگزین شود.

وی همچنین با ذکر این مطلب که به ازای هر هکتار کشت برنج به مقدار ۲۱ هزار متر مکعب آب مصرف میگردد تأکید داشتند که چنانچه با ارائه الگوی کشت مناسب از طریق سازمان جهاد کشاورزی و جایگزینی کشت‌هایی از جمله گلخانه که بابت هر هکتار آن تنها ۳ هزار مترمکعب آب نیاز می‌باشد یعنی جلوگیری از هدر رفتن ۷ برابری آب مورد استفاده در هر هکتار برنج و همچنین طبق آمار‌های موجود از صددرصد آب موجود در ایران، حدود ۹۷ درصد آن جهت مصارف کشاورزی، ۲ درصد شرب و یک درصد در صنایع مورد استفاده قرار می‌گیرد و با توجه به اینکه کشور ایران یک کشور خشک و نیمه خشک می‌باشد، ادامه این روند موجب تهدید اقتصادی و اجتماعی خواهد شد.

بخشی از مصوبات مهم این جلسه به شرح ذیل می‌باشد.

- مقرر گردید مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان هرسین طی درخواست کتبی به امور منابع آب این شهرستان تقاضای تخصیص میزان پنجاه لیتر آب از محل چاه‌های ایستگاه پمپاژ روستای پاسار جهت احداث واحد‌های گلخانه‌ای در روستای سنقر آباد نماید.

- مقرر گردید اداره جهاد کشاورزی شهرستان هرسین اقدام به تهیه لیست کلیه برنجکاران با ذکر سطح زیر کشت نموده و مراتب طی نامه‌ای جهت اقدامات بعدی به امور منابع آب شهرستان هرسین ارائه گردد.

مقرر گردید اداره امور منابع آب شهرستان هرسین برابر لیست برنجکاران مشخص نماید که برنجکاری انجام گرفته از چه طریقی تأمین آب می‌گردد (نهر- رودخانه-چاه‌های مجاز – چاه‌های غیر مجاز)

 

 

انتهای پیام/د

مشکلات و چالش‌های متعددی در بحث آب شرب تک منبعی داریم

 

برچسب ها: محیط زیست ، آب
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.