وی با بیان اینکه این محصول نسبت به قیمت نفت ارزآوری چند برابری را برای کشور دارد افزود: تولید جهانی این محصول ۲۲۰ هزار تن است که سهم ایران در تولید این محصول ۱۲ هزار تن است.
رئیس جهاد کشاورزی شهرستان نهاوند ادامه داد: به علت شرایط مساعد کشت گشنیز در نهاوند ۱۰ هزار تن از گشنیز تولید شده کشور در این شهرستان میشود.
وی با اشاره به اینکه اهمیت کشت گشنیز به عنوان گیاه کمآببر در شرایط خشکسالی و بحران آب نمایان میشود گفت: تاکنون ۵ هزار هکتار از اراضی کشاورزی نهاوند زیر کشت گشنیز رفته است و ۲ هزار نفر نیز به صورت مستقیم و غیر مستقیم مشغول کار در این حوزه هستند.
خردمند با تاکید بر اینکه گشنیز نهاوند در خاورمیانه و حتی کشورهای اروپایی شناخته شده است خاطرنشان کرد: متاسفانه نبود صنایع تبدیلی و بستهبندی تاکنون مانع توسعه و پیشرفت این محصول شده است.
وی در مورد اجرای طرح سرشاخهکاری موفق در باغات گردوی شهرستان نهاوند گفت: این طرح طی دو سال اخیر با هدف تولید محصول بیشتر و کیفیتر درختان گردو اجرا شده است.
رئیس جهاد کشاورزی شهرستان نهاوند یادآور شد: پیوند سرشاخهکاری با ژنوتیپهای برتر با خصوصیاتی نظیر باردهی جانبی بالا، محصول زیاد، نسبت مغز به پوست بالا و رنگ مغز روشن راحتترین و زودبازدهترین روش است.
وی افزود: از ابتدای شروع طرح در سال جاری از ۱۵ اردیبهشت ماه ، با استفاده از نیروی کارآزموده و بومی ۲ هزار و ۶۰۰ پیوندک بر روی ۹۰۰ اصله درخت تا پایان خردادماه پیوند زده شده که حدود ۹۰ درصد این پیوندها با موفقیت به ثمر نشستهاند.
خردمند با بیان اینکه استقبال متقاضیان اجرای طرح در شهرستان فراتر از پیشبینیها بوده است گفت: امید است سال آینده با همکاری مدیریت باغبانی و اداره بهبود تولیدات گیاهی شهرستان و تهیه به موقع پیوندکهای مرغوب ، اجرای این طرح و اصلاح باغات گردو با سرعت بیشتری ادامه یابد و نهاوند همچنان در بین شهرستانهای موفق در اجرای طرح پیوند سرشاخهکاری قرار گیرد.
انتهای پیام/ د