به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، لیموناد همیشه بهترین نوشیدنی برای تابستان بوده، هست و خواهد بود. بخصوص اگر اهل جنوب باشید این مساله را بهتر درک خواهید کرد و اکثر اوقات اولین شربتی که با آن از شما پذیرایی میکنند، شربت آبلیمو یا همان لیموناد خواهد بود. لیموناد نه تنها هنگام ناهار خانوادگی بلکه حتی در مهمانیها نیز اکثر اوقات پای ثابت اقلام خوراکی مخصوص پذیرایی از مهمان و روی سفره غذا خواهد بود. حتی وقتی که تنها و خسته در میانه روز با آن گرمای شدید به خانه بر میگردید احتمالا اولین چیزی که حسابی جگر شما را حال میآورد همین شربت لیموناد است.
چرا شربت لیموناد را در تابستان توصیه میکنیم؟ خب، چون اکثر ما در تابستان دچار گرما زدگی و کوفتگی و سردرد ناشی از آن میشویم. شربت لیموناد باعث رفع سردرد و کوفتگی ناشی از گرما زدگی خواهد شد ضمن اینکه سرگیجه و تهوع شما را نیز رفع خواهد کرد. احتمالا به یاد میآورید روزهایی را که تهوع داشتید و یا غذایی نامطلوب باعث احساس سنگینی سر دل شما شده بود مادرتان توصیه میکرد مقداری آبلیمو حالا چه به صورت ساده یا با نمک بخورید. یا وقتی دچار تهوع هنگام سفر میشدید یک برش لیموترش نمک زده بهترین چیز برای رفع این حالت بود. ببینید یک شربت چقدر برای ما خوب و مفید است. بله به همین دلیل من عاشق لیموناد هستم.
از نظر بعضیها شربت لیموناد حاوی شکر فراوان است و باعث بالا رفتن قند میشود، اما خوشبختانه ما در دورهای زندگی میکنیم که برای اکثر چیزهای نامطلوب معادلی خوب وجود دارد. یک نمونه از لیمونادهایی که به شما یاد خواهم داد، لیموناد رژیمی مخصوص دیابتیها خواهد بود.
لیموناد تازه
ابتدا با لیمونادی ساده شروع میکنیم. هیچ چیز به اندازه درست کردن شربت لیموناد ساده و راحت نیست، اما متوجه شدید که بعضی وقتها مزه آن حسابی به دلتان مینشیند، اما گاهی اوقات هم نه. خب این موضوع به چند چیز بستگی دارد؛ اول از همه باید از آبلیموی تازه استفاده کنید. من سالهای سال هر تابستان چند کیلو لیمو میخریدم و همه آنها را فقط با استفاده از آبلیموگیر دستی میگرفتم. به همین دلیل من همیشه شربت آبلیموهای معروفی داشتم نمیدانم چه رازی در دستان انسانهاست، اما چیزی که با دست باشد انگار خوشمزهتر است. اما مساله این نیست بلکه بخاطر تازگی آبلیمو حفظ مواد آن است.
احتمالا شما نیز جزو کسانی هستید که چندین کیلو آبلیمو را یک جا گرفته و در بطریهای یک و نیم لیتری میریزید. این کار ذخیره خوبی را فراهم میکند، اما به مرور کهنه میشود و رنگ و مزه خود را از دست میدهد بنابراین بهتر است که همیشه از آبلیموی تازه استفاده کنید. در مورد آبلیموی صنعتی هم که حتی لحظهای اجازه فکر کردن به مغزتان ندهید، چون تنها چیزی که ندارد آبلیمو است. مورد بعدی نسبت بین شکر و آب و آبلیمو است. این موضوع که بخواهید چقدر ترش یا شیرین باشد کاملا سلیقهای است، اما اگر آبلیمو کم باشد بیشتر مزه آب میدهد. یک شربت غلیظ به مراتب خوشمزهتر است. وقتی که میخواهید شربت را با شیرینی یا کیک سرو کنید بهتر است شیرینی آن را کمتر کنید.
مواد لازم:
شکر: ۲ پیمانه
آب: ۹ پیمانه
آب لیموی تازه: ۲ پیمانه
یخ: مقداری برای خنکی و تزئین
برگ نعنا: اختیاری
لیموناد با طعم و مزههای مختلف برای تابستانی رنگی
طرز تهیه:
۱. ابتدا شربت را درست کنید به این ترتیب که در یک ماهیتابه گود کوچک، شکر و ۲ پیمانه آب را مخلوط کنید. آن را به جوش برسانید، در عین حال آن را مرتبا به هم بزنید تا شکر حل شود. حدود ۳۰ دقیقه بگذارید خنک شود تا به دمای اتاق برسد.
۲. در این حین، آب لیموها را بگیرید. سعی کنید از لیموهای درشت و آبدار استفاده کنید و برای آب گرفتن هم از آب لیموگیری که حاوی یک ظرف در زیر است استفاده کنید. آبلیموگیرهایی که بصورت قاشقی هستند اصلا خوب نیستند.
۳. شربت شکر آماده شده، ۷ پیمانه آب و آب لیموی بدست آمده از لیموهای ترش را در پارچ بریزید. با قاشق بهم بزنید تا ترکیب شود. آن را مزه کنید تا میزان ترشی و یا شیرینی آن بر اساس ذائقهتان باشد. البته این مقدار خیلی خوب است.
۴. آن را در لیوان ریخته و با یخ سرو کنید. برای تزئین هم از برشهای لیموترش و برگهای نعنا استفاده کنید.
مقدار آب لیموی بدست آمده از هر لیمو بستگی به اندازه آن دارد. ۱ لیموی کوچک، ۲ قاشق غذاخوری، ۱ لیموی متوسط ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری و ۱ عدد لیموی بزرگ ۴ تا ۵ قاشق غذاخوری به ما میدهد. بخاطر داشته باشید که لیموها با هم متفاوت هستند و بعضی از آنها ظاهری درشت، اما باطنی کم آب دارند. لیموهای سنگی معمولا پر آب هستند، اما لیموی ایرانی (لیموی سبز) مزه بهتری دارد.
نکات مهم
نگهداری شربت لیموناد: میتوان آن را چند روز در یخچال نگه داشت، اما بخاطر داشته باشید که همانند آب لیموی تازه پاستوریزه نیست و سریعتر از چیزی که شما فکر کنید مزه و کیفیت خود را از دست میدهد. برای نگهداری طولانیتر، آن را در فریزر به ۱ یا ۲ ماه نگه دارید.
جایگزین شکر: شما میتوانید شکر را با عسل یا استویا جایگزین کنید، اما باید مقدار مناسب را بدانید. برای استفاده از عسل ابتدا از ۱ و ۱/۴ پیمانه عسل استفاده کنیم و داخل آب گرم بریزید و بهم بزنید تا حل شود. لازم است بدانید که مزه عسل بر طعم شربت تاثیر خواهد داشت. از این نوع شیرین کننده برای بچههای زیر ۱ سال استفاده نکنید. برای نوع بدون شکر میتوان از ۴ قاشق غذاخوری استویا یا بیشتر برای نوع بدون قند استفاده کرد.
لیموناد گازدار عسلی
لیموناد عسلی گازدار یک نوشیدنی گازدار با طعم لیمو و شیرینی عسل است. شاید بعضی از شما در خانهتان دستگاه سوداساز داشته باشید و دلتان یک نوشیدنی گازدار گوارا بخواهد. خوردن نوشابههای گازداری که تنها طعم دهنده لیمو دارند چیزی نیست که کسی واقعا آن را تایید کند، پس اگر دلتان یک نوشیدنی سالم و بهداشتی میخواهد که در عین حال میتواند بر هوس شما برای نوشابههای گازدار غلبه کند این پاسخی به خواسته شماست.
مواد لازم:
آب گازدار یا سودا: ۱ لیتر، خنک باشد
آب لیموی تازه: ۱ پیمانه
شکر: ۱/۲ پیمانه
عسل: ۱/۲ پیمانه (ترجیحا رنگ روشن باشد)
یخ
نعناع تازه (اختیاری)
لیموناد با طعم و مزههای مختلف برای تابستانی رنگی
طرز تهیه:
۱. ۱/۲ پیمانه آب و شکر را داخل پارچی بزرگ خوب بهم بزنید تا شکر حل شود.
۲. عسل را داخل آن بریزید و بهم بزنید تا کاملا با آب و شکر مخلوط شود.
۳. آب لیمو را داخل مخلوط بریزید. حالا این مخلوط آماده را داخل آب گازدار بریزید و فقط یکبار بهم بزنید. یخ و نعناع را به آن اضافه کنید.
نکات مهم
استفاده از آب لیموی تازه مهمترین نکته در درست کردن این نوع لیموناد است.
برای جلوگیری از پایین رفتن آب لیموناد، گیلاس یا انگور را فریز کرده و از میوه یخ زده به عنوان قالب یخ استفاده کنید.
تا زمانی که آب و عسل و شکر بطور کامل مخلوط نشدند، آب لیمو یا آب گازدار را اضافه نکنید.
لیموناد هندوانه
یکی دیگر از دوست داشتنیهای تابستانی، هندوانه است. شما نمیتوانید تابستان را بدون تصور یک قاچ هندوانه، بخاطر بیاورید. این میوه خنک به تنهایی میتواند یک انسان خسته و گرمازده را سرحال بیاورد، اما وقتی که عطش یک شربت فوق خنک و آبرسان دارید، میتوانید آن را کنار برادر دوست داشتنی دیگرش سرو کنید. لیموناد هندوانه ترکیبی از این دو عزیز درمان کننده است که هم به روح و روان شما خدمت میکنند و هم پوستتان را زیبا و مرطوب میسازند.
مواد لازم برای ۶ نفر:
هندوانه مکعبی شده: ۶ پیمانه، هسته گرفته و خنک
آب سرد: ۴ پیمانه
آب لیمو: ۳/۴ پیمانه، تازه و سرد شده (تفاله گرفته)
شکر: ۲/۳ پیمانه
یخ و نعنای تازه برای سرو
لیموناد با طعم و مزههای مختلف برای تابستانی رنگی
طرز تهیه:
۱. هندوانه را داخل مخلوط کن بریزید تا پوره شود (باید حدود ۴ پیمانه شود). این پوره هندوانه را داخل یک الک ریز بریزید و زیر الک کاسه بگذارید.
۲. در یک پارچ بزرگ آب، آب لیمو و شکر را تا زمانی که شکر حل شود مخلوط کنید. هندوانه پوره شده را داخل آن بریزید. یخ و نعنا را اضافه کنید (میتوانید یخ و نعنا را داخل هر لیوان به صورت جداگانه بریزید). پارچ را داخل یخچال نگهداری کنید.
۳. اگر برای خنک کردن مواد شربت، وقت ندارید از تعداد بیشتری یخ استفاده کنید تا خوب خنک شود.
لیموناد استوایی
لیموناد استوایی یا لیموناد هاوایی با عناصر منطقه استوا درست میشود. انبه و آناناس دو میوه گرمسیری آبدار هستند که در عین حال مزهای بسیار دوست داشتنی و دلنشین دارند. اگر مزه انبه و آناناس را توامان دوست داشته باشید این لیموناد برای شما خوشمزهترین خواهد بود. برای درست کردن این لیموناد از آب انبه یا نکتار انبه و کنسرو آناناس استفاده میشود. شما میتوانید هر دو را به طور طبیعی در خانه تهیه کنید.
مواد لازم برای ۱۰ نفر
آب لیمو تفاله گرفته: ۱ و ۱/۴ پیمانه، تازه و خنک
آب سرد: ۳ و ۱/۲ پیمانه
شکر: ۳/۴ پیمانه + ۲ قاشق غذاخوری
آب آناناس: ۱ قوطی، خنک
آب انبه ۱۰۰%: ۱ بطری
تکههای آناناس یخ زده: اختیاری و برای تزئین
یخ
لیموناد با طعم و مزههای مختلف برای تابستانی رنگی
طرز تهیه
۱. در یک پارچ بزرگ، آب، شکر و آب لیمو را مخلوط کنید تا زمانی که شکر کاملا حل شود.
۲. آب آناناس و انبه را داخل پارچ بریزید. تکههای آناناس و انبه را اضافه کنید. سرد سرو کنید.
لیموناد برزیلی با طعم شیر عسلی
لیموناد برزیلی یک لیموناد شیری رنگ و متفاوت است که طعمی گوارا و خوشمزه دارد. چند درصد از ما وقتی انگشتمان را در ظرف شیر عسلی فرو میبردیم تا نصف آن را خالی نمیکردیم خبردار نمیشدیم؟ خب من هم جزو تیم شما هستم و مسلما برای دوست داشتن این لیموناد با من همراهی خواهید کرد.
لیموناد شیر عسلی یا لیمئاد به قول انگلیسی زبانها، از شیرین کننده خوشمزه شیر عسلی استفاده میکند به همین دلیل هم رنگ شیری دارد و هم یک شیرینی خوشمزه و دوست داشتنی که احتمالا مثل شیر عسل دوست دارید ته آن را درآورید. اجازه بدهید از ابتدا بگویم که این دو چه فرقی دارند شما میدانید که در زبان انگلیسی به لیموی زرد یا همان لیموی سنگی خودمان لمون (Lemon) و به لیموی سبز یا لیموی ایرانی (لیمو شیرازی) لیم (Lime) میگویند. پس بنابراین لموناد با لیموی زرد و لیمئاد با لیموی سبز درست میشود، به همین سادگی.
مواد لازم برای ۵ نفر
آب سرد: ۴ پیمانه
آب لیموی تازه: ۳/۴ پیمانه
شیر عسلی: ۳/۴ پیمانه
شکر: ۱/۴ پیمانه
یخ برای سرو
طرز تهیه
۱. ۳ پیمانه آب، آب لیمو سبز، شیر عسلی و شکر را به مخلوط کن اضافه کنید.
۲. مواد را در مخلوط کن خوب مخلوط کنید تا زمانی که کاملا ترکیب شده و کف کند. ۱ پیمانه آب را داخل آن بریزید.
۳. فورا آن را داخل پارچ ریخته و سرو کنید به این ترتیب مواد از هم جدا نخواهند شد.
لیموناد طالبی و نعناع
طالبی و خربزه از میوههای آبدار تابستانی هستند که همانند هندوانه برای قاچ کردن و لذت بردن از روزهای گرم و رفع عطش عالی هستند. این میوه روشن و خوشرنگ مزهای کاملا عالی دارد و اغلب ما با بوی خوش آن بیشتر شوق خوردن پیدا میکنیم. شما نمیتوانید در برابر طالبی قاچ شده مقاومت کنید، حالا فکر کنید که همین طالبی را بخواهید در شربت لیموناد بریزید تا این دو یار خنک کننده کنار هم باشند. خب پاداش شما یک ترکیب عالی برای تحمل سختی و گرمای طاقت فرسای این روزهای تابستان است. این نوشیدنی گوارا با طعم نعنای تازه بهتر هم میشود. پس با هم به سراغش میرویم.
مواد لازم برای ۶ نفر
پوره طالبی: ۱ و ۱/۴ پیمانه
آب لیموی تازه: ۱/۲ پیمانه
برگ نعنای تازه: ۱/۴ پیمانه (همراه با ۱/۲ پیمانه آب)
شکر: ۱/۲ پیمانه
آب سرد: ۴ پیمانه
طرز تهیه
۱. ابتدا طالبی را به قطعات مکعبی خرد کرده و در مخلوط کن پوره میکنیم، سپس آن را از صافی رد میکنیم.
۲. برگهای نعناع را با ۱/۴ پیمانه آب در مخلوط کن ریخته و پوره میکنیم. این پوره را جوشانده سپس خنک کرده از صافی میگذرانیم.
۳. آب نعناع را با مواد باقیمانده مخلوط کرده و بهم میزنیم.
۴. آن را با یخ سرو میکنیم.
روش دیگر برای لیموناد طالبی
مواد لازم
آب طالبی: ۱/۲ پیمانه
آب لیموی تازه: ۱/۲ پیمانه
شکر: ۱/۲ پیمانه
آب جوش: ۱/۲ پیمانه
لیموناد با طعم و مزههای مختلف برای تابستانی رنگی
طرز تهیه
۱. برای درست کردن آب طالبی، ۱/۴ یک طالبی متوسط را پوست بگیرید. طالبی را با استفاده از مخلوط کن یا گوشت کوب برقی، پوره کرده و از الک ریز رد کنید.
۲. لیموها را آب بگیرید و ۱/۲ پیمانه آب لیموی بدست آمده را داخل یک پارچ بزرگ به همراه آب طالبی بریزید و ۳ پیمانه آب هم به آن اضافه کنید. داخل یک کاسه، شکر و آب جوش را مخلوط کنید تا شکر به طور کامل حل شود. این شربت را داخل پارچ ریخته و برای چند ثانیه بهم بزنید. لیموناد طالبی را با یخ سرو کنید.
لیموناد توت فرنگی بدون شکر
لیموناد توت فرنگی بدون شکر قول ما به شما دیابتیها برای درج کردن یک شربت بدون شکر و رژیمی است. این شربت در عین حال که بسیار زیبا و خوش طعم است، سلامت نیز هست. با خوردن این نوشیدنی دیگر نگران بالا رفتن یکباره قند و معضلات ناشی از آن نیستید. رنگ زیبای این شربت لیموناد به واسطه حضور توت فرنگی زیبا، بسیار چشم نواز است. شما میتوانید از آن برای مهمانیها و جمعهای دوستانه استفاده کنید. بخصوص اگر دوستی دارید که به دلیل مشکلات سلامتی از خوردن شیرینیها اجتناب میکند، با درست کردن این شربت وی را خوشحال کنید.
برای درست کردن این نوشیدنی رژیمی و بدون قند از استویا استفاده میشود. احتمالا اسم استویا بارها به گوشتان خورده، اما از آن استفاده نکردهاید. این گیاه شیرین کننده بدون هیچگونه تاثیری در افزایش قند موجب شیرین شدن غذاها و دسرهای شما خواهد شد. بهترین نوع برای استفاده، استویای ارگانیک خواهد بود که البته باید بینید که در دسترس شما هست یا نه. استویا را میتوانید از طریق فروشگاههای محصولات رژیمی و یا بصورت آنلاین از سایتهای معتبر فروش مواد غذایی، تهیه کنید.
مواد لازم برای ۸ نفر
توت فرنگی: ۷۰۰ گرم
آب سرد: ۸ پیمانه
آب لیموی تازه: ۱ و ۱/۴ پیمانه
استویا: ۲ و ۱/۲ تا ۳ قاشق غذاخوری
یخ
لیموناد با طعم و مزههای مختلف برای تابستانی رنگی
طرز تهیه
۱. توت فرنگیها را ۴ قاچ کرده، آنها را داخل غذاساز ریخته و پوره کنید تا زمانی که صاف و یکدست شود. گاهی نگه دارید و لبههای پارچ را تمیز کرده و مواد را به سمت پایین برانید. این کار را حدود ۱ تا ۲ دقیقه انجام دهید.
۲. در یک پارچ بزرگ، پوره توت فرنگی، آب، آبلیمو و استویا را بریزید. یخ را اضافه کنید یا داخل لیوانها یخ بریزید. شربت را با برشهای لیموترش و توت فرنگی ورقه شده، تزئین کنید. شما میتوانید به همین شیوه لیموناد تمشک هم درست کنید.
لیموناد خیار و نعناع
لیموناد خیار نیز یکی از لیمونادهای مشهور و پرطرفدار است. این لیموناد هم خیلی خوشمزه است و هم بسیار خنک کننده است. در عین حال که از ماده آبرسان خیار هم برای احیای ذخیره آبی بدن، بهره میگیرد. اولین بار که این لیموناد خیار و نعناع را مزه کردم زمانی بود که در دانشگاه مسابقه تهیه غذا برگزار میشد و یکی از دوستان من آن را برای مسابقه درست کرده بود. باید بگویم با خوردن اولین لیوان، کار وی را تحسین کردم. البته پس از مسابقه هم بقیه شربت را خودم به تنهایی خوردم و تصمیم گرفتم همیشه لیموناد را با خیار و نعناع ترکیب کنم. این ترکیب بخصوص برای کسانی که دچار گرمازدگی و آفتاب سوختگی شدهاند بسیار عالی خواهد بود.
مواد لازم
خیار: ۱ عدد بزرگ، پوست گرفته و سه برش زده
برگ نعناع: ۱ پیمانه (آنها را در پیمانه فشار ندهید)
آب لیمو: ۱ پیمانه
آب: ۱ پیمانه
عسل: ۱/۲ پیمانه
آب گازدار یا آب ساده: ۳ پیمانه
لیموناد با طعم و مزههای مختلف برای تابستانی رنگی
طرز تهیه
۱. خیار، برگهای نعناع، آب لیمو، ۱ پیمانه آب و شیرین کننده (عسل) را داخل مخلوط کن ریخته و پوره کنید تا صاف و یکدست شود.
۲. یک الک ریز یا توری را روی پارچ بگذارید و مخلوط لیموناد را از آن رد کنید تا هر گونه تفاله خیار یا برگهای نعناع را داخل خود بگیرد. آب گازدار یا آب ساده را داخل آن بریزید. مزه کنید و در صورتی که نیاز به شیرینی بیشتر دارد به آن شیرین کننده مورد نظرتون را اضافه کنید.
لیموناد هلو
هلو یکی دیگر از میوههای لطیف و خوش عطر تابستانی ست که وجود آن در هر دسری نوید دهنده طعمی دوست داشتنی و خاطره انگیز است. روش درست کردن این لیموناد کمی با دیگران متفاوت است، اما به همان اندازه خوب و دوست داشتنی است. این لیموناد هم مثل چند تای قبلی رنگی است، اما بدون اینکه هیچ ماده رنگی و یا طعم دهندهای به آن اضافه شود. شما تنها از رنگ زیبای هلوها و آب لیمو برای آن استفاده میکنید.
مواد لازم برای ۵ نفر
هلوی تازه: ۳ پیمانه (خرد شده، از ۶ عدد هلو)
رنده پوست لیمو: بدست آمده از ۳ عدد لیمو
شکر: ۱ و ۱/۲ پیمانه
آب سرد یا آب گازدار: ۶ پیمانه
آب لیموی تازه: ۱ پیمانه
لیموناد با طعم و مزههای مختلف برای تابستانی رنگی
طرز تهیه
۱. یک ماهیتابه گود را روی حرارت متوسط گرم کنید، هلوهای برش زده، رنده پوست لیمو، شکر و ۲ پیمانه آب را به آن اضافه کنید.
۲. آن را بهم بزنید تا شر حل شود و بگذارید محلول کمی آرام گرم شود (نباید بجوشد، حرارت را در صورت نیاز کاهش دهید).
۳. موقعی که هلوها خیلی نرم شدند، آنها را با یک وسیله مناسب مثل چنگال یا گوشت کوب، له کنید تا از هم باز شوند.
۴. بگذارید مخلوط همینطور به گرمی و پخت خود ادامه دهید تا کمی غلیظ شود.
۵. آن را از روی شعله برداشته و بگذارید خنک شود.
۶. مخلوط لیمو را داخل کاسه صاف کرده و مواد جامد را دور بریزید.
۷. آن را داخل یک پارچه همراه با ۴ پیمانه آب ساده یا آب گازدار بریزید.
۸. در یخچال بگذارید تا به اندازه دلخواهتان خنک شود. یخ را داخل لیوانها بریزید. لیوانها را با لیموناد هلو پر کنید. آن را با برشهای هلو، لیمو و نعناع تزئین کنید.
لیموناد گیلاس
یکی دیگر از عناصر تابستان، گیلاسهای براق و خوشرنگ هستند. این میوه به خاطر رنگ قرمز مایل به سیاه خود حاوی آنتی اکسیدان فراوان است. گیلاس و آلبالو هر دو نقش مهمی در آرام کردن عضلات و رفع کوفتگی بدن دارند بنابراین برای رفع بدن درد ناشی از گرمازدگی و خستگی عالی هستند. شما با افزودن گیلاس به شربت لیموناد یک شربت چند جانبه و سالم خواهید داشت. ضمن اینکه رنگ آن آنقدر زیباست که چشم هر کسی را به خود خیره میکند.
شما میدانید که یکی از رازهای یک شربت آلبالوی خوشمزه استفاده از کمی آبلیمو است و البته در اینجا هم برای اینکه یک لیموناد گوارا و پر خاصیت داشته باشیم از گیلاس استفاده میکنیم. گیلاس شیرین است و نیاز کمتری به شکر نسبت به برادر تُرشروی خود یعنی آلبالو دارد. برای شیرین کننده دست شما کاملا باز است از شکر ساده گرفته تا عسل یا استویا در صورت ابتلا به دیابت و یا پیش دیابتی بودن. برای این شربت از کمی برشهای زنجبیل استفاده شده که خوش عطر میکند، اما زنجبیل طبع گرمی دارد و میتوان آن را حذف کرد.
مواد لازم برای ۶ تا ۸ لیوان
گیلاس تازه: ۱ پیمانه (حدود ۱۴ گیلاس)
برشهای ریشه زنجبیل: چند برش نازک و اختیاری
آب خیلی داغ: ۱ پیمانه
زایلیتول یا شکر یا عسل: ۶ قاشق غذاخوری
آب لیمو: ۳/۴ پیمانه
آب سرد: ۲ پیمانه
یخ: ۲ پیمانه
طرز تهیه
۱. گیلاسها را تمیز شسته و ساقه آنها را جدا کنید. آنها را روی تخته آشپزخانه بگذارید با چاقوی آشپزخانه از پهنا روی گیلاسها فشار آورید تا زمانی که باز شوند. هستهها را بردارید و آنها را درشت خرد کنید. از یک تخته پلاستیکی استفاده کنید، چون قابل شستشوتر از تخته چوبی خواهد بود. حواستان باشد که آب گیلاس روی لباستان نپاشد. برای جلوگیری از این امر حتما پیش بند آشپزی بپوشید.
۲. در یک پارچ مخصوص دمنوش یا مقاوم به گرما، آب جوش بریزید، گیلاسها (به همراه ریشه زنجیل) و هر شیرین کنندهای که استفاده میکنید، داخل پارچ بریزید. خوب بهم بزنید تا زمانی که شیرین کننده حل شود.
۳. آب لیمو و آب سرد را اضافه کنید و بهم بزنید تا زمانی که خنک شود.
۴. این مقدار حدود ۶ پیمانه لیموناد گیلاس به شما میدهد.
نکات مهم
برای لیموناد گیلاس زنجبیلی، ۱ قاشق غذاخوری زنجبیل تازه ریز شده را به مدت ۵ دقیقه در آب داغ دم کنید. داخل پارچ صاف کنید. زنجبیل جامد را دور بیندازید. بقیه دستورالعمل را مثل بالا انجام دهید.
میتوان گیلاسها را همراه با آب و زنجبیل در ماهیتابه گرم کرد و از صافی رد کرد.
برای استفاده از شیرین کننده رژیمی زایلیتول توصیه شده، اما شما میتوانید استویا هم استفاده کنید.
انواع لیمونادهای دیگر
لیموناد با طعم و مزههای مختلف برای تابستانی رنگی
شما برای درست کردن لیموناد هیچ توصیه و یا اجبار خاصی ندارید بلکه میتوانید با هر میوهای که دوست دارید، لیموناد درست کنید. انواع لیموناد تمشک، بلوبری و انگور هم پرطرفدار هستند. یکی از روشهای خوب برای طعم دهی و رساندن خواص انواع گیاهان دارویی به لیموناد استفاده از دم نوش سرد و مخلوط کردن آن با لیموناد است. شما میتوانید دمنوش گلرنگ، بهارنارنج، به لیمو، گل سرخ و اسطوخودوس (تازه برای لیموناد یاسی رنگ) را به لیموناد اضافه کنید و از عطر و خواص آنها بهره بگیرید. لیمونادهایی که با گلاب و یا تمشک و سایر عرقیات درست میشوند نیز در کشور ما بسیار معمول هستند. لیموناد زعفرانی برای مهمانیها خیلی خوب است، اما به دلیل طبع گرم زعفران استفاده از آن در بیرون از خانه توصیه نمیشود.
برای رنگ لیموناد، لیموناد صورتی معمولا با بلوبری و با مقداری کم و برای رنگی آبی از بلوبری با مقداری بیشتر استفاده میشود. برای اینکه لیموناد آبی طبیعی داشته باشید و از آنجایی که اغلب ما به این میوه دسترسی نداریم استفاده از گلهای لوبیای پروانهای را توصیه میکنم. از این گیاه زیبا برای رنگ آبی خوراکی استفاده میشود.
منبع: برترین ها
انتهای پیام/