سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

لزوم ارتقای جایگاه شغل کشاورزی در استان

نماینده مردم شهرستان ارومیه در مجلس شورای اسلامی بر لزوم ارتقای جایگاه شغل کشاورزی در استان تاکید کرد و گفت: نیاز است طرح جامعی در راستای هویت دهی به کشاورزان تدوین و اجرایی شود.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه  ،هادی بهادری  نماینده مردم شهرستان ارومیه در مجلس شورای اسلامی در جلسه بررسی مسائل و مشکلات بخش کشاورزی استان که با حضور رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی در سالن جلسات ساختمان شماره یک جهاد کشاورزی استان برگزار شد، با تاکید بر استفاده از ظرفیت فارغ التحصیلان کشاورزی در جهت مدرن سازی کشاورزی در استان اظهار کرد: برای دست یابی به مفهوم واقعی کشاورزی کاربردی و پایدار در استان، نیاز است، هر کسی که مبادرت به امر کشاورزی می‌کند، صلاحیت علمی و حرفه‌ای در این زمینه داشته باشد.
 
بهادری با تاکید بر ضرورت برخورد با تغییر کاربری غیر مجاز اراضی باغی و زراعی واقع در محدوده شهرستان ارومیه افزود: تاکنون سرمایه گذاری لازم در بخش کشاورزی استان انجام نگرفته است، چرا که سرمایه گذاری در بخش کشاورزی به رشد دیگر بخش‌های اقتصادی کمک می‌کند و افزایش سرمایه گذاری در این حوزه باعث تسریع رشد اقتصادی در سایر بخش‌ها نیز می‌شود واین امر به طورغیرمستقیم به بهبود وضعیت اشتغال در استان هم کمک خواهد کرد.
 
رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی نیز با ارائه گزارشی از سیمای بخش کشاورزی استان به تببین پیشران‌های توسعه بخش کشاورزی و برنامه‌های سازمان در راستای افزایش بهره وری در تولید و مدیریت مصرف آب در بخش کشاورزی پرداخت.
 
رسول جلیلی گفت: آذربایجان غربی دارای یک میلیون هکتار اراضی قابل کشت است که در حال حاضر در سطح ۵۰۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی طرح کاداستر اجرا می‌شود و در این راستا نیاز است نقشه‌های خاک شناسی و حاصلخیزی این اراضی با مشارکت محققان مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان و سایر عوامل ذیربط تهیه شود تا این طرح در مجموع اراضی قابل کشت استان نیز اجرا شود.
 
جلیلی با اشاره به رصد خرید گندم درمراکزخرید تضمینی گندم در استان اظهار کرد: همزمان با فصل برداشت گندم دلالان با ایجاد مشوق‌هایی مانند خرید نقدی و بالاتر از نرخ مراکز خرید تضمینی دولتی، دسترنج کشاورزان را به تاراج می‌برند که لازم است دولت با تدابیر خاص و دادن مشوق‌هایی به گندمکاران آنان را مجاب کند که به جای فروش گندم به دلالان، محصول خود را به مراکز خرید عرضه کنند تا هم گندم‌های خاص و با کیفیت وارد چرخه مصرف جامعه شود و هم فرهنگ واسطه و دلالی از بازار گندم برداشته شود.
 
او  اضافه کرد: باید به منظور برنامه ریزی بهتر و تدوین الگوی کشت برای تولید محصولات رقابت پذیر در بازار‌های جهانی، بانک اطلاعاتی جامعی از وضعیت کشاورزی استان، تعداد قطعات زمین، مالکان، موقعیت جغرافیایی و نوع کود‌های مصرفی و اطلاعات توصیفی و مکانی با استفاده از تکنولوژی‌های جدید گردآوری و تهیه شود.
 
رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی، شناسنامه دار کردن اراضی کشاورزی، توسعه کشت‌های متراکم گلخانه‌ای، توسعه کشت نشائی چغندر و سایر محصولات زراعی با استفاده از سیستم‌های نوین آبیاری، تهیه الگوی کشت به تناسب اراضی و نیاز استانی وبه تبع ان بازار رسانی محصول، توسعه کشت گیاهان دارویی و محصولات کم آب بر از جمله زعفران و .. را از جمله برنامه‌های سازمان در جهت توسعه پایدار کشاورزی در استان ذکر کرد.

او گفت: معرفی الگو‌های برتر و موفق در تمامی زیر بخش‌های کشاورزی به مردم، می‌تواند تاثیر بسیار زیادی در تشویق کشاورزان به استفاده از شیوه‌های نوین داشته باشد.

در ادامه این جلسه مشکلات بخش کشاورزی استان در زمینه صنایع تبدیلی و تکمیلی، دام و طیور، شیلات، تولیدات گیاهی، منابع اعتباری و ... توسط مدیران و مسئولان مرتبط با این حوزه‌ها مطرح شد.
 
انتهای پیام/م
 

برگزاری جلسه بررسی مسائل و مشکلات بخش کشاورزی استان

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.