سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

روستای شهید بهشتی پایلوت راه اندازی اولین سامانه الکترودیالیز کشور/ روستاییان آب شیرین می نوشند + فیلم

با راه اندازی اولین سامانه الکترودیالیز کشور در روستای شهید بهشتی شهرستان شوش در استان خوزستان، روستاییان، آب شیرین می نوشند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، از سال‌های گذشته تاکنون، الکترودیالیز به عنوان یک روش صنعتی برای تصفیه آب در دنیا شناخته شده است و چندی پیش برای اولین بار در کشور سامانه الکترودیالیز نمک طعام در روستای شهید بهشتی شهرستان شوش راه‌اندازی و افتتاح شد.

الکترودیالیز در واقع نوعی فرایند جداسازی غشایی است که منجر به انتقال یون‌ها به وسیله اختلاف پتانسیل الکتریکی و در نهایت تصفیه آب می‌شود.مهم‌ترین کاربرد آن در صنعت تصفیه آب، شیرین سازی آب‌های شور است.

در این بین متاسفانه تعدادی از روستا‌های استان خوزستان از آب شیرین و تصفیه شده بهره‌مند نیستند و روستاییان مجبورند برای تامین آب موردنیاز خود یا مسافت زیادی را طی کرده و به شهر‌های اطراف مراجعه کنند یا به ناچار از آب شور روستای خود استفاده کنند.

روستای شهید بهشتی شهرستان شوش یکی از روستا‌هایی بود که به دلیل شوری آب بالا، ساکنانش مجبور بودند برای تامین آب روزانه مدام میان شوش و روستای خود در رفت و آمد باشند که خوشبختانه چندی پیش سامانه الکترو دیالیز نمک طعام با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و توسط شرکت آب و فاضلاب استان خوزستان در روستای شهید بهشتی شوش افتتاح شد.

کاربرد سامانه الکترودیالیز چیست؟

سید داود حسینی، رییس اداره علمی و فناوری شرکت آب و فاضلاب روستایی خوزستان در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز ، گفت: سامانه الکترودیالیز آب شرب جزء سامانه‌های شیرین سازی است که برای شیرین کردن آب استفاده می‌شود.

او افزود: این سامانه برای اولین بار است که در سطح کشور و به صورت پایلوت در یکی از روستا‌های شهرستان شوش توسط شرکت آب و فاضلاب روستایی خوزستان و معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری راه اندازی شد.

حسینی ادامه داد:  این سامانه برای محل‌هایی که کدورت پایین، اما شوری بالایی دارند کاربرد دارد و شهر‌هایی مانند شوش، رامهرمز، بهبهان، امیدیه و آغاجری جزو چنین مناطقی هستند.

پساب پایین و سازگاری با محیط زیست

رییس اداره علمی و فناوری شرکت آب و فاضلاب روستایی خوزستان در خصوص محاسن و فواید سیستم الکترو دیالیز گفت: این سامانه محاسن زیادی دارد و حسن اصلی آن هزینه بسیار پایینی است که در پساب و بهره‌برداری در زمینه تعویض فیلتر دارد، به این صورت که سامانه‌های گذشته همه تعویض فیلتر داشتند و هزینه‌های فیلتراسیون بسیار بالا بود، اما این سامانه با یک خودشویی بسیار ساده هر ۶ ماه یکبار، هزینه چندانی را برای ما ندارد.

او افزود: شیوه کار این سامانه به روش تبادل یونی است و یکی از تفاوت‌های آن با سامانه‌هایی که در گذشته استفاده می‌شدند این است که دیگر هزینه فیلتراسیون ندارد و چون پساب بسیار پایینی دارد با محیط زیست بسیار سازگار است.

شیرین سازی ۱۸۰ هزار لیتر آب در شبانه‌روز

سید داود حسینی تصریح کرد: این سامانه این قابلیت را دارد که از یک خانوار بسیار کوچک تا یک جمعیت بسیار بزرگ شهری را پوشش بدهد و محدودیت خاصی در این زمینه ندارد.

او ادامه داد: این سامانه‌ای که درحال حاضر در شهرستان شوش نصب شده، ظرفیتی در حدود ۱۸۰ هزار لیتر در شبانه روز را دارد که جمعیتی در حدود ۳ هزار نفر در شبانه روز را می‌تواند پوشش بدهد و از این بابت مشکلی نخواهد داشت.

سید داوود حسینی اظهار کرد: میزان ای‌سی ورودی به سامانه یعنی آب خروجی از چاه که وارد شبکه می‌شد قبلا چیزی در حدود یک هزار و ۲۰۰ واحد بود و آبی که الان شیرین می‌شود به مرز ۴۰۰ تا ۵۰۰ واحد و در واقع به مرحله مطلوب خود می‌رسد.

تبادل یونی، شیوه کار سیستم

رییس اداره علمی و فناوری شرکت آب و فاضلاب روستایی خوزستان در خصوص شیوه کار سیستم گفت: آب پس از آن که از چاه وارد تاسیسات شد، ابتدا وارد یک مخزن می‌شود، بعد به وسیله پمپ‌ها پمپاژ شده، سپس به صفحات پلیمری که در واقع اصل سیستم هستند وارد می‌شود و در این مرحله توسط آند‌ها و کاتد‌ها فرائند تبادل یونی اتفاق می‌افتد. به این ترتیب ناخالصی‌هایی که باعث شوری آب می‌شدند عملا در این صفحات پلیمری و به وسیله آند‌ها و کاتد‌ها گرفته می‌شوند. در مرحله بعدی آب پمپاژ شده، وارد مخازن ذخیره مخازن ذخیره می‌شود و مردم از آن‌جا برداشت را انجام می‌دهند.

روند شیرین سازی آب شرب را ادامه می‌دهیم

حسینی در ادامه گفت: همان طور که گفته شد این روش برای اولین بار توسط یک شرکت دانش بنیان ایرانی طراحی و ساخته شده و بصورت پایلوت، شرکت آب و فاضلاب خوزستان در حال اجرای این طرح است و انشاالله برنامه داریم که در سایر شهرستانی‌هایی که کدورت پایین و شوری بالایی دارند این سامانه را نصب کنیم.

رییس اداره علمی و فناوری شرکت آب و فاضلاب روستایی خوزستان افزود: متاسفانه اکثر روستا‌های ما از لحاظ کیفیت آب شرب دچار مشکل هستند و ما براساس تفاهم نامه‌ای که با معاونت محترم علمی و فناوری امضا کردیم و قولی که از دولت برای واگذاری تسهیلات با سود بسیار پایین گرفتیم، به دنبال آن هستیم که این سامانه‌ها را در این مناطق نیز نصب کنیم و انشالله قصد داریم این روند را ادامه داده و آب شرب با کیفیت را در اختیار مردم این شهر‌ها قرار بدهیم.

امید به راه‌اندازی سیستم الکترودیالیز در تمام مناطق دورافتاده خوزستان

این مقام مسئول بیان کرد: این سامانه همان طور که گفته شد هزینه‌های بهره برداری بسیار پایینی دارد و با توجه به این‌که برای اولین بار است راه اندازی شده، به لطف خدا جوابگو بوده و در این مدتی که نصب شده مردم راضی بوده‌اند. هم‌چنین دولت هم با توجه به تسهیلاتی که ارائه داده در این راه یاری‌دهنده بوده است.

سید داوود حسینی افزود: من از سرمایه‌گذاران و افرادی که سرمایه خصوصی خوبی دارند خواهش دارم که در این قضیه وارد شوند و کمک کنند تا ان شاالله بتوانیم در سایر مناطق و روستا‌های دور افتاده‌ای که در حال حاضر شوری آب بالایی دارند و از این مشکل رنج می‌برند آب شر سالم را جایگزین آب شور کنیم و خدمات خوبی را در این زمینه به مردم استان‌مان عرضه کنیم. از طرفی راه اندازی این سیستم، تاثیر بسزایی در ایجاد کار و اشتغال برای جوانان داشته و به رونق آن کمک می‌کند.

بهبود وضعیت تامین آب شیرین روستاییان

یکی از اهالی روستا‌های اطراف روستای شهید بهشتی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، گفت: از یکی از روستا‌های اطراف به اینجا می‌آیم، روستای ما آب تصفیه ندارد و قبلا ما از شوش آب برای مصرف در روستا می‌بردیم و مجبور بودیم مسافت زیادی را تا شهر شوش طی کنیم.

او افزود: مسیر خانه من تا شوش نزدیک به ۳۲ کیلومتر است و من قبلا این مسیر طولانی را می‌رفتم و برای تامین آب مورد نیاز خانواده‌ام با بشکه آب به روستا می‌بردم.

این روستایی بیان کرد: الان که در این روستا آب تصفیه راه اندازی شده شکر خدا وضعیت هم بهتر شده و راضی هستیم. هر وقت که احتیاج داشته باشیم آب هست و می‌توانیم از آن استفاده بکنیم. در حال حاضر از اکثر روستا‌های اطراف به این روستا می‌آیند تا از آب تصفیه استفاده کنند و مردم راحت‌تر از قبل هستند.

او اضافه کرد: از کسانی که برای این منطقه این سیستم را آوردند تشکر می‌کنم و امیدوارم تمام روستا‌هایی که مشکل نبود آب شیرین را دارند به این سیستم مجهز شوند.

آغاز به کار دستگاه از ساعت ۶ صبح

یکی از اهالی روستای شهید بهشتی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، گفت: من آب‌دار این روستا هستم و خیلی خوشحالم که چنین امکاناتی را در زمینه آب شیرین برای ما فراهم کردند و حالا همیشه آب شیرین داریم و مردم خیلی راضی هستند.

او افزود: هر روز ساعت ۶صبح می‌آیم و دستگاه را روشن می‌کنم تا ۷عصر همان روز. مردم را می‌بینم که هر روز برای بردن آب تصفیه می‌آیند و همه برعکس گذشته که از آب شیرین محروم بودند حالا از داشتن چنین امکانی خوشحال و راضی هستند.

این مرد روستایی بیان کرد: انشاءالله که در همه روستا‌هایی که آب شور دارند چنین دستگاهی نصب شود تا مردم بتوانند از آب شیرین و تصفیه شده استفاده کنند.

مردم از روستا‌های اطراف به روستای ما می‌آیند

یکی دیگر از اهالی روستای شهید بهشتی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، گفت: قبل از نصب این دستگاه ما از چاه آب استفاده می‌کردیم که تا یک ساعت اول شیرین بود و متاسفانه بعد از یک ساعت شور می‌شد.

او افزود: از بهمن سال گذشته این دستگاه را برای روستای ما آوردند و خدا را شکر الان وضعیت خیلی خوب شده، راضی هستیم و آب از نظر مزه و کیفیت عالی است.

این مرد روستایی بیان کرد: قبلا بار‌ها پیش آمده بود که آب تصفیه نبوده و چون راهی نداشتیم بچه‌ها مجبور بودند از آب شور بنوشند و این ما را اذیت می‌کرد.

او اظهار داشت: الحمدالله الان که این سیستم نصب شده در هر زمانی آب تصفیه داریم و هر وقت بخواهیم می‌توانیم از آن استفاده کنیم. حتی از روستا‌های اطراف هم برای استفاده و دریافت آب به روستای ما می‌آیند و خدا را شکر مردم خشنود و راضی هستند.

روستاییان به سیستم الکترودیالیز نیاز دارند

یکی از اهالی روستا‌های اطراف در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، اظهار داشت: من ساکن یکی از روستا‌های اطراف این ناحیه هستم که حدود ۱۵ کیلومتر تا اینجا فاصله دارد و قبلا که اینجا هم آب تصفیه نبود، ما برای آوردن آب تا شوش می‌رفتیم.

این مرد روستایی تصریح کرد: الان شرایط بهتر از قبل است و راضی هستیم، اما باز هم نسبت به محل زندگی ما فاصله زیادی دارد و دوست داریم روستای ما هم دارای چنین سیستمی باشد تا مردم روستا راحت‌تر باشند و مجبور نباشند مسافت زیادی را طی کنند.

ما هم نیاز به آب شیرین و تصفیه شده داریم

یکی دیگر از اهالی روستا‌های اطراف در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، گفت: در حال حاضر داریم از آب تصفیه روستای شهیدبهشتی استفاده می‌کنیم، اما تا چه زمانی باید این مسافت طولانی را برویم و برگردیم؟ مردم سایر روستا‌ها هم نیاز به دستگاه تصفیه آب و برخورداری از آب شیرین و تصفیه شده دارند. امیدوارم مسئولان فکری به حال وضعیت ما بکنند.

آب شرب شیرین و تصفیه شده از ضروری‌ترین نیاز‌های مردم خوزستان به خصوص در فصل تابستان و گرمای شدید هوا است.

خوشبختانه اهالی روستای شهید بهشتی حالا برخلاف گذشته، دیگر مجبور نیستند مسافت طولانی را تا شهرستان شوش طی کنند و در شرایط سخت روز‌های تابستان بشکه‌های آب را تا روستای خود حمل کنند. اما باز هم هستند روستاییانی که در این گرمای طاقت فرسا ناچارند مسیری طولانی و خسته کننده را تا روستا و شهر مجاور طی کنند تا بتوانند آب مورد نیاز خانواده خود را تامین کنند. امید داریم به زودی تمام روستا‌ها و مناطق دورافتاده استان که از آب شیرین محرومند به زودی همانند روستای شهید بهشتی شهرستان شوش به سامانه الکترودیالیز مجهز شوند.

گزارش از سمانه برون

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۲:۰۴ ۱۱ مرداد ۱۳۹۸
دمتون گرم