گنگ شوانگ، سخنگوی وزارت امور خارجه چین، در این خصوص گفت: «دستیابی به یک توافق تجاری و اقتصادی مسلما خواسته یک طرفه پکن نیست و آمریکا نیز این تمایل را دارد. این گفته آمریکا که پکن به دلیل کاهش رشد اقتصادیاش بر سر میز مذاکره حاضر شده کاملا گمراهکننده است».
شوانگ در ادامه افزود بسیاری از مردم آمریکا مخالف اعمال تعرفهها و جنگ تجاری هستند. «دوباره از طرف آمریکایی میخواهم همکاری خوبی با چین داشته باشد، تا نیمه راه جلو بیاید و بر اساس احترام متقابل تلاش کند تا یک توافق دوجانبه سودمند برای هر دو طرف حاصل شود، یک توافق برد-برد. این توافق به نفع هر دو طرف و خواسته جامعه بینالمللی است».
روز گذشته ترامپ در توئیتی مدعی شده بود کاهش رشد اقتصادی در سال جاری سبب شده است سران پکن به مذاکره تجاری با آمریکا تن دهند. ترامپ در توئیتر خود نوشت: «به این دلیل است که چین میخواهد با آمریکا معامله کند و آرزو میکند توافق اولیه در گام نخست شکسته نشود». رئیسجمهور آمریکا در این زمینه تاکید کرد تعرفههای تجاری که این کشور بر کالاهای وارداتی از چین اعمال کرده «تاثیر زیادی» داشته و هشدار داد «تاثیرات احتمالی بیشتر» نیز در راه است.
روز گذشته، دیوان ملی چین آمار مربوط به رشد اقتصادی این کشور در سال جاری میلادی را منتشر کرد که بر اساس آن دومین اقتصاد بزرگ جهان در سه ماهه دوم سال جاری میلادی با رشدی برابر با ۶.۲ درصد روبهرو بوده است که این رقم در ۲۷ سال گذشته کمترین میزان رشد برای اقتصاد آن محسوب میشود. سخنگوی وزارت امور خارجه چین در این باره گفت با توجه به «ثبات نداشتن» اقتصاد جهان و کاهش رشد جهانی و مطابق با انتظارات خارجی عملکرد اقتصادی پکن «بد نبوده است». او در ادامه تاکید کرد رشد پایدار اقتصاد چین هم برای اقتصاد جهان و هم برای آمریکا خوب است.
دور نخست مذاکرات تجاری آمریکا و چین در ماه مه با شکست روبهرو شد. پس از آن ترامپ و شی جین پینگ در دیدار خود در نشست گروه ۲۰ در اوساکای ژاپن توافق کردند مذاکرات را دوباره از سر بگیرند.
انتهای پیام/