امام جمعه زاهدان ادامه داد: انتقادهای شفاف و سازنده ائمه جمعه میتواند کمک خوبی برای مسئولان باشد و این مهم نباید موجبات نگرانی مدیران دستگاههای مختلف اجرایی را فراهم کند، زیرا امامان جمعه وظیفه انتقال مطالبات مردم را برعهده دارند.
نماینده رهبر معظم انقلاب در امور اهل سنت استانهای سیستان و بلوچستان و کرمان تصریح کرد: نباید سه گانگی بین مسئولان، مردم و ائمه جمعه ایجاد شود بلکه همدلی، اتحاد و وفاق روز به روز میان این سه گروه تاثیر گذار در جامعه بیشتر شود.
حجت الاسلام والمسلمین محامی بیان کرد: مسئولان از ظرفیت تریبونهای نماز جمعه و ائمه جمعه برای برطرف کردن مشکلات اجتماعی استفاده کنند.
وی بیان کرد: نماز جمعه به برکت انقلاب اسلامی و عنایت امام خمینی (ره) در آغاز پیروزی انقلاب رسمیت پیدا کرد.
نماینده، ولی فقیه در سیستان و بلوچستان بیان کرد: نماز جمعه در گذشته محل دیدار حاکمان اسلامی با مردم بوده و مردم مشکلات و مطالبات خودشان از دستگاه حکومتی را در نماز جمعه مطرح میکردند.
وی تصریح کرد: نماز جمعه باید تقویت شود و مسئولان از ظرفیت ائمه جمعه برای پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی به بهترین شکل ممکن استفاده کنند.
حجت الاسلام والسملمین محامی بیان کرد: ترویج مبانی انقلاب، گفتمان امام و رهبری و سیاستهای نظام اسلامی باید در نماز جمعه برای عموم مردم تبیین شود.
وی افزود: افزایش دانش مردم نسبت به مسائل مختلف، ارتقای سطح فرهنگ عمومی و آسیب شناسی جامعه و تلاش برای رفع آن از جمله وظایف ائمه جمعه است.
امام جمعه زاهدان گفت: امام جمعه در ضمن اینکه سیاستهای نظام را تبیین میکند باید پاسخگوی مطالبات مردم نیز باشد.
وی بیان کرد: برای تقویت نماز جمعه در جامعه باید مردم، مسئولان و ائمه جمعه تلاش کنند، زیرا تریبون نماز جمعه نقش مهمی در تنویر افکار عمومی دارد.
حجت الاسلام والسملمین محامی تصریح کرد: مکانیزمی باید بین ائمه جمعه و مسولان ایجاد شود تا بتوان ضمن بیان مطالبات مردم عملکرد مسئولان دستگاههای دولتی به مردم بازگو شود.
وی اظهار داشت: پرهیز از برخوردهای سیاسی، قومی، قبیله ای، تلاش برای ایجاد آرامش و امید در بین مردم، پرهیز از نکاتی که سبب ناامیدی در جامعه میشود و تلاش برای حفظ وحدت و انسجام از جمله وظایف ائمه جمعه و جماعات است.
مدیر حوزه علمیه دارالعلوم و امام جمعه مسجد مکی اهل سنت زاهدان نیز گفت: نماز بیشترین تاثیر را در تزکیه و اصلاح فرد و جامعه دارد بنابراین توجه به نماز میتواند از بروز بسیاری از مشکلات جلوگیری کند.
مولوی عبدالحمید اسماعیل زهی اظهار داشت: همان طور که جسم انسان نیاز به تغذیه دارد روح انسان نیز با عبادت و ذکر پروردگار متعال تغذیه میشود.
وی ادامه داد: جامعه ما علاوه بر غذاهای جسمانی به غذاهای روحانی و معنوی نیز نیازمند است که در این زمینه باید برنامه ریزی کنیم.
امام جمعه مسجد مکی اهل سنت زاهدان بیان کرد: نماز از جمله عبادتهایی محسوب میشود که بیشترین تاثیر را در تزکیه و اصلاح انسان دارد.
وی به جایگاه نماز جمعه در اسلام پرداخت و گفت: اهل سنت در تمام کشورهای دنیا که مسلمان نشین هستند نماز جمعه برپا میکنند.
مولوی اسماعیل زهی تصریح کرد: نماز جمعه اهل سنت در زمان رژیم پهلوی برگزار میشد، اما از حمایتهای حکومتی برخوردار نبود.
وی ادامه داد: یکی از مهمترین اتفاقاتی که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی رخ داد این بود که نماز جمعه تشیع و تسنن در کشور رسمیت یافت و از رونق خوبی برخوردار شد.
امام جمعه مسجد مکی اهل سنت زاهدان گفت: تریبونهای نماز جمعه در زمینههای اجتماعی از جمله موضوع گیریهای به جا و سازنده نقش بسیار مهمی دارند.
رئیس مجمع نمایندگان مردم سیستان و بلوچستان در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: برپایی نماز جمعه در کشور توسط شیعه و سنی به بهترین شکل ممکن از برکات پیروزی انقلاب اسلامی است.
محمدنعیم امینیفرد اظهار داشت: در نظام جمهوری اسلامی به نماز جمعه به عنوان یک فریضه الهی که در قرآن کریم نیز ذکر شده است توجه زیادی میشود.
وی بیان کرد: جنبههای برگزاری نماز جمعه نباید به فراموشی سپرده شود و از تریبونهای نماز جمعه صدای وحدت و همدلی شنیده شود.
نماینده مردم ایرانشهر در مجلس شورای اسلامی گفت: با توجه به شرایط کشور از تریبونهای نماز جمعه باید امید و نشاط در بین مردم تزریق شود.
وی در بخش دیگری از سخنانش از عملکرد بانکها در زمینه حمایت از رونق تولید و ایجاد اشتغال در سیستان و بلوچستان انتقاد کرد.
انتهای پیام/ع