سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

«چاندرایان ۲» مامور کشف اسرار قطب جنوب ماه/ کاوشگر هندی به فضا می‌رود

هندی‌ها اولین ماه نورد را با هدف کشف اسرار قطب جنوب کره ماه، به فضا پرتاب کردند.

به گزارش خبرنگار حوزه فن‌آوری‌ گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، سازمان تحقیقات فضایی هند اعلام کرده است درنظر دارد ماموریت کاوشگر فضایی Chandrayaan-۲ را راه اندازی کند. این ماموریت شامل یک سطح نشین و ماه نوردی به نام Pragyan است که به مرموزترین بخش کره ماه، قطب جنوب آن ارسال خواهد شد.
 

تا پیش از این هیچ سفینه فضایی به قطب جنوب کره ماه نرفته و آن ناحیه کشف نشده باقی مانده است. ناحیه قطب جنوب کره ماه دارای میزان فراوان آب یخ زده است و درمعرض تابش نور خورشید قرار دارد که هر دو اجزایی ضروری برای ماموریت‌های آینده سفینه‌های سرنشین دار به کره ماه و مریخ هستند. کارشناسان اعلام کرده اند بررسی این منطقه از کره ماه می‌تواند اطلاعات مناسبی دراختیاردانشمندان برای بازگرداندن دوباره انسان به کره ماه در حدود سال‌های ۲۰۲۴ قراردهد.
 
از موارد دیگری که این سطح نشین و ماه نورد هندی مورد پژوهش قرار خواهد داد می‌توان به بررسی کره ماه از منظر زمین شناسی، بررسی جنس سنگ‌ها و تحلیل و آزمایش نوع آنها را نام برد.
 

کارشناسان درنظر دارند این سطح نشین را درماه جولای سال میلادی جاری به فضا پرتاب کنند. سطح نشین این ماموریت به نام Vikram moon lander به موقعیت پرتابی منتقل شده است تا ماهواره مدار گرد Chandrayaan-۲ را به فضا و محل ماموریت خود منتقل کند.
 
موشک فضایی GSLV Mark III ماهواره مدار گرد Chandrayaan-۲ را از مرکز فضایی Satish Dhawan درکشور هندوستان به فضا پرتاب خواهد کرد. ماموریت Chandrayaan-۲ در ادامه ماموریت Chandrayaan-۱ است که برای کشف مولکول آب درکره ماه ده سال پیش به فضا پرتاب شد. ازجمله ویژگی‌های این ماموریت فضایی هزینه کم آن درحدود ۱۴۰ میلیون دلار به نسبت پروژه‌های گران قیمت ناسای آمریکاست.
 

کارشناسان نوعی مدار مشخص برای حرکت Chandrayaan-۲ درنظر گرفته اند که آن را به سوی کره ماه نزدیک کرده و درمداری از آن قرار می‌دهد. پس از رسیدن به ارتفاع مناسب از مدار کره ماه، سطح نشین از ماهواره جدا و برسطح کره ماه فرود می‌آید و درنهایت ماه نورد به حرکت برسطح کره ماه می‌پردازد. کارشناسان بازه زمانی فعال بودن ماهواره مدارگرد Chandrayaan-۲ را حدود یک سال پس از جداسازی سطح نشین از آن می‌دانند.
 
ازجمله تجهیزاتی که در این ماهواره مدارگرد قرار دارد می‌توان دوربین‌های مجهز برای نقشه برداری زمینی از کره ماه و دوربین با وضوح بسیاربالا به نام OHRC را نام برد که می‌تواند نقشه‌های دقیق ازسطح کره ماه تهیه کند و اطلاعات لازم برای حرکت ماه نورد درکره ماه و دهانه‌ها و صخره‌ها را دراختیار رایانه مرکزی آن قراردهد.
 
طیف سنج مادون قرمز، رادار دیافراگم مصنوعی برای اسکن آب یخ زده و تخمین میزان ضخامت خاک کره ماه به نام رگولیت از دیگر تجهیزات این سفینه فضایی است. ماهواره مدارگرد همچنین دارای ابزار‌هایی برای بررسی اشعه‌های خورشیدی و لایه ایزوسفر کره ماه است. بررسی ماه لرزه ها، اندازه گیری درجه حرارت سطح کره ماه هم از جمله تجهیزات منحصربه فردی است که دراین ماموریت فضایی قراردارد. ماهواره مدار گرد و ماه نورد هندی‌ها این امکان را در اختیار دانشمندان قرار می‌دهد تا به ادامه بررسی ماموریت‌های آپولو بپردازند که ماه لرزه‌ها را اندازه گیری می‌کرد.

منبع:Space
 
انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.