سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام:

بیماران مبتلا به سالک در ایلام شناسایی شدند

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام از شناسایی ۴۵۶ مبتلا به سالک در ایلام خبر داد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ایلام،راضی ناصری‌فر معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: سال گذشته ۴۵۶ نفر در ایلام به بیماری پوستی سالک مبتلا شده‌اند که نسبت به سال‌های گذشته کاهش چشم‌گیری داشته است.

وی افزود: بین سال‌های ۹۳ تا ۹۶، سه هزار و ۳۹۵ نفر در ایلام به بیماری پوستی سالک مبتلا شدند.

معاون دانشگاه علوم پزشکی ایلام با بیان اینکه دو نوع سالک شهری (نوع خشک) و روستایی (نوع مرطوب) وجود دارد بیان کرد : در سالک نوع شهری (خشک) مخزن بیماری عمدتا بیماران مبتلا و به‌طور تصادفی سگ‌ها هستند.

در سالک نوع روستایی (مرطوب) موش‌های صحرایی مخزن بیماری هستند و پشه خاکی ماده پس از خونخواری از موش صحرایی مبتلا، آلوده شده و در خونخواری مجدد در فرد سالم باعث انتقال بیماری می‌شود.

وی ادامه داد: ناقل بیماری سالک حشره بسیار کوچکی به نام پشه خاکی است که روز‌ها در پناهگاه‌های تاریک، گرم و مرطوب مانند شکاف دیوارها، زیرزمین منازل، پشت اشیای ثابت مانند کمدها، قاب عکس، اصطبل‌ها، اطراف توده‌های زباله، کود‌های حیوانی، اماکن متروکه، لانه جوندگان و غار‌ها زندگی می‌کند.

ناصری‌فر اضافه کرد: فصل گزش پشه خاکی دارای ۲ دوره در سال است که دوره اول در ماه‌های فروردین و اردیبهشت و دوره بعدی در شهریورماه است و زمان گزش پشه تا ظاهر شدن علائم بسته به نوع شهری و روستایی بین ۲ تا هشت ماه طول می‌کشد.

وی یادآور شد: همچنین لازم است به‌منظور پیشگیری از ابتلا به بیماری سالک نسبت به جداسازی آغل حیوانات اهلی از محیط مسکونی و تخلیه منظم فضولات دامی به خارج از محیط زندگی، استفاده منظم و صحیح از حشره کش‌های خانگی جهت مبارزه با پشه خاکی در اماکن سربسته، ساماندهی سگ‌های ولگرد، مبارزه با جوندگان با استفاده از روش‌هایی مانند تله‌گذاری و سموم موش‌کش و جمع آوری زباله در سطل‌های در دار یا کیسه‌های زباله اقدام شود.

معاون دانشگاه علوم پزشکی ایلام عنوان کرد: عامل بیماری سالک نیز یک نوع انگل به نام لیشمانیا است که در زخم‌های پوستی ناشی از این بیماری در انسان، جوندگان و سگ وجود دارد.

وی اعلام کرد: این بیماری مرگ و میر ندارد و افراد تنها با مراقبت صحیح از بیماری خود و با جلوگیری از عفونت در محل زخم و پوشاندن آن با گاز استریل، دوره درمان خود را کوتاه‌تر کرده و از گسترش بیماری جلوگیری کنند.

انتهای پیام/ د

شناسایی بیماران مبتلا به سالک

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.