سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مردم روستاهای جنوب سیستان وبلوچستان چشم انتظار وعده مسئولین/ روی کوه محل برقراری خطوط تلفنی روستاییان

مردم روستا‌های جنوب سیستان وبلوچستان از قطعی و آنتن دهی سیم کارت‌های همراه اول و ایرانسل و از نبود اینترنت در برخی مناطق روستایی استان گله‌مند هستند.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، از آنجا که دنیای امروزی عصر ارتباطات و فناوری و دنیای الکترونیکی شده اکثر مردم روستاهای جنوب  سیستان وبلوچستان از این امکانات بی بهره اند.

قطع مکرر اینترنت و تلفن همراه و نبود خطوط تلفن و اینترنت در برخی از روستاهای جنوب سیستان وبلوچستان مشکلات فراوانی را برای مردم استان به وجود آورده است.

در دنیای امروزی که همه فعالیت ها روزمره ما وابسته به تلفن و اینترنت است اما بسیاری از روستاها و شهرهای استان سیستان و بلوچستان از این امکانات  محروم اند؛ که نیاز است مسئولین برای مردم فکری داشته و این مشکل را حل کنند چرا که مسئله اینترنت در عصر دیجیتال که بسیاری از کسب و کارهای مردم وابسته به اینترنت است از ضروریست.

دست کوتاه مردم روستاهای جنوب سیستان وبلوچستان از خدمات مخابراتی

یکی از شهروندان روستاهای دلگان در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ، گفت: شهرستان دلگان  ۲۵۴۹۵ نفر جمعیت دارد؛ اما با داشتن چنین جمعیتی ۷۰درصد این شهرستان مرزی فاقد پوشش شبکه‌های تلفن همراه و اینترنت است.

بر اساس آخرین اطلاعات، شهرستان دلگان ۳۰۰ پارچه آبادی دارد. ساکنان این روستاها همواره با وضعیت بد و نامطلوب ارتباطات مانند نبود آنتن‌دهی تلفن همراه و اینترنت و فراهم نبودن زیرساخت‌های لازم ارتباطاتی روبه‌رو هستند، به طوری که شهروندان هنگام تردد در مسیرهای روستایی و شهری و محورهای مواصلاتی دلگان در استفاده از شبکه‌های همراه با مشکل مواجه می‌شوند.

 ساکنان روستاهای این شهرستان نیز پوشش مطلوب شبکه‌های همراه را فقط در مرکز شهر دلگان که کیلومترها از روستایشان فاصله دارد، تجربه می‌کنند.

همچنین این بخش از ۲ دهستان جلگه چاه‌هاشم و دهستان چاه‌علی تشکیل شده است و پنگ و میاندران، ‌کهنوک،  چیل‌کنار، چهشورک، چاهشور، حمیدآباد لدی، چاه‌خدابخش، چاه‌میرک و حسین‌آباد از جمله روستاهای این ۲ دهستان هستند. پوشش شبکه مخابرات در منطقه به قدری ضعیف است که ساکنان برای یک ارتباط ساده باید برای جست‌وجوی آنتن روی صفحه تلفن همراه خود روی بلندی بروند یا حتی مسافت‌های طولانی را تا شهر طی کنند. آن‌ها گاهی برای دریافت آنتن روی تیرهای برق می‌روند که این کار با وجود اینکه خطرناک است اما به عادتی برای شهروندان منطقه تبدیل شده است.

دربرخی از روستاهای دلگان حدود یک ماه پیش اینترنت  راه اندازی شد که سرعت بسیار پایین آن موجب گلایه های مردمی شده است.

اما مشکلات در همین جا ختم نمی شود؛ اکثرا جوانان دانشجو در این  روستاها برای پرداخت هزینه های خود از قبیل ثبت نام در دانشگاه و یا پرداخت هزینه های درمانی در یک مرکز خدمات جامع سلامت روستایی و یا در خانه بهداشت به دلیل موجود نبودن دستگاه کارتخوان، باید به دهستان محترم آباد مراجعه کنند و امور اینترنتی خود را انجام دهند.

یکی از شهروندان در  بخش بزمان در گفت و گو با خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، گفت:  آنتن روستا خورشیدی است که ازکوه خضربزمان پوشش داده می شود، مردم روستا شب ها آنتن ندارند اگرهم هوا ابری شود آنتن روستا قطع می‌شود این مشکل بزرگ روستای دره اهورا است و ساکنین این مناطق برای استفاده از اینترنت باید مسافت ۲۰کیلومتری را طی کنند .

وی اظهار کرد: دریافت اینترنت تلفن همراه در این محله با مشکلات زیادی همراه است به حدی که زندگی جوانان را که با اینترنت سروکار داشته تحت تاثیر قرار داده است.

یکی از اهالی منطقه چاهان نیکشهر در گفت و گو با خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، گفت: دکل مخابراتی موجود در منطقه از نوع رادیویی است که بدلیل نبود کیفیت لازم و اختلالات فراوان و نبود امنیت پایدار مخابراتی کارایی لازم را ندارد و با کمترین تغییر در شرایط جوی ارتباط منطقه از مدار خارج می شود و با دیگر مناطق قطع می شود.

یکی از روستاییان روستای جنگل  شهرستان راسک  در این باره به خبرنگار ما گفت: روستای جنگل یکی از روستا‌های بزرگ شهرستان است که دارای جمعیتی بالغ بر ۵۰۰۰ نفر که اکثریت آنها جوان هستند از اینترنت پرسرعت همراه اول بی بهره است. تنها سایت موجود در منطقه با روستا حدود یک کیلومتر فاصله دارد که بر سر جاده ترانزیتی چابهار به ایرانشهر واقع است و تنها دارای پوشش اینترنت جی اس ام (gsm) با سرعت  کمتر از ۳ کیلوبایت است که حتی قادر به بازکردن یک عکس با حجم کمتر از ۵۰ کیلوبایت هم نیست و جوانان روستا برای استفاده از اینترنت مجبور هستند به شهر مراجعه کنند.

وی افزود:سایت مورد نظر از نظر پوشش شبکه هم دچار مشکل بوده و در طول شبانه روز با قطعی های زیادی مواجه است  و در قسمت هایی از روستا پوشش داخلی نیز قطع می‌شود.

وی ادامه داد: در عصری که همه چیز الکترونیکی شده است عدم دسترسی به اینترنت پرسرعت یکی از معضلات بسیار بزرگ است که لازم است درباره آن چاره ای اندیشیده شود.

مراد بلوچی رییس شورای بخش دوشینکوه شهرستان نیکشهر  در گفت و گو با خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، گفت:  چند روستای منطقه محمدان که دارای ۱۲ پارچه آبادی است از نعمت اینترنت  و خطوط تلفن همراه اول و ایرانسل  بی بهره است.

وی افزود: در روستای دوشینکوه اگر برق منطقه قطع شود هیچگونه ارتباط تلفنی با بخش وشهر نداریم که یکی از بزرگترین مشکلات برای  مردم منطقه است در فصل بارندگی حتی نوسانات  برق هم داشته باشیم خطوط ارتباطی قطع می شود .

روستاهای منطقه محمدان شریکی،  چراغ آباد، زرداری، باب دویی، سفیدندوک، پس کوهی، آنتن تلفن دارند ولی از اینترنت همراه اول وایرانسل محرومند.

روستاهای فاقد دکل مخابراتی شامل : پشت بستان، هادرت، گجویی، ریکو می باشند که برای تماس تلفنی باید بالای کوه بروند تا  ارتباط تلفنی برقرار شود.

شهروند سراوانی  به خبرنگار ما گفت : دکل بین راهی گُشت - سراوان بر اثر وزش شدید باد افتاده و نسبت به نصب مجدد آن هیچ گونه اقدامی صورت نگرفته تنها اقدام مسئولین جمع آوری قطعات آنتن بوده  و این قسمت از جاده یکی از پرخطرترین جاده‌های استان به شمار می‌رود که الان فاقد آنتن دهی گوشی‌هاست  که اگر تصادفی یا خطری مواجه مردم بشود نمی‌توانند به نیروی‌های امداد و نجات یا پلیس تماس بگیرند در ضمن ده‌ها روستای دیگر هم بر اثر همین الان فاقد آنتن دهی گوشی هستند.

سرقت تجهیزات  و قطع عمدی کابل های  مخابراتی علت قطعی خطوط ارتباطی 

عیدی زاده مديرعامل شركت مخابرات سيستان و بلوچستان در گفت و گو با خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، گفت:  تجهیزات و کابل های  مخابراتی در جنوب استان  توسط سارقان تخریب  و به سرقت می رود  که این امر باعث اختلال و قطعی تلفن همراه و اینترنت در بخشی از این مناطق می شود.

مدیرعامل شرکت مخابرات استان اظهار داشت: با سرقت کابل‌های مخابراتی و قطع اتصال در جاده‌ها امکان دارد جان هموطنانمان به خطر بیافتد که باید در این زمینه فرهنگ سازی لازم انجام شود  .

عیدی زاده  افزود: سارقان برای مبالغ ناچیز که از فروش این تجهیزات عایدشان می‌شود خسارت‌هایی  به بیت المال وارد می‌کنند که  برای نصب تجهیزات به سرقت رفته هزینه مالی زیادی صرف می‌شود.  

وی افزود: ۵۰ روستا در جنوب استان را توانستیم  رفع خرابی کنیم.  

وی در بحث اینکه شهروندان گلایه داشتن از  قطعی یک ماهه اینترنت ونبود آنتن در بضی از مناطق روستایی افزود: اصلا قطعی به مدت یک ماهه در هیچ یک از روستا‌ها نداشتیم یک ماهه ممکن است قطع و وصل می‌شد ما درست می‌کردیم مجدد قطع می شد.

وی افزود: اعلام قطعی‌ها ثبت می‌شود ، یکی از روستا‌ها به ما اعلام کرده بود ۱۰۰ روز قطعی  اینترنت داریم گراف گرفتیم که  اینترنت مصرف می‌کنند چطور ۱۰۰ روز قطع هست .

وی در ادامه به آنتن دهی و شبکه  اینترنت  در بضی روستا‌ها استان که فاقد این امکانات هستند گفت:  در برنامه‌های دولت است روستا‌هایی که  بالای ۲۰۰ خانوار جمعیت دارند دسترسی به اینترنت ۴G  برای این عزیزان مجهز شود که این برنامه کم کم به  روستا‌های ۱۵۰ خانوار  و به ۱۰۰ خانوار هم برسد.

وی تصریح کرد: برای فرهنگ سازی بهتر  باید آموزش به مردم داده شود که از سرقت‌ها و خرابکاری‌ها در منطقه جلوگیری کنیم.

تنها پنج درصد روستا‌های سیستان و بلوچستان زیرساخت ارتباطی مناسب دارند

محمد جواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات  در سفری که به سیستان و بلوچستان داشت  از جنوبی‌ترین نقطه این استان یعنی چابهار آغاز و از شهر‌های جنوب تا مرکز این استان بازدید کرد.

سفر دو روزه وزیر ارتباطات به سیستان و بلوچستان خبر‌ها و وعده‌های خوبی را به ارمغان آورد، اما در عین حال ارزیابی او از وضعیت فعلی زیرساخت‌های ارتباطی در این استان گویای آماری دلخوش کننده نیست.

آذری جهرمی در تشریح وضعیت زیرساخت‌های ارتباطی این استان گفت: سیستان و بلوچستان ۹ هزار روستا دارد که از این تعداد ۷ هزار و ۱۰۰ روستا دارای سکنه است و ۵ هزار و ۱۰۰ روستا بالای ۲۰ خانوار جمعیت دارند.

وی ادامه داد: تنها پنج درصد روستا‌های سیستان و بلوچستان زیرساخت ارتباطی مناسب یعنی اینترنت، تلفن ثابت و تلفن همراه دارند و ۱۴ درصد از این روستا‌ها فاقد هر گونه بستر ارتباطی هستند.

وزیر ارتباطات اظهار داشت: سیستان و بلوچستان در مقایسه با استان‌های دیگر از نظر زیرساخت‌های ارتباطی توسعه کمتری پیدا کرده است و دلیل آن هم گستردگی جغرافیایی و پراکندگی جمعیت است.

 

خبرهای خوب وزیر ارتباطات در سفر خود به  سیستان و بلوچستان

تجهیز بستر ارتباطی سیستان و بلوچستان به ۷۵۰ کیلومتر فیبر نوری زمینی، فراهم شدن امکان اینترنت ثابت و تلفن خانگی در ۲ هزار و ۲۱۵ روستا، احداث و به روز رسانی ۳۳۰ سایت شهری و روستایی و دسترسی همه شهر‌ها و برخی روستا‌های این استان به خدمات نسل‌های ۳ و ۴ در یک سال گذشته نیز از جمله خبر‌های خوبی بود که از زبان وزیر ارتباطات شنیده شد.

آذری جهرمی در این سفر از برداشتن گام‌هایی بلند برای توسعه زیرساخت‌های ارتباطی سیستان و بلوچستان تا پایان سالجاری خبرداد و تصریح کرد: بر اساس تفاهم انجام شده بین مسئولان استانی مقرر شد تا پایان امسال برای ۵۰۰ روستا بستر اینترنت و تلفن خانگی فراهم شود.

انتهای پیام/ع

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
منصور
۱۷:۳۲ ۲۸ تير ۱۳۹۸
تکنولوزی موبایل برا این روستاها چهل سال زوده // یه کم فرهنگشان بره بالا که وسایل مخابرات را ندزدن
ناشناس
۱۱:۳۱ ۲۸ تير ۱۳۹۸
همانطور که وزیر ارتباطات اشاره کردند گستردگی زیاد استان عامل عقب ماندگی زیاد است

و بهترین و ریشه ای ترین راهکار حل مشکلات این استان تجزیه به دو الی سه استان است
ناشناس
۱۰:۴۱ ۲۸ تير ۱۳۹۸
چرا برخی آن قدرفقیرشوندتاسیم 1متری راسرقت کنند تابه جرم سرقت اورابه زندان ببرند و غذای مجانی درزندان بخورند؟