سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ایران هر روز درخشان تر از دیروز/ توریسم درمانی، صنعتی که ارزآوری آن می‌تواند به پای نفت برسد+فیلم

حضور گردشگران سلامت در استان خوزستان یک فرصت اقتصادی بی نظیر است که با فراهم کردن امکانات، تجهیزات و خدمات موردنیاز گردشگران می‌تواند به پای نفت برسد.

به گزارش گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، مرز مشترک جغرافیایی ما با کشور‌های عربی همجوار به ویژه عراق و کویت باعث شده است گردشگری سلامت در استان خوزستان در کنار دیگر جاذبه‌های طبیعی، تاریخی و فرهنگی رونق بگیرد.

حضور گردشگران سلامت در استان خوزستان یک فرصت اقتصادی بی نظیر است که با فراهم کردن امکانات، تجهیزات و خدمات مورد نیاز گردشگران می‌تواند درآمد‌های ارزی مطلوبی را برای کشور و استانمان به ارمغان بیاورد، به طوری که سالانه بیش از ۵ هزار بیمار بستری و ۲۰ هزار بیمار سرپایی از کشور‌های دیگر به مراکز درمانی استان مراجعه می‌کنند.

بیمارستان آپادانا اهواز به عنوان مرکز درمانی نمونه برای پیاده سازی طرح توریسم سلامت تعیین و مرکز ویژه پذیرش بیماران عراقی دارای اتاق‌های مخصوص و امکانات پزشکی ویژه، آماده جذب بیماران عراقی است و سایر بیمارستان‌های خوزستان نیز با تجهیز امکانات ویژه می‌توانند نسبت به پذیرش بیماران عراقی مبادرت ورزند.

بیمارستان آپادانا، بالاترین نرخ توریسم درمانی را دارد

ضامنی مدیر بخش توریسم درمانی بیمارستان آپادانا در گفت‌وگو با خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، با بیان اینکه این بیمارستان بالاترین نرخ توریسم درمانی را دارد و روزانه میزبان تعداد زیادی از بیماران عراقی است، گفت: ما با دانشگاه پزشکی بصره و مراکز درمانی این شهر همکاری داریم و دفتر‌هایی را برای برقراری ارتباط بیماران با پزشکان ایرانی ایجاد کرده ایم.

او در خصوص نحوه مراجعه و استفاده بیماران خارجی از خدمات توریسم درمانی این بیمارستان اضافه کرد: بیماران می‌توانند مدارک پزشکی خود را برای ما ارسال کنند تا همکاران ما اینجا تمامی اقدامات لازم از جمله؛ اخذ ویزا، رزرو هتل و پذیرش‌های مربوط به درمان را انجام دهند.

ضامنی در ادامه افزود: پزشکان ما با بررسی پرونده‌های پزشکی بیماران برای آنها نسخه تجویز می‌کنند تا در همان کشور مبدأ خریداری کرده و در صورت نیاز از بیمار برای مراجعه و درمان حضوری درخواست نمایند.

این مقام مسئول در خصوص اخذ ویزا و گذرنامه اتباع خارجه گفت: پیش از این مدت‌زمان دریافت ویزا بین ۷ الی ۱۰ روز بود، اما اکنون با همکاری‌های صورت گرفته این مدت به چند ساعت کاهش یافته و بیماران برای اخذ گذرنامه و ویزا مشکلی نخواهند داشت و کمتر از ۲۴ ساعت می‌توانند مدارک خود برای ورود را دریافت کنند.

فرامرز بهشتی فر رئیس بیمارستان آپادانا اهواز در گفت‌وگو با خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، گفت: بیمارستان آپادانا به عنوان باسابقه‌ترین بیمارستان خصوصی استان برای چندمین سال متوالی موفق به دریافت گواهینامه توریسم درمانی IDP شده است.

او در ادامه تصریح کرد: این بیمارستان تحت نظارت دانشگاه علوم پزشکی و وزارت بهداشت تلاش کرده تمام امکانات و تجهیزات را برای خدمات دهی به بیماران ایرانی و خارجی فراهم کند و اکنون مفتخریم که این بیمارستان به عنوان یک مرکز پایلوت کشوری، روزانه آماده خدمات دهی به بیماران سایر کشور‌ها است.

بهشتی فر اذعان داشت: اغلب بیماران ما از کشور عراق هستند و بیمارانی از کشور‌های منطقه خلیج فارس شامل؛ عمان، کویت و امارات نیز به این بیمارستان مراجعه می‌کنند.

رییس بیمارستان آپادانا اهواز با بیان اینکه در سال گذشته بیش از یک هزار عمل جراحی در زمینه توریسم درمانی در این بیمارستان انجام شده است، افزود: با توجه به تقویت بنیه درمانی و تشخیصی در کشور ما و منطقه، بیماران برای انجام اعمال جراحی مانند؛ اورولوژی، ارتوپدی و قلب و عروق، ایران را انتخاب می‌نمایند.

توریسم درمانی، صنعتی ارزآور

او درخصوص جذب گردشگر سلامت و توسعه این صنعت بیان کرد: این بیمارستان تلاش کرده فضای فیزیکی و خدماتی خود را به گونه‌ای هدایت و ارائه کند که بیماران توریسم درمانی منطقه احساس راحتی کنند. ضمن اینکه در زمینه هتلداری نیز خدمات ویژه‌ای ارائه شده و رضایتمندی  و نرخ مراجعه بیماران خارجی در حال افزایش است.

این مقام مسئول درخصوص ارزآوری توریسم درمانی تصریح کرد: براساس آمار‌های بین المللی، ارزآوری این صنعت یکصد میلیارد دلار در کل جهان است و کشور ما قطعا می‌تواند با بهبود زیرساخت‌ها و افزایش کیفیت خدمات درمانی، درصد بالایی از این درآمد را به سمت خود جذب کند، همچنین می‌توان با کسب درآمد از این طریق، وابستگی به درآمد‌های نفتی را کاهش داد.

فرامرز بهشتی فر اذعان داشت: توانایی انجام اقدامات پیشرفته در این زمینه، هم در استان و هم در کشور وجود دارد و ما می‌توانیم قطب توریسم درمانی خاورمیانه شویم، اما مثل هر برنامه دیگری نیاز به تمرکز و سرمایه گذاری مسئولان ذیربط در این زمینه به منظور درآمدزایی بیشتر از این صنعت احساس می‌شود.

او اظهار کرد: در آینده‌ای نزدیک بخش جراحی قلب و بخش آنژیوگرافی در بیمارستان آپادانا افتتاح خواهد شد و قطعا از مسئولان درمانی کشور‌های منطقه نیز برای شرکت در این افتتاحیه دعوت خواهیم کرد.

سال ۹۲، آغازگر گردشگری سلامت در خوزستان

مهران حق پرست مدیر اجرایی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: بحث توریسم سلامت به طور جدی از سال ۱۳۹۲ در کشور و خصوصا در وزارت بهداشت و درمان آغاز شد. این طرح همزمان نیز در دانشگاه‌هایی که با سایر کشور‌های هم مرز ارتباط مستقیم داشتند مثل دانشگاه جندی شاپور در استان خوزستان، نیز آغاز به کار کرد.

او افزود: دفتر توریسم درمانی در دانشگاه جندی شاپور اهواز با هماهنگی و همکاری وزارت بهداشت، وزارت امورخارجه، سازمان میراث فرهنگی و نظام پزشکی افتتاح شد و همه موارد از جمله؛ تعرفه ها، قیمت گذاری، هماهنگی داخل استانی و خارج استانی و هماهنگی با کشور‌های مبدأ انجام شده است.

حق پرست ادامه داد: با تلاش استان خوزستان و استان‌های کشور عراق، ۳ قرارداد مستقیم با این کشور منعقد شد که ۲ قرارداد با استان بصره و یک قرارداد با استان العماره است و این قرارداد‌ها شامل همکاری بین مراکز آموزشی و درمانی به منظور بهبود بهداشت و درمان استان ما و ۲ استان عراق است.

این مقام مسئول با اشاره به تلاش برای ارتقاء سطح کیفی خدمات بیان کرد: در ابتدا تنها یک بیمارستان با گواهی بین المللی وجود داشت، اما هم اکنون ۱۱ بیمارستان و مرکز درمانی در حال دریافت گواهینامه IDP هستند.

مدیر اجرایی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز اضافه کرد: امسال وزارت بهداشت مجوز صدور گواهینامه برای مراکز جراحی محدود را نیز صادر کرده و سالانه ۶ هزار بیمار برای بستری شدن و بیش از ۲۰ هزار بیمار برای درمان‌های سرپایی مراجعه می‌کنند که ارزآوری خوبی را نیز برای استان به دنبال داشته است.

مهران حق پرست ضمن تاکید بر اهمیت کیفیت خدمات درمانی گفت: در بخش بهداشت و درمان در سطح بین الملل دارای جایگاه خوبی هستیم و از وجود پزشکان و تجهیزات خوبی در بیمارستان‌ها به خصوص در استان خوزستان بهره‌مند هستیم، به طوری که حتی بیماران خوزستانی هم نیاز به خروج از استان برای درمان ندارند.

او گفت: با این حال برای رشد بیشتر این صنعت، نیاز به توسعه همه جانبه در بخش هتلداری، حمل و نقل، رفت و آمد، خدمات جاده‌ای و مرزی داریم که در این زمینه نیز هماهنگی‌ها انجام شده و گام‌های خوبی با همکاری استانداری و ارگان‌های ذیربط برداشته شده است که امیدواریم با ارتقای سطح کیفی خدماتی که در ارگان‌های مربوطه وجود دارد این صنعت رشد بیشتری داشته باشد.

رضایتمندی بیماران داخلی و خارجی از خدمات پزشکی

یکی از بیماران عراقی بستری در بیمارستان آپادانا اهواز که از خدمات توریسم درمانی بهره‌مند است، گفت: از طرق مرز شلمچه به ایران وارد شدم و به اهواز آمدم. من برای عمل بینی به این بیمارستان مراجعه کردم چراکه خدمات درمانی در ایران کیفیت بالایی دارد و ازنظر هزینه نیز برای ما مناسب است.

یکی دیگر از مراجعان خارجی در این بیمارستان در خصوص رضایت خود از هزینه‌ها و خدمات درمانی بیان داشت: چشم من آب مروارید دارد و از طریق یکی از اقوام با این مرکز درمانی آشنا شده ام. این دومین باری است که برای عمل مراجعه می‌کنم چرا که بسیار راضی هستم.

بیمار دیگری افزود: از طریق مرز هوایی از عمان به شیراز و سپس با هواپیما از شیراز به اهواز آمده ام و از من به خوبی استقبال شد. شنیده بودم که در اهواز پزشکان متعدد و باتجربه‌ای فعالیت می‌کنند، به همین دلیل برای درمان مشکلات گوارشی، چشم و مفاصل به اینجا آمدم.

یکی از بیماران ساکن اهواز اظهار کرد: من از همه امکانات درمانی و خدماتی راضی هستم و همیشه به همه اقوامم در عراق پیشنهاد می‌کنم که برای درمان به اهواز بیایند.

همچنین بانوی عراقی که با مادرش در این بیمارستان حضور داشت، گفت: ما از کشور عراق برای درمان بیماری دیابت مادرم آمده ایم. ما از پزشکان اینجا، هزینه و خدمات راضی هستیم، چراکه پزشکان ایرانی دانش بالایی دارند و ایران برای درمان و اقدامات پزشکی خیلی خوب بوده و هزینه‌های درمان در اینجا کمتر از عراق است.

احمد سامی که از بصره برای درمان بیماری پدرش آمده است، افزود: از طریق نزدیکان با پزشک معالج پدر و بیمارستان آشنا شدیم. ما فقط برای ویزیت آمده بودیم و بعد به علت درد پدر در ایران ماندیم تا عمل شود. ما مشکلی در زمینه هزینه نداریم و خدمات بیمارستان هم عالی است، چرا که به ما خدمات ویژه ارائه می‌شود.

بیمار دیگری نیز گفت: من از بصره آمده ام، چرا که تجهیزات درمانی در عراق مناسب نیست و بسیاری از اعمال جراحی در بصره انجام نمی‌شود. ما معمولا بعد از تشخیص پزشک در عراق برای انجام عمل جراحی به ایران می‌آییم، زیرا شرایط بهتر است.

با وجود تحریم‌های گسترده و ایجاد مشکلات متعدد در اقتصاد کشور، صنعت توریسم درمانی صنعتی متفاوت و مناسب برای ارزآوری محسوب می‌شود که امیدواریم بتوانیم با ارائه خدمات درمانی به بیماران داخلی و خارجی جایگاه خود در سطح بین الملل و در زمینه بهداشت و درمان افزایش داده و با استفاده از مزایای اقتصادی این صنعت، کشورمان را سربلند سازیم.


گزارش از ملیحه گریزی نسب

انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار پزشکی ، سلامت
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۶:۳۷ ۱۸ مرداد ۱۳۹۸
ما برای خودمان کمبود پزشک و امکانات داریم!!!و با یک پول بی ارزش !!!!خوبه حداقل خارجیا بیایند و از امکانات این کشور خیر ببینند و دعا کنند به جون ما ایرانیا که آباد کردیم برای اونها؟؟!!!!!!!
ناشناس
۱۶:۳۳ ۱۸ مرداد ۱۳۹۸
اها ارزاوری میکنیم بعدهمون ارزهارو اقایون پزشک میبرن اروپا خرج میکنن پس ارز اوری نمیشه روش گذاشت
ناشناس
۱۱:۱۲ ۱۸ مرداد ۱۳۹۸
چرا واقعا؟؟!!!!!!
ناشناس
۱۱:۰۴ ۱۸ مرداد ۱۳۹۸
آیاتمام درخشانی های که ازنظرشما بدست آوردیم، کاملا درخدمت مردم خودمان بوده؟؟!! ماکه درجامعه مشاهده نمی کنیم؟؟!!اکثر این اقداماتی که ازآن صحبت می کنید( درزمینه علم وفن آوری وووو) یادرقفسه ها خاک می خورد ویا هزینه ی آنها برای مردم خیلی گران بوده ویا فقط برای دریافت دلار صادر می شوند ؟؟!!!!!
پزشکان ما هم ؟! با مبتلا شدن مردم ایران به انواع بیماری( سرصدقه حکومت آخوندها)،!! تخصص پیدا کردند؟!! واکنون بادریافت هزینه بالا ازبیماران درحال ضرب سکه ( بدون دادن مالیات) هستند؟؟! وشهرهای بزرگ ما را( شهرهای مخصوصا یزد وشیراز) به شلوغی ترمینال های مسافربری ، ازجهت جذب بیماران ازگوشه وکنار ایران وبعضی کشورها تبدیل کردند وهزینه ی زندگی رادراین شهرها به سرعت بالا برده؟! بعضا شاهد اشتبهات پزشکی زیادی ردراین شهرها می بینیم که مسلما پزشکان زیر بار نرفته وبیماران رادچار مشکلات زیادی می کنند؟؟!!! وووووو؟؟؟!!!!
ناشناس
۱۰:۵۶ ۱۸ مرداد ۱۳۹۸
خوبه !!!!
ا
۱۰:۳۲ ۱۸ مرداد ۱۳۹۸
چی می توانم بگویم
Ali
۱۰:۲۶ ۱۸ مرداد ۱۳۹۸
اگه از این طریق ارز وارد کشور بشه وضعیت اقتصاد بهتر میشه
آرمان
۱۰:۱۹ ۱۸ مرداد ۱۳۹۸
واقعا
عمار
۱۰:۱۹ ۱۸ مرداد ۱۳۹۸
بنام خداوند جان و خرد :
درود و خداقوت به تمامی سلحشوران غیرتمندان مومنین شجاع دلهای امید آفرینان دلاور مردان و زنان دختران و پسران جوانان و پیران خردمند و دانایان عادل و فهیم همه عقلهای پر انگیزه و با نشاط و سالم و سلیم روشنفکران متفکران به روز و به روز شده چش و دل نظر سیران و نظر بلندان دور اندیشان خیر اندیشمندان خردمندان خیرین بصیران و سفیران نور و روشنایی و امید دست و دل باز خیرخواهان آزاد اندیشان منفعتت رسان به جامعه و ملت سرافراز و قهرمان مقتدر و قدرتمندان جمهوری اسلامی ایران کهن و متمدن و پیشرفته از هر لحاظ تمدن ساز و الگوی سر تا سر جهان اسلام ناب محمدی ص با شکوه و با عظمت امت اسلامی مستضعفین و متحد و یکپارچه حزب الله سر تا سر جهان اسلام ناب محمدی ص . والسلام و صلوات التماس دعا .
اَللّهُمَّ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعافِیَةَ وَ النَّصْرَ وَ اجْعَلْنا مِنْ خَیْرِ اَنْصارِهِ وَ اَعْوانِهِ وَ الْمُسْتَشْهَدینَ بَیْنَ یَدَیْهِ .
لبیک یا رسول الله ص . .
ناشناس
۰۹:۴۳ ۱۸ مرداد ۱۳۹۸
همش می گوید می شود، می توانیم، باید، نیاز جامعه است، پس کی پیر شدیم فقط حرف حرف حرف
ناشناس
۰۹:۱۱ ۱۸ مرداد ۱۳۹۸
دقیقا ما باید درگاه توریسم و دیگر نقاط در آمد زا را در کشور بر پا کنیم