وی افزود: چهارمحال و بختیاری در این زمینه در رتبه یازدهم قرار دارد و گونه غالب درختان جنگل این استان، بلوط میباشد.
محمدی مقدم اضافه کرد: پراکنش این جنگلها از شمال غربی استان در منطقه بازفت و دهستان موگویی به صورت نواری به سمت جنوب غربی و جنوب به طول ۲۱۲ کیلومتر و عرض ۳ تا ۴۵ کیلومتر در حوزه استحفاظی ۵ شهرستان کوهرنگ، اردل، کیار، بروجن و لردگان گسترش یافته است.
وی ادامه داد: از نظر فرم رویشی، عمده جنگلهای استان چهارمحال و بختیاری به صورت شاخه زاد و در برخی نقاط شاخه و دانه زاد و در مساحتهای محدود نیز فرم دانه زاد وجود دارد.
محمدی مقدم گفت: سهم سرانه جنگل در استان چهارمحال و بختیاری ۰/۴، در کشور ۰/۲ و در دنیا ۰/۸ هکتار است.
وی افزود: مهمترین علل تخریب جنگلهای استان چهارمحال و بختیاری، زراعت در زیرآشکوب جنگل، چرای مفرط دام در جنگل ها، تأمین سوختهای هیزمی از جنگل، قطع جنگل و تولید ذغال، تخریب ناشی از طرح های عمرانی بدون مطالعه زیست محیطی، آتش سوزی و عدم توسعه یافتگی پایدار و نبود فرصتهای شغلی متناسب با جمعیت میباشد.
محمدی مقدم اضافه کرد: در حال حاضر ذخیره گاههای جنگلی استان به ۹ مورد است و مجموعاً با وسعتی معادل یک هزار و ۴۸۳ هکتار و در شش شهرستان کوهرنگ، اردل، کیار، لردگان، بروجن و شهرکرد گسترده شده اند.
وی ادامه داد: این استان دارای پنج پارک جنگلی به وسعت ۳۰۱/۴ هکتار در شهرستانهای اردل و لردگان به صورت پارک جنگلی طبیعی و در شهرکرد بصورت دست کاشت میباشد.
انتهای پیام/ف