وی با بیان اینکه طرح شناسایی ژنوتیپهای برتر گردو براساس شرایط هر منطقه در کشور بررسی میشود افزود: روشهای مختلف در این رابطه وجود دارد که از جمله آن میتوان به تکثیر از طریق نهال یا پیوند سرشاخه (تعویض تاج) اشاره نمود.
اکبر فتحی رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی نیز با بیان اینکه ۷ درصد باغات گردوی کشور در استان آذربایجان شرقی قرار دارد گفت: متاسفانه ۹۵ درصد ارقام گردوی استان از ارقام بومی بوده و بازارپسندی مناسبی ندارند یعنی از مجموع ۱۴۰ هزار هکتار از باغات کشور، ۹۵ درصد آن از ارقام بومی تشکیل شده اند.
وی با بیان اینکه ارقام بومی نه تنها از بازارپسندی مناسبی برخوردار نیستند بلکه به جهت اندازه بزرگ درختان، مدیریت آفات و بیماریها نیز سخت و دشوار است، هم چنین میزان محصول هم تحت تاثیر این عامل قرار میگیرد. وی گفت: مشکل اصلی بومی بودن ارقامی است که از گذشته کاشته شده است، تنه درختان بومی بسیار بزرگ بوده و امکان مبارزه با بیماریها بسیار دشوار میباشد همچنین، چون ارقام بذری هستند به لحاظ شکل و ظاهر میزان باردهی و بازار پسندی مناسبی ندارند.
وی با اشاره به این موضوع که سرشاخه کردن درختان گردوی استان در راستای اصلاح باغات گردو در دستور کار سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی قرار دارد، گفت: پیوندهایی را از ارقام پرمحصول و مقاوم به سرما از باغات مادری تهیه و توسط پیوند زنهای ماهر با هدایتهای معاونت مربوطه در جای مناسب خود پیوند میزنند و این پیوندکها پس از رشد، محصول مناسبی را که از بازارپسندی مناسبی هم برخوردار هستند به بار میآورند.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان توصیه کرد: باغداران عزیز میتوانند با مراجعه به مدیریت جهادکشاورزی شهرستانها با ارائه درخواست خود از پشتیبانیهای معاونت بهبود تولیدات گیاهی استان که در راستای سرشاخه کاری درختان گردو و تهیه پیوندکها انجام میدهند.
انتهای پیام/