سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سفیده یا زرده تخم مرغ؛ کدامیک پروتئین بیشتری دارد؟

سفیده تخم مرغ تنها ۱۷ کالری دارد. برای همین است که افرادی که دنبال کاهش وزن هستند و غذا‌های کم چرب را ترجیح می‌دهند فقط سفیده تخم مرغ را مصرف می‌کنند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  بسیاری از مردم تصور می‌کنند سفیده تخم مرغ منبع اصلی پروتئین نسبت به زرده است. این در حالی است که سفیده یک عدد تخم مرغ از نظر میزان پروتئین اختلاف ناچیزی با زرده دارد. میزان پروتئین سفیده ۴ گرم است در حالی که این میزان در زرده به ۲ تا ۳ گرم می‌رسد.

 با این حال زرده تخم مرغ ۹۹ درصد از محتوای چربی تخم مرغ را در خود جای داده است و ۵۵ کالری دارد. سفیده تخم مرغ تنها ۱۷ کالری دارد. برای همین است که افرادی که دنبال کاهش وزن هستند و غذا‌های کم چرب را ترجیح می‌دهند فقط سفیده تخم مرغ را مصرف می‌کنند. این افراد باید بدانند که مواد مغذی موجود در زرده تخم مرغ را از دست می‌دهند.

زرده تخم مرغ علاوه بر این که منبع اصلی بسیاری از ویتامین‌ها و املاح معدنی است، بیشترین میزان کلسترول و چربی را هم دارد. زرده یک تخم مرغ متوسط حاوی ۶۳ درصد کلسترول است. این در حالی است که به گفته کارشناسان تغذیه، میزان کلسترول دریافتی روزانه از طریق مواد غذایی باید زیر ۳۰۰ میلی گرم باشد. با این حال تحقیقات اخیر نشان می‌دهد ضرورتی ندارد که اکثر افراد نگران کلسترول دریافتی از طریق زرده تخم مرغ باشند. این تحقیقات بیانگر آن است که ارتباط مستقیمی بین مصرف زرده تخم مرغ و ابتلا به دیابت نوع ۲ نیز وجود ندارد. پیام اصلی این تحقیقات آنست که کسانی که نگران سلامت قلبشان هستند، به جای تمرکز بر مصرف تخم مرغ، باید به رزیم غذایی و سبک غذایی شان در حالت کلی نگاه کنند.

با این حال اگر شما مبتلا به بیماری قلبی هستید و یا عوامل خطر ابتلا به این بیماری را دارید، با تیم مراقبت‌های بهداشتی خود در مورد کلسترول تخم مرغ و نحوه مصرف آن مشورت کنید.

تخم مرغ همانند سایر محصولات لبنی منبع ارزان قیمت پروتئین با کیفیت بالا است. در این میان، زرده تخم مرغ حاوی ۲۵۰ میلی گرم کولین است. کولین یک ماده ضروری برای متابولیسم سلول هاست و در انتقال لیپید‌ها در سراسر بدن و تولید انتقال دهنده‌های عصبی نقش مهمی دارد. زنان باید در روز ۴۲۵ ملی گرم و مردان ۵۵۰ ملی گرم کولین دریافت کنند. کولین در دوران بارداری نیز اهمیت زیادی دارد و باری رشد شناختی جنین مورد نیاز است.

منبع: آوای سلامت

انتهای پیام/

کدام قسمت تخم مرغ پروتئین بیشتری دارد؟

برچسب ها: اخبار سلامت ، تغذیه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.