وی بیان کرد:این طرح در دو مرحله یک ماهه انجام شد، در فاز اول اطلاع رسانی، آموزشهای همگانی و هماهنگی لازم با سازمانها و ارگانهای مختلف استان صورت گرفت و فاز دوم مرحله اجرایی اندازه گیری فشار خون مردم بود که از عید فطر تا ۱۵ تیرماه به طول انجامید.
مرادی رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت:حدود ۴ هزار نیروی بهداشتی و درمانی در بیش از ۱۲۰۰ پایگاه ثابت و سیار در در این طرح مشارکت فعال داشتند.
وی بیان کرد:ارزیابی و آنالیز آماری طرح بسیج ملی کنترل فشارخون از طریق وزارت بهداشت انجام میشود و انتظار میرود درپایان این طرح در کل کشور ۲ میلیون بیمار فشارخونی جدید شناسایی شوند که بایستی درمان مناسب برای آنان در نظر گرفته شود.
وی ادامه داد:این طرح یک بسیج ملی از سوی وزارت بهداشت بود تا مردم به سلامتی خود اهمیت دهند و بیماریهای جزیی را کوچک نگیرند، زیرا همین بیماریهای کوچک در طولانی مدت میتواند عوارض بالایی ایجاد کند بنابراین مردم عزیز این بیماری را جدی بگیرند و اگر فشار خون بالا دارند حتما به پزشک مراجعه کرده و درمان مناسب را آغاز کنند.
وی بیان کرد:فشارخون بالا عوارض بسیار مهلک و شدیدی ایجاد خواهد کرد و حیف است که به خاطر این بیماری که به راحتی قابل درمان است فرد دچار کوری، نارسایی کلیه، سکتههای مغزی و قلبی و از کارافتادگی شده و در انجام کوچکترین اعمال اولیه زندگی دچار مشکل شود.
وی ادامه داد:کاهش استرس، تغییر سبک زندگی، کاهش مصرف نمک و چربی و قند، پایین آوردن وزن، انجام ورزش مرتب و مصرف سبزیجات و میوه جات از عوامل پایین آورنده فشار خون هستند.
وی گفت:افرادی که دچار فشار خون بالا هستند باید در رعایت این موارد دقت کنند و بدانند که مصرف دارو نیز برای آنان دائمی است و نباید فکر کنند که این بیماری مقطعی است.
انتهای پیام/ز