سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آبشار ۲۲ متری فیروزه‌ای گرگان نیکشهر جذاب و گردشگر پسند

طبیعت جذاب، باغات سرسبز و آبشار ۲۲ متری فیروزه‌ای «گرگان» در ۷۲ کیلومتری نیکشهر در دهستان مهبان، زیبا و دیدنی در دل کوه‌های آهوران واقع شده که به دلیل خاکی و صعب العبور بودن ناشناخته مانده است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، «گرگان» منطقه‌ای خوش آب و هوا در حدود ۵۶۰ کیلومتری زاهدان مرکز سیستان و بلوچستان واقع شده و این هم نامی با گرگان شمال ایران به نوعی به سبب جذابیت و زیبایی آن است و در واقع این منطقه در بلوچستان خشک و گرم برای بسیاری از مردم تازگی و جذابیت خاص خود را دارد و برخی از افراد باورشان نمی‌شود که چنین منطقه زیبایی وجود داشته باشد، چون هوای آن نسبت به سایر مناطق خنک‌تر است.

نام گرگان تداعی گر منطقه‌ای جذاب و دیدنی در دل کوه‌های آهوران منطقه بلوچستان است و این منطقه نسبت به سایر مناطق گرم و خشک نیکشهر و سایر مناطق سیستان و بلوچستان ۱۰ تا ۱۵ درجه خنک‌تر و آب‌های آن از چشمه‌ها سرازیر می‌شود.

گرگان در دهستان مهبان واقع شده و برای سفر به این منطقه از شهر نیکشهر باید با طی مسیر ۴۹ کیلومتری از محدوده پرپیچ و خم و کوهستانی روستا‌های زهک، تهرک، سرگرانی، کشیک، هیتک، احمدآباد، رونگ، راوگ، حاجی آباد، حواران، دشتاندر، مهبان، نوکائیکل و تانان عبور کرد.

نخستین روستای منطقه گرگان سرخکلوت است و بقیه روستا‌های این منطقه شامل نگور، تیتران دن، کتک دن، کاپاران دن، بندگاه دن، رودسران، گورگتان، زهیگ، گریگ، چیل بُن، جگان، آرچنیگ، سکین و کنر هستند که همه آن‌ها در یک مسیر کوهستانی و کنار رودخانه‌ای واقع شده‌اند.

از روستای اورنگ تا نخستین روستای گرگان یعنی سرخکلوت مسیر ۹ کیلومتر خاکی و مابقیه تا آخرین نقطه ۱۴ کیلومتر با سربالایی و سراشیبی تند و تردد برای خودرو‌های سواری سخت و برای شاسی بلند‌ها کمی آسان‌تر است، چنانچه این مسیر با طبیعت زیبا، رودخانه و باغات چشم نواز آسفالت شود یکی از بهترین نقاط طبیعت گردی و گردشگری سیستان وبلوچستان تبدیل می‌شود.

روستا‌های زهیگ و گریگ که بالادست آبشار گرگان واقع شده‌اند بیش از ۲۰ سال در حسرت بازگشایی ۵۴۰ متر مسیر هستند که با یک بولدزر در کمتر از ۲ هفته می‌توان با کار جهادی و انقلابی مسئولان وزارت راه وشهرسازی دل بیش از ۱۰۰ نفر جمعیت ۲ روستای محروم را شاد کرد.

آبشار گرگان در بالا دست روستای گورگتان و پایین دست روستا‌های زهیگ و گریگ با طی مسیر حدود ۱۰ دقیقه‌ای از دل رودخانه واقع شده که می‌توان گفت یکی از بهترین مناطق ویژه برای تفریح و گردش است.

علاوه بر معرفی قابلیت‌های گردشگری و طبیعت گردی منطقه خوش آب و هوای گرگان با اعضای شورای اسلامی، دهیاران و اهالی روستا نیز دیدار و مشکلات آنان را جویا شدیم.

۲ روستا فاقد راه و چهار روستای گرگان نیکشهر فاقد برق هستند

علی گرگانی بلوچ یکی از معتمدان روستای گورگتان اظهار داشت: ۲ روستای زهیگ و گریگ با فاصله حدود ۵۴۰ متر تا گورگتان بیش از ۴۰ سال راه دسترسی ندارند و پیاده این مسیر را طی و علاوه بر این بدون برق نیز هستند.

وی افزود: یک دستگاه بولدزر یا بیل مکانیکی و فیکور می‌تواند در کمتر از ۲ هفته تا ۲۰ روز مشکل تردد بیش از ۱۰۰ نفر جمعیت این روستا‌ها را مرتفع و دل محرومان و فاقد هرگونه امکانات دولتی را شاد کند.

علی محمد میرزهی نیز اظهار داشت: مردم روستای کنر به دلیل نبود برق و راه از آنجا کوچ کردند و چهار روستای دیگر شامل نگور، زهیگ، گریگ و سکین نیز با جمعیت بالا بعد از گذشت سال‌ها فاقد برق هستند و بار‌ها به وزارت نیرو مشکلات گوشزد شده است.

وی افزود: گرگان فقط به عنوان منطقه هدف گردشگری از سوی میراث فرهنگی و گردشگری معرفی شده، ولی نه راه آسفالته دارد و نه از تلفن و اینترنت بهره‌مند است و بسیاری از گردشگران با تردد در این مسیر کوهستانی، صعب العبور و خاکی شدیداً ناراضی هستند.

میرزهی ادامه داد: چنانچه به آسفالت راه، اینترنت و تلفن روستا‌های گرگان با طبیعت زیبا و چشم نواز توجه شود شاهد حضور روزانه صد‌ها نفر به این منطقه خواهیم بود و این خود مشکلات اشتغال را مرتفع و این منطقه را به سراسر استان و ایران معرفی می‌کند.

جان محمد بلوچی نیز تصریح کرد: مسئولان باید به مشکلات روستا‌های گرگان توجه کنند و این مناطق را از امکانات اولیه نظیر فضای آموزشی، آسفالت راه، تلفن و اینترنت، برق، شبکه آبرسانی واجرای طرح هادی بهره‌مند کنند.

وی گفت: متاسفانه از آسفالت خبری نیست و باید تاسف خورد که بعد از بارندگی‌ها حتی گریدر نیز نسبت به رگلاژ و تسطیح راه خاکی اقدام نمی‌کند.

جذب هزاران گردشگر با آسفالت ۲۳ کیلومتر راه گرگان نیکشهر

دهیار روستای سرخکلوت گرگان اظهار داشت: با آسفالت مسیر ۲۳ کیلومتری اورنگ تا سکن و گریگ گرگان هزاران گردشگر را می‌توان جذب کرد تا از زیبایی این منطقه ناشناخته لذت ببرند.

محمد عیسی بلوچی افزود: در طول ۴۰ سال اخیر تلاش‌های زیادی برای آسفالت این مسیر توسط مردم منطقه انجام شده و پیگیری‌های آنان در مرکز شهرستان، استان و حتی کشور به در بسته خورده و تاکنون توفیقی برای آسفالت حاصل نشده است.

وی گفت: متأسفانه علیرغم وجود آب فراوان و جاری بودن در دل رودخانه و وجود ده‌ها چشمه جوشان هیچیک از ۱۵ روستای گرگان شبکه آبرسانی و تلفن ندارند و نیاز است برای آبرسانی و نصب دکل تلفن همراه به این روستا‌ها فکری شود.

بلوچی ساخت سه زمین چمن مصنوعی در سرخکلوت، تیتران دن و گورگتان را خواستار شد و افزود: کانال آبیاری همه روستا‌های گرگان تخریب و نیازمند بازسازی و بهسازی است.

وی گفت: گرگان آب و هوای خنکی دارد و ده‌ها میوه نظیر مرکبات، انار، انجیر، انواع نخیلات بویژه مضافتی در این منطقه رشد می‌کند و برخی از اهالی نیز با فروش آنان روزگار می‌گذرانند.

روستا‌های گرگان نیازمند اجرای طرح هادی هستند

دهیار روستای تیتران دن نیز افزود: روستا‌های گرگان با طبیعتی زیبا نیازمند اجرای طرح هادی هستند تا علاوه بر طبیعت زیبا گردشگران بتوانند در محل روستا‌ها نیز بازدید و اسکان پیدا کنند

سلیم بلوچی افزود: با ساخت فقط چند منبع ذخیره آب و انتقال ثقلی آب و اجرای شبکه آبرسانی در سطح روستا‌ها تمامی روستا‌های گرگان از آب سالم وبهداشتی بهره مند می‌شوند و نیازی به برق و ترانس و پمپ برای انتقال آب نیست و با کمترین هزینه می‌توان روستا‌ها را آبرسانی کرد.

وی گفت: سوزن دوزی بلوچی و صنایع دستی این منطقه مشهور است و بسیاری از زنان شهر نیکشهر سفارشات را به این منطقه می‌فرستند.

«گرگان» نیکشهر نیازمند آسفالت

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیکشهر اظهار داشت: «گرگان» از مناطق ثبت شده هدف گردشگری است و این منطقه با ۱۵ پارچه آبادی و بیش از ۱۰۰ نقطه تفریحی و دیدنی، آبشارها، باغات میوه انار، انجیر، نخیلات مضافتی، چشمه‌ها و طبیعتی زیبا و جذاب دارد.

خیرالنسا امیری افزود: در حدود ۱۴ کیلومتری محدوده گرگان رودخانه‌ای پرآب و باغات پلکانی وجود دارد که دیدن آنان برای هر گردشگری جذاب است و باید ساعت‌ها در زیر درختان انار و نخیلات به تفریح و استراحت پردات.

وی افزود: متأسفانه در طول سه تا چهار دهه ساکنان ۱۵ روستای گرگان با جمعیت بیش از هزار نفر در انتظار آسفالت راه هستند و باوجود پیگیری‌ها و تصویب اعتبارات هیچ اقدامی انجام نشده است.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیکشهر گفت: علاوه بر راه هیچ‌گونه ارتباط تلفنی در این منطقه وجود ندارد و برای یک تماس تلفنی باید مردم کیلومتر‌ها راه را طی کنند.

وی وجود سنگ نگاره‌های منطقه گرگان را از دیگر نقاط گردشگری این منطقه زیبا عنوان کرد و افزود: مردم این منطقه را نباید بیش از این برای تلفن و اینترنت و آسفالت راه منتظر گذاشت.

نیکشهر از شمال به شهرستان‌های ایرانشهر و دلگان، از شرق به شهرستان‌های قصرقند و سرباز، از جنوب به شهرستان‌های کنارک و چابهار، ازغرب به شهرستان فنوج و استان هرمزگان محدود است.

شهرستان نیکشهر با ۳۹۵ روستا، چهار بخش بنت، لاشار، آهوران و مرکزی براساس سرشماری نفوس و مسکن آبان سال ۱۳۹۵ تعداد ۱۴۱ هزار و ۸۹۴ نفر جمعیت با ۳۷ هزار و ۲۰۷ خانوار در فاصله ۵۱۰ کیلومتری جنوب زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان واقع شده است.

منبع: ایرنا

انتهای پیام/ع

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.