سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

وزیر راه و شهرسازی:

قیمت مسکن افزایش یافته، اما معامله‌ای انجام نمی‌شود/ حباب برخی قسمت‌های مؤثر بر مسکن ترکیده است

اسلامی با بیان اینکه حباب برخی قسمت‌های مؤثر بر مسکن ترکیده و قیمت‌ها در بخش‌هایی به نرخ واقعی خود نزدیک شده است، گفت: قیمت مسکن در چند ماه اخیر افزایش یافته، اما معامله‌ای انجام نمی‌شود.

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، محمد اسلامی، در حاشیه نخستین اجلاس مجمع مشورتی رؤسای کمیسیون‌های معماری و شهرسازی در پاسخ به خبرنگاران درباره افزایش قیمت مسکن گفت: قیمت مسکن متأثر از جو روانی است و باید به این نکته توجه شود که قیمت‌های همه گروه‌های کالا و خدمات افزایش یافته است.

وی ادامه داد: شهروندان بدانند حباب برخی قسمت‌های مؤثر بر مسکن ترکیده و قیمت‌ها در بخش‌هایی به نرخ واقعی خود نزدیک شده است. قیمت مسکن در چند ماه اخیر افزایش یافته اما معامله‌ای انجام نمی‌شود. این موضوع باعث رکود در بازار مسکن شده است و اعلام می‌کنم طبق برنامه‌ریزی‌ها هدف دولت این است که بسیاری از متقاضیان مسکن راصاحب خانه کند.

اسلامی با بیان اینکه یکی دیگر از برنامه‌های وزارت راه و شهرسازی مربوط به جامعه هدف است تصریح کرد: در این راهکار ارگان‌های دولتی یا بنگاه‌ها با یک سیستم پس انداز می‌توانند جریان خانه دار شدن جوانان را از طریق صندوق پس انداز سرعت بخشند. همچنین در این راه به ارگان‌هایی که زمین ندارند، زمین می‌دهیم. راهکار آخر هم صدور کارت اعتباری مصالح است تا بتوانیم با ارائه آن به سازندگان، قیمت تمام شده مسکن را کاهش دهیم.

وزیر راه و شهرسازی درباره برنامه‌های تولید مسکن در دوره وزارتی خود توضیح داد: برنامه ما تولید ۴۰۰ هزار واحد مسکونی است که این واحدها تا پایان دولت دوازدهم ساخته و واگذار خواهد شد. از ۴۰۰ هزار واحد اشاره شده در چند ماه گذشته فرآیند ساخت ۱۷۰ هزار واحد آغاز و به صورت روزانه پروژه‌های جدید شروع خواهد شد. چرخه عرضه و تولید مسکن متعاقب الگوی مصرف ویژه اقشار ضعیف و متوسط شتاب داده خواهد شد تا عرضه و تقاضای مسکن تقویت شود. در این زمینه تمهیداتی مانند عرضه زمین پیش‌بینی شده که قرار است زمین به سهولت در اختیار سازندگان قرار گیرد.

وی ادامه داد: برای تأمین منابع مالی این طرح بر اساس مصوبه صندوق پول و اعتبار ۸۰ درصد پول ساخت و ساز را بانک‌ها به سازندگان وام می‌دهند و نکته قابل توجه این است که این وام قابل انتقال به خریداران است. میزان وام در نظر گرفته شده برای احداث مسکن، ۱۶۰ میلیون در تهران و ۱۲۰ میلیون در کلان‌شهرها و در سایرشهرها ۱۰۰ میلیون تومان است.

اسلامی در خصوص مسکن مهر گفت: اظهارنظر و بحث کارشناسی راجع به هر پروژه‌ای یک اتفاق طبیعی است و مانند مراجعه بیمار به دو طبیب است که شاید یک پزشک یک نظر و پزشک دیگر نظر دیگری داشته باشد. در دوره‌های مختلف، نظرات مختلفی درخصوص مسکن مهر وجود داشته و هر کسی می‌تواند در این زمینه اظهارنظر خود را بیان کند، در دولت یازدهم و دوازدهم اقدامات موثری برای احداث مسکن مهر انجام شده است.

وی ادامه داد: قرار بوده است ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار مسکن مهر ساخته و به مردم واگذار شود. از این تعداد ۸۷۰ هزار مورد در دولت دهم احداث و واگذار شده است و یک میلیون و ۱۰۰ هزار مسکن در دولت یازدهم و دوازدهم تکمیل و به افراد واگذار شده است. در واقع حدود یک میلیون و ۹۰۰ هزار مسکن ساخته و تحویل خانواده‌ها شده است و فقط ۵۰۰ هزار واحد مسکن هنوز تعیین تکلیف نشده‌اند.

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه از زمان حضور وی در وزارت راه و شهرسازی دستور داده شده است تکلیف ۵۰۰ هزار واحد مسکونی باقی مانده مشخص شود، تصریح کرد: هر اظهار نظری در این زمینه ارائه شده است صرفا اظهار نظر شخصی بوده و کار تکمیل پروژه‌ها در حال انجام است. در حال حاضر به این روند شتاب داده‌ایم و امیدواریم واحدهای باقیمانده در ارتباط با مسکن مهر تا پایان سال جاری تکمیل و به مردم واگذار شود. این واحدها جدای از واحدهای مسکونی دارای مشکل حقوقی و قضایی است که هنوز تکلیف آنها مشخص نیست.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۷:۲۷ ۱۳ تير ۱۳۹۸
هيچ كار مؤثري انجام نمي شود
ناشناس
۱۷:۱۳ ۱۳ تير ۱۳۹۸
برا قشر کارمند و کارگر فکر مسکن باشید