سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اختلالی که زنگ خطر سیروز کبدی است +خطرات وحشتناک خونریزی گوارش

متخصص گوارش و کبد گفت: پزشکان بیشتر از روی علائم بیمار و آزمایش‌ از وجود اختلال سیروز کبدی مطلع می‌شوند.

محمد صادق غفوری متخصص گوارش و کبد در گفتگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، درباره سیروز کبدی اظهار کرد: سیروز، التهاب شدید کبدی است که بیشتر با مصرف بیش از حد الکل، مصرف برخی دارو‌ها و هنگام تشکیل کبد چرب بروز پیدا می‌کند. بیماری با اختلال در کارکرد کبد اجازه نمی‌دهد این عضو مهم از عهده وظیفه خود یعنی دفع ضایعات خون بر آید.

وی ادامه داد: به صورت ساده‌تر کبد با هر بار صدمه دیدن نهایت سعی خود را می‌کند تا خود را التیام بخشد؛ در این فرآیند بافت‌های همبند که در محل زخم ایجاد شده اند موجب می‌شوند عملکرد کبد به تدریج ضعیف‌ شود، به طوری که کبد در مراحل پیشرفت خود دیگر قادر نیست تا به خوبی کار کرده و وظایف خود را انجام دهد.


بیشتر بخوانید: همه آنچه درباره کبد چرب باید بدانید +راه تشخیص و درمان


غفوری درباره علائم سیروز کبدی گفت: خستگی، کاهش وزن، تحلیل رفتن عضلات، کاهش اشتها، ایجاد خط‌های قرمز کوچک مویرگی خونی روی پوست در ناحیه بالای کمر، حالت تهوع و استفراغ، زرد شدن پوست، سفیدی چشم، درد اطراف کبد، خارش شدید پوست، تب و لرز، خونریزی و کبود شدگی، افزایش تعداد دفعات خونریزی بینی لثه، ورم پا، ریزش مو و آب آوردن شکم از شایع‌ترین علائم این بیماری است؛ تمام این موارد با تغییر ویژگی‌های شخصیتی، اختلالات خوابی، گیجی و دشواری در تمرکز فرد ظاهر خواهد شد.

متخصص کبد بیان کرد: این عوامل همگی سبب بروز سیروز کبدی و التهابات مختلف آن می‌شوند و رفته رفته این امر به فیبروز یا سفت شدن کبد منتهی می‌شود.


بیشتر بخوانید: مهمترین علل ابتلا به کبد چرب/ خارش مزمن بدن را جدی بگیرید


وی درباره درمان سیروز اظهار کرد: پزشکان بیشتر از روی علائم بیمار و آزمایش‌ها از وجود این بیماری مطلع می‌شوند؛ گاهی نیز از اسکن و نمونه‌برداری کبد تشخیص داده می‌شود، همچنین می‌توان از روی سونوگرافی سی تی اسکن برای تشخیص دقیق و علت سیروز و حتی نمونه‌برداری از بافت کبد استفاده کرد.

غفوری متذکر شد: امروزه از فیبرواسکن که یک روش غیر تهاجمی است برای تشخیص و پیشگیری بیمار مبتلا به سیروز استفاده می‌کنند. یکی از مهمترین خطراتی که بیماران مبتلا به سیروز را تهدید می‌کند خونریزی گوارشی است که اغلب به دلیل پاره شدن واریس مری اتفاق می‌افتد و به‌صورت تقریبی تمام خون بدن را می‌گیرد.

وی گفت: لازم به ذکر است که در مراحل پیشرفته سیروز تنها گزینه درمانی پیوند کبد خواهد بود.

انتهای پیام/

عوارض سیروز کبدی

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۲:۰۵ ۱۳ تير ۱۳۹۸
عالی