وی با تأکید بر لزوم بازنگری در شیوه تربیت نیروی انسانی در دانشگاههای کشور تصریح کرد: متأسفانه تربیت نیروی انسانی در کشور ما براساس مؤلفههای اجتماعی و ضروریات اخلاقی صورت نمیگیرد و در اشاعه فرهنگ ناب ایرانی و اسلامی برای جوانان موفق نبودیم که امیدوارم خداوند این کوتاهی را بر مسئولین ببخشد.
وزیر بهداشت با بیان اینکه در عرصه فرهنگی و رفاهی برای دانشجویان کم گذاشته ایم و همین کمبودها باعث شده است جوان امروزی در حین تحصیل برای رفتن از این کشور تلاش کند گفت: متأسفانه ما برای تربیت نیروی انسانی زیاد هزینه میکنیم و بی جهت میزان زیادی نیروی فوق تخصص فارغ التحصیل میشوند بدون آنکه تجهیزات مورد نیاز برای کار آنها تأمین شود.
نمکی با اشاره به اینکه پژوهشهای موجود در دانشگاهها باید گرهی از مشکلات کشور و مردم را حل کند افزود: بخشی از تزهای دانشجویی مطلوب نیست و هیچ کجای دنیا با مقاله و افزایش سرانه مقالات، توسعه نیافته است بلکه مقاله باید به ارائه خدمت و محصول منجر شود.
وی بیان کرد: در بحث اقتصاد سلامت نیازمند پژوهشهای جدی هستیم که تاکنون به این موضوع زیاد پرداخته نشده است هرچند شرکتهای دانش بنیان اقداماتی در این زمینه انجام داده اند، ولی کافی نیست.
نمکی استان کرمان را استانی پراکنده، متنوع و دارای اقلیمهای مختلف دانست و تصریح کرد: استان کرمان پردغدغه است و زمینه را برای رشد و ظهور و ایجاد انواع بیماریهای واگیردار و غیرواگیردار دارد و از همین منظر نباید مسأله بیماریهای واگیردار در استان کرمان نادیده گرفته شود.
وزیر بهداشت با اشاره به وجود تعداد زیادی از اتباع خارجی در استان کرمان ابراز کرد: متأسفانه اگر سرویس و خدمات بهداشتی و درمانی به این افراد ندهیم از طرف سازمانهای مختلف بین المللی تحت فشار قرار میگیریم و با ارائه خدمات نیز متحمل هزینههای فراوان شده ایم که بنظر میرسد سازمان ملل در این زمینه باید به ما کمک کند.
وی گفت: امکانات بهداشتی و درمانی موجود در استان کرمان متناسب با پراکندگی و توزیع جمعیت در استان نیست و نباید نسخه کل کشور را برای استانهایی مثل سیستان و بلوچستان و کرمان تجویز کرد.
نمکی با اشاره به برنامه کاری خود در وزارت بهداشت برای ایجاد ۴۰۰ خانه بهداشت سیار و کانکسی در سطح کشور برای عشایر افزود: هیچ فردی نباید در زمینه دسترسی به خدمات اولیه بهداشتی در کشور مشکل داشته باشد و ما این مدل ایجاد خانههای بهداشت را در روستاهای کویری و کم جمعیت استان کرمان ایجاد خواهیم کرد.
وزیر بهداشت با تأکید مجدد بر عملیاتی نمودن قولها و تعهدات ایجاد شده در سفر دو روزه به شرق و جنوب استان کرمان اظهار کرد: جبران عقب ماندگیهای استان کرمان در شاخصهای بهداشتی و درمانی باید براساس اصل توسعه متوازن و با حمایت بخش خصوص صورت گیرد و در این زمینه لازم است امتیازاتی برای حضور بخش خصوصی در حوزه درمان قائل شویم.
وی با اشاره به بدهی زیاد سازمانهای بیمه گر به مراکز درمانی گفت: یکی از مشکلات جدی ما در وزارت بهداشت، بدهی لجام گسیخته بیمهها به مراکز درمانی به دلیل عدم تطابق منابع و مصارف بوده است و منجر به ضرر و بدهی انباشته شده است.
وی با اشاره به بدهی ۱۱ هزار میلیارد تومانی بیمه تأمین اجتماعی در حوزه درمان خاطر نشان کرد: از محل فروش سهامهایی که این سازمان در سالهای قبل خریداری کرده میتواند بدهیها را پرداخت کند و در حال پیگیری وصول مطالبات هستیم.
انتهای پیام/س