به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، مهران افراسیابی در حاشیه بازدید از خانه فرش قشقایی در فیروزآباد، گفت: در فارس ۱۶۷ هزار بافنده سالانه بیش از یک میلیون مترمربع فرش دستبافت تولید میکنند.
وی با بیان اینکه تعاونیهای قالیبافی فیروزآباد به عنوان مرکز هنری فرش دستباف و قشقایی فعالیت میکنند، اضافه کرد: در این شهرستان تعداد ۵۰ تعاونی با سه هزار و ۲۰۰ بافنده فرش مشغول فعالیت هستند که از این تعداد ۷۰۰ نفر تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار دارند.
افراسیابی ادامه داد: استان فارس ظرفیت بزرگی در حوزه فرش دستباف دارد و تقویت تشکلهای بخش خصوصی و آموزش نیروهای متخصص، زمینه ساز افزایش اشتغال، ارتقاء توان تولید و توسعه صادرات این هنر است.
وی همچنین با اشاره به وجود ۳۵ هزار دارنده مجوز مشاغل خانگی در فارس، گفت: تاکنون برای یکصد و بیست و چهار هزار و ۵۳۳ نفر در فارس کارت قالیبافی صادر شده است.
افراسیابی بیان کرد: سازمان صمت سال ۹۷ به ۴۷ طرح مبلغ ۲۴۰ میلیارد ریال تسهیلات در قالب اشتغال پایدار روستایی و به ۱۱۶۵ متقاضی، بیش از ۷ میلیارد ریال در قالب مشاغل خانگی تسهیلات اعطاء کرده است.
او تعداد قالیبافان تحت پوشش بیمه بافندگان در فارس را حدود ۳۵ هزار نفر اعلام و اضافه کرد: بیشترین تعداد بیمه شدگان در این بخش با ۷ هزار نفر مربوط به شهرستان شیراز است.
افراسیابی با یادآوری اینکه فارس سال گذشته ۱۵ درصد از سهم کل صادرات فرش کشور را به خود اختصاص داد، افزود: سال گذشته، ایران بیش از ۴۶ میلیون دلار فرش دستباف به کشورهای چین، پاکستان، گرجستان، آذربایجان، آلمان، استرالیا، انگلستان، اندونزی، ایتالیا، ترکیه، یونان و سایر کشورها صادر کرده است.
رئیس اداره فرش دستباف سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس به اهمیت آموزشهای تخصصی در فرش اشاره و خاطرنشان کرد: حفظ، احیا و رونق هنر صنعت چند هزار ساله فرش دستباف فارس به عنوان میراث فرهنگی ماندگار این استان در طرحها و نقشها و رنگهای متفاوت ترکی، لری، عربی و تاجیک از اهداف خانه فرش قشقایی در شهرستان فیروزآباد است.
خانه فرش دستباف قشقایی با حمایت مرکز ملی فرش در شهریور ماه سال گذشته راه اندازی شد، همچنین فرش قشقایی و گبه فارس در پایان سال ۱۳۹۵ به ثبت جهانی سازمان جهانی مالکیت معنوی (WIPO) رسیدند. فیروز آباد در ۹۰ کیلومتری جنوب شیراز است.
انتهای پیام/م