سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

شمارش معکوس پایان دغدغه های زلزله زدگان کرمانشاه آغاز شد/ وعده ایی که که بر روی یخ نگاشته شد/حتمی ها به بعیدها تبدیل شد

با وجود اینکه مسئولان استانی و کشوری بارها اتمام بازسازی در مناطق زلزله‌زده را نیمه اول امسال عنوان کرده بودند اما وضعیت بلاتکلیف منطقه آب سردی بر تمام وعده‌های گذشته بود.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ، با وجود گذشت بیش از ۱۹ ماه از وقوع زلزله ۷.۳ ریشتری در استان کرمانشاه هنوز وجود کانکس‌ها در نقاط مختلف شهر و روستا و واحد‌های نیمه‌کاره و رها شده به چشم می‌خورد و این در حالی است که مسئولان استانی و کشوری پایان شهریور امسال را پایان بازسازی در مناطق زلزله‌رده عنوان کرده بودند.

هرچند مسئولان بنیاد مسکن در آخرین اخبار برنامه زمانبندی خود را پایان سال ۹۸ را برای اتمام بازسازی اعلام کرده، اما وضعیت موجود و اظهارنظر نمایندگان مجلس حاکی از این است که تحقق این وعده نیز دور از انتظار به نظر می‌رسد.

پایان بازسازی مناطق زلزله‌زده استان کرمانشاه تا پایان امسال

علی فولادی رئیس ستاد بازسازی مناطق زلزله‌زده استان کرمانشاه با اشاره به اینکه براساس برنامه زمانبندی بنیاد مسکن بازسازی مناطق زلزله‌زده روند مناسبی داشته است اظهار داشت: ستاد‌های معین در ۱۶۲۳ روستا و ۱۲ شهر فعالیت داشتند و در منطقه مستقر بودند.

وی با بیان اینکه در مجموع تاکنون ۱۰۹ هزار و ۸۱۴ واحد تخریبی و تعمیری با بانک‌های عامل عقد قرارداد کرده‌اند عنوان کرد: از این تعداد ۶۶ هزار و ۸۳۳ واحد تعمیری به بهره‌برداری رسیده است و ۳۹ هزار و ۹۰۰ واحد احداثی نیز کار را شروع کرده و در مراحل مختلف قرار دارند.

فولادی گفت: بازسازی تمام واحد‌های تخریبی شهری و روستایی به اتمام رسیده است، اما براساس فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر استفاده از این تهدید به عنوان یک فرصت، واحد‌های فرسوده که احتمال تخریب آن‌ها در پس‌لرزه‌های بعدی وجود داشت در دستور کار بازسازی قرار گرفتند.

رئیس ستاد بازسازی مناطق زلزله‌زده استان کرمانشاه افزود: در مجموع ۲۵ هزار واحد تخریبی بعد از زلزله ۷.۳ ریشتری در استان کرمانشاه وجود داشت، اما امروز بیش از ۴۰ هزار واحد با عنوان تخریبی در حال بازسازی هستند و از این تعداد ۳۰ هزار و ۱۰۰ واحد تعیین تکلیف و به بهره‌برداری رسیده‌اند.

وی با اشاره به اینکه ۹۷ درصد واحد‌های روستایی به بهره‌برداری رسیده‌اند و به صورت محدود مواردی با ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی در حال ادامه بازسازی هستند عنوان کرد: مقرر شده بود بازسازی واحد‌های روستایی تا پایان شهریور ماه به اتمام برسد و به طور قطع تمام واحد‌ها تا این مدت تعیین تکلیف می‌شوند.

فولادی با بیان اینکه آغاز بازسازی در مناطق شهری به دلایل مختلف از جمله بروکراسی اداری، تعریض معابر، اختلافات مالکان و صدور پروانه چند ماه به تأخیر افتاد گفت: با این وجود عمده واحد‌های تخریب شده در شهر‌ها نیز تعیین تکلیف شده است و امید داریم براساس برنامه زمانبندی تا پایان امسال به طور کامل به بهره‌برداری برسند.

وی با اشاره به اینکه تاکنون ۱۹۱ هزار تن معادل چهار میلیون پاکت سیمان بین زلزله‌زدگان استان توزیع شده است بیان کرد: در مجموع ۹۳ هزار تن آهن شامل ۲۱ هزار تن اسکلت فلزی پیش ساخته معادل ۱۲ هزار و ۲۰۰ دستگاه و ۷۲ هزار تن آهن‌آلات در مناطق زلزله‌زده توزیع شده است.

فولادی با بیان اینکه ۱۵ هزار و ۳۰۰ تن سیمان رایگان، ۵۰۰ هزار متر تیرچه و ۲۲۰ هزار مترمکعب بتن توزیع شده است گفت: تنها در شهر سرپل‌ذهاب شروع بازسازی با تأخیر مواجه بود که اکنون در این منطقه تعداد طبقات از ۱.۲ قبل از زلزله به ۳.۸ طبقه و میزان مساحت نیز افزایش یافته است.

رئیس ستاد بازسازی مناطق زلزله‌زده استان کرمانشاه با اشاره به اینکه ۶۵۰۰ واحد در شهر سرپل‌ذهاب به عنوان تخریبی ارزیابی شد افزود: در شهر سرپل‌ذهاب ۹۰۰۰ واحد کار بازسازی را آغاز کرده‌اند که ۵۱۰۰ واحد به طور کامل به بهره‌برداری رسیده است.

وی با بیان اینکه ۱۲ هزار واحد تعمیری در شهر سرپل‌ذهاب به بهره‌برداری رسیده است گفت: در مجموع در شهر سرپل‌ذهاب ۱۷ هزار واحد واحد تکمیل شده و به بهره‌برداری رسیده وجود دارد.

فولادی با بیان اینکه تلاش شد مصالح عمده و استراتژیک که بخش عمده‌ای از مصالح ساختمان را تشکیل می‌دهد تهیه و در اختیار زلزله‌زدگان قرار گیرد افزود: جز موارد محدود که برای بازسازی دیر مراجعه کردند بیشتر زلزله‌زدگان آهن‌آلات را به قیمت سال ۹۶ دریافت کرده‌اند.

وی با اشاره به اینکه بیش از ۹۵ درصد از زلزله‌زدگان از مصالح ساختمانی ارزان قیمت برخوردار شدند گفت: تورم موجود در جامعه مصالح ساختمانی جزئی را تحت تأثیر قرار دارد، اما تلاش شد این تأثیر به حداقل برسد.

رئیس ستاد بازسازی مناطق زلزله‌زده استان کرمانشاه با بیان اینکه واحد‌های آسیب‌دیده به طور عمده آهن‌آلات را دریافت کرده‌اند افزود: چنانچه فردی تمایل به افزایش زیربنا یا طبقات داشته باشد باید مصالح را خود تأمین کند، زیرا برای هر واحد تخریبی میزان مشخصی آهن‌آلات تأمین می‌شود و تأمین مابقی به عهده مالک است.

فولادی با بیان اینکه اکنون نیز سیمان رایگان و آهن‌آلات اسکلت‌های پیچ مهره پیش ساخته توزیع می‌شود گفت: روند حمایت هنوز ادامه دارد، اما میلگرد و آهن دیگر وارد منطقه نمی‌شود و نیاز مردم به طور عمده رفع شده است.

وی با اشاره به اینکه تاکنون ۶۴۸ میلیارد تومان کمک بلاعوض و ۲۸۱۹ میلیارد تومان تسهیلات از طریق بانک‌های عامل به زلزله‌زدگان پرداخت شده است بیان کرد: تاکنون ۳۴۶۶ میلیارد تومان از اعتبارات بازسازی تسهیلات و کمک‌های بلاعوض وارد چرخه بازسازی شده است.

بنیاد مسکن انقلاب اسلامی تا پایان بازسازی در کنار مردم خواهد بود گفت: هرچند ستاد‌های معین مستقر در مناطق زلزله‌زده استان برای کمک به سیل‌زدگان سایر مناطق کشور جابه‌جا می‌شوند، اما واحد‌های متناظر ستاد‌ها و بنیاد مسکن شهرستان‌ها تا پایان کار و تعیین تکلیف آخرین واحد در کنار مردم حضور دارند و نگرانی از این نظر وجود ندارد.

فولادی با بیان اینکه همکاری مردم در بازسازی مناطق زلزله‌زده ستودنی بود بیان کرد: بهترین بازسازی را از نظر پیشرفت، کیفیت و مشارکت مردم و دستگاه‌های اجرایی استان از ابتدای انقلاب تاکنون در کارنامه خود ثبت کردیم و نتیجه آن این است که نزدیک به ۱۰۵ هزار واحد در مدت زمان ۱۲ ماه ساخت و تعمیر می‌شود و این یک رکورد محسوب می‌شود.

تا اعلام قطعی اتمام بازسازی در مناطق زلزله‌زده فاصله زیاد است

فرهاد تجری نماینده مردم قصرشیرین، سرپل‌ذهاب و گیلانغرب در مجلس اظهار داشت: بنیاد مسکن تعهد کرده که بازسازی در مناطق زلزله‌زده استان کرمانشاه را تا شهریور ماه امسال به اتمام برساند، اما این موضوع به هیچ وجه امکان‌پذیر نیست و مشاهده روند بازسازی خلاف این موضوع را نشان می‌دهد.

نماینده مردم قصرشیرین، سرپل‌ذهاب و گیلانغرب عنوان کرد: بعید به نظر می‌رسد در این مدت باقی مانده کار مهمی بتوان انجام داد، زیرا بسیاری از واحد‌ها هنوز بلاتکلیف هستند و تعیین تکلیف نشده‌اند.

تجری با بیان اینکه تعدادی از واحد‌ها هنوز در مرحله فونداسیون و پی‌ریزی قرار دارند،گفت: امید داریم در مدت باقی مانده حداقل تعدادی از واحد‌ها که کار را آغاز کرده‌اند به نتیجه برسند.

وی با اشاره به اینکه تعدادی از واحد‌ها هنوز آهن‌آلات دریافت نکرده‌اند افزود: رایزنی‌هایی با بنیاد مسکن و وزارت صمت انجام شده است و امید داریم آهن‌آلات مورد نیاز مردم با نرخ ارزانتر به دست متقاضیان برسد.

نماینده مردم قصرشیرین، سرپل‌ذهاب و گیلانغرب با بیان اینکه هنوز با اعلام قطعی پایان بازسازی در مناطق زلزله‌زده فاصله زیاد داریم افزود: افزایش قیمت‌ها و تورم‌های ناشی از تحریم‌های ظالمانه دنیای غرب دلیل اصلی کندی روند ساخت و ساز در مناطق زلزله‌زده است.

هرچند گذران زندگی در روز‌های گرم تابستان و شب‌های سرد زمستان برای زلزله‌زدگان کرمانشاه به تراژدی تکراری تبدیل شده، اما تحمل این شرایط با وجود تورم و وضعیت اقتصادی موجود توقعی منصفانه به نظر نمی‌رسد و امید داریم همت و دلسوزی بیشتری از مسئولان مشاهده شود که دیگر شاهد تأخیر در اتمام بازسازی نباشیم.

منبع: تسنیم

انتهای پیام / ب

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.