به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، یکی از دلایل اصلی بی رغبتی به شغل کشاورزی، انجام کشاورزی به روش سنتی است که از حوصله و توان کشاورزان خارج میشود.
جعفری یکی از کشاورزان آملی میگوید: کشاورزی شغل آبا و اجدادی اش است و به دلیل بالا رفتن سن و سختی کار کشاورزی قادر به انجام کشت صیفی جات نیست.
وی افزود: در حال حاضر حدود یک هکتار از زمینی که قبلا سبزی و صیفی کشت میکردم بدون استفاده است و توان کار کردن در زمین را ندارم.
دستگاه بذر کار، ردیف کار خطی دستی نیمه اتوماتیک از نمونه دستگاهی است که تا حدود بسیار زیادی عملیات کاشت انواع محصولات کشاورزی مازندران کلم بروکلی، کلم پیچ، شلغم، خردل، تربچه، اسنفاج، بامیه، ذرت شیرین، لوبیا، نخود، اسنفاج، خیار، هندوانه، خربزه، طالبی کدو حلوایی و پیاز را راحتی در دل خاک میکارد.
حسن جعفری مخترع جوان درباره عملکرد این دستگاه میگوید: ایجاد شیار، شخم به اندازه دلخواه و کاشت دانه در فاصله از قبل تعیین شده و پوشش همزمان آن در دل خاک جز قابلیتهای این دستگاه است.
وی با بیان اینکه کاشت انوع بذر در اراضی شیبدار، صعب العبور، تپه و زمینهای هموار وجود دارد، افزود: نمونه صنعتی این دستگاه هم در حال ساخت است.
این مخترع مازندرانی با بیان اینکه نمونه خارجی برای ساخت این دستگاه وجود دارد، گفت: در داخل کشور هیچ نمونهای از این مدل ساخته نشده است و قیمت این دستگاه با مشابه خارجی بسیار کمتر است.
جعفری مخترع دستگاه بذرکار خطی هدفش از ساخت این دستگاه را سهولت کشت برای کشاورزان عنوان کرد و گفت: باید تلاش کنیم دغدغه سختی کار در کشاورزی به حداقل برسد و وقت و زمان کشاورزان برای افزایش عملکرد صرف شود.
وی در تشریح ساخت این دستگاه افزود: با استفاده از این دستگاه بذرها به صورت ردیف و با استانداردهای مشخص و تعین شده کاشته میشود.
جعفری گفت: این دستگاه طوری طراحی شده است که به ستون فقرات کشاورزان در حین کاشت بذر فشار زیادی وارد نمیشود و میزان کارایی کشاورزان برای کاشت محصولات افزایش پیدا میکند.
این مخترع مازندرانی افزود: با این روش میزان خطا در کاشت بذر کشاورزی به شدت کاسته شده و بذر به اندازه مورد نیاز و تعیین شده در خاک فرو میرود.
همچنین این مخترع جوان برای ادامه کارش از دو فارغ التحصیل دانشگاهی استفاده کرده تا بتواند دستگاهی بدون نقص روانه بازار کند.
یکی از کشاورزان آملی که این دستگاه را خریده است، میگوید: قبلا برای کاشت بذر صیفی جات باید خم میشدیم و به سختی آن را در دل خاک قرار میدادیم.
وی افزود: اما حالا با استفاده از دستگاه بذرکار خطی میتوانیم به راحتی بذرها را در فاصله مشخص شده به داخل خاک هدایت کنیم.
ساجدی کشاورز استان آذربایجان شرقی که به چند ماهی است دستگاه بذرکار خطی را از این مخترع آملی خریده است، میگوید: کارکرد این دستگاه بسیار عالی است و در یک هکتار زمینی که نیاز به ۱۰ کارگر داشتم، اکنون به مدت دو روز بذرها را کاشتم.
وی افزود: این دستگاه بذرکار خطی علاوه بر کاهش هزینه و زمان انجام کار، خستگی برای ما کشاورزان را هم از بین برده است.
تاکنون حدود ۱۰ دستگاه بذرکار خطی ساخته شده و در همه مناطق حتی در زمینهای شیبدار و گلخانه هم کاربرد دارد.
۹۰۰ هزار هکتار از زمینهای کشاورزی ایران به کشت صیفی و سبزی اختصاص یافته است که با استفاده از دستگاه بذرکار خطی میتوان به کشت این محصولات رونق بخشید.
گزارش از سیده حکیمه موسوی ازنی
انتهای پیام/ م