سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفت‌وگوی ویژه خبری مطرح شد؛

آمار‌ها نشان از موافقت جامعه با حجاب دارد/ معرفی کارکرد‌های حجاب به شدت مورد غفلت قرار گرفته است/ ازدواج به موقع در حفظ حجاب و عفاف موثر است

گفت‌و‌گوی ویژه خبری امشب ۶ تیرماه با موضوع بررسی ابعاد اجرای طرح‌های عفاف و حجاب برگزار شد.


به گزارش خبرنگار گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت‌و‌گوی ویژه خبری امشب ۶ تیرماه با موضوع بررسی ابعاد اجرای طرح‌های عفاف و حجاب برگزار شد.

در ابتدای برنامه اقبالی پژوهشگر حوزه حجاب و عفاف در ابتدا با اشاره به وضعیت حجاب و عفاف در جامعه گفت: در چهار دهه اخیر تحولات پوشش را در بحث عفاف و حجاب داشتیم، در اوایل انقلاب غالبا حجاب برتر انتخاب شده بود و بیش از ۹۰ درصد با حجاب بودند الان جهت تحولات به سمت کاهش حجاب و افزایش بد حجابی میل پیدا می‌کند، اما وقتی به آمار‌های پژوهش‌های معتبر مراجعه می‌کنیم هنوز نیمه پر لیوان و غلبه با حجاب است و بدحجابی هنوز به مسئله یا بحران در جامعه تبدیل نشده است البته واقعیت اجتماعی است.

وی با اشاره به اینکه در سال ۹۱ طبق آمار ۷۸ درصد موافق حجاب بودند افزود:هنوز آمار‌ها نشان می‌دهد که جامعه ما موافق حجاب است، اما در جامعه بیشتر بدحجابی را می‌بینیم.

فرشته روح افزا استاد دانشگاه در ادامه برنامه با اشاره به اینکه ما در نوشتن قانون مشکل نداریم بلکه مسئله در اجرای قانون است گفت: متاسفانه برخی از نمایندگان مجلس خلاف قانون عفاف و حجاب مثلاً با خبرنگاران خارجی صحبت می‌کنند، در نمایشگاه کتاب امسال کتاب‌های پیدا شد که ضد حجاب مطالبی را نوشته بودند.

وی با اشاره به اینکه کار بنیادی در خصوص موضوع حجاب انجام نداده ایم افزود: در تئاتر، سینما، موسیقی و کتاب در خصوص مضرات بی‌حجابی و سود حجاب اقداماتی صورت نگرفته است.

روح افزا با اشاره به اینکه در خصوص عفاف و حجاب کار‌های فرهنگی صورت نمی‌گیرد افزود: یک چادر مشکی ساده را الان با قیمت ۴۰۰ تا ۵۰۰ تومان باید تهیه کرد و این رقم بسیار زیادی است.
 
نعیمه اسلاملو پژوهشگر حوزه حجاب با اشاره به اینکه وضعیت عفاف و حجاب خوب نیست گفت: جوانان ما آیا با آسیب‌ها و بی بند و باری‌های بی‌حجابی آشنا هستند متأسفانه معرفی کارکرد‌های حجاب به شدت مورد غفلت قرار گرفته است.

وی ادامه داد: مرزبندی‌های گذشته که به شکل دو قطبی بین با حجاب‌ها و بی حجاب‌ها بود الان به شکل دیگری ظهور پیدا کرده است.
 
پژمانفر با بیان اینکه در مجامع این حس وجود دارد که نسبت به کسانی که پوشش ندارند حمایت انجام می‌شود و برخورد مقتضی صورت نمی‌گیرد، گفت: افراد برای داشتن پوشش مناسب باید تلاش کنند و چادر را با هزینه بالا بگیرند و حتی علیرغم اینکه دانشجوی پزشکی برای اتاق عمل چادری طراحی کرده بود، اما مقاومت در بعضی مراکز درمانی وجود دارد.
 
نماینده مجلس ادامه داد: باید از کسانی که حجاب را رعایت می‌کنند حمایت کنیم و با کسانی که رعایت نمی‌کنند برخورد کنیم، اما نقش مهم تقویت عنصر فرهنگ سازی و باور‌ها در جامعه است.
 
اقبالی، کارشناس حوزه حجاب با بیان اینکه واقعیت این است که از بدنه حاکمیت صدای واحدی در مواجهه با حجاب به گوش نمی‌رسد، گفت: بخش بزرگی از این‌ها روی سرمایه اجتماعی سرمایه‌گذاری کردند و نه تنها حجاب را تقویت نمی‌کنند بلکه علیه حجاب اجباری فعالیت می‌کنند.
 
وی تصریح کرد: دستگاه‌های تبلیغی مانند سازمان تبلیغات اسلامی هم از فقدان تبلیغات مناسب رنج می‌برند و خروجی آن‌ها معدود افرادی است که بعضی از آن‌ها در فضای مجازی کاری را برخلاف ظاهر خود در رسانه ملی انجام می‌دهند که همه آچمز می‌شوند.
 
کارشناس حوزه حجاب تاکید کرد: نهاد‌های مردمی و نیروی انتظامی تنها کسانی هستند که در برابر حجاب اقدام می‌کنند، اما سیبل بلاتکلیفی حمایت حاکمیت و به نوعی گوشت قربانی شده‌اند. اگر همه دستگاه‌ها و ارگان‌ها و نهاد‌ها و وظیفه خود را انجام دهند آن وقت اوضاع بسیار بهتر می‌شود.
 
اقبالی خاطرنشان کرد: ما مشکل عرضه پوشش اسلامی داریم یعنی در همه هایپر مارکت‌ها هیچکدام ملزومات حجاب فروخته نمی‌شود و بین دستگاه‌ها هم افزایی وجود ندارد.
 
پژمانفر با تاکید بر وجود بلاتکلیفی در بدنه حاکمیت گفت: گاهی بعضی از دستگاه‌ها برای برخورد با بی‌حجابی مکلف می‌شوند تا برخورد داشته باشند، اما به دلیل فشار‌های نهاد‌های بالادستی مثل وزارت کشور و شخص رئیس‌جمهور نسبت به تکالیفی که قبلاً انجام می‌دادند منع شدند.
 
وی تصریح کرد: دستگاه‌های فرهنگی باید جدی وارد شوند مثلا باید در کتاب دبستان این معنا مطرح شود متاسفانه اکنون کتاب‌ها یک انزجاری را نسبت به حجاب انتقال می‌دهند و حجاب امری قابل دفاع نیست باید به این‌ها پاسخ داد که حجاب یک ارزش است، اما در جامعه همه به عنوان ارزش برخورد نمی‌کنند و ضد ارزش می‌شود و حمایت نمی‌شود.
 
اسلاملو پژوهشگر حوزه حجاب اسلامی با بیان اینکه واکنش جامعه نسبت به حجاب از جنس نخواستن نیست بلکه از جنس ندانستن و نتوانستن است، گفت در رسانه ملی مهمترین پیام فیلم‌های ماه مبارک رمضان دوست داشتن است و بازنمایی مقوله عشق اینگونه منعکس می‌شود. باید صدای واحد از حاکمیت وجود داشته باشد و نهاد‌های مردمی هم کمک می‌کنند.
 
وی با اشاره به واقعه گوهرشاد تصریح کرد: در این واقعه خون نزدیک به ۲ هزار نفر بخاطر واکنش به بی‌حجابی ریخته شد؛ خون آن‌ها متعلق به کل ایران است و واکنش مردم به نسبت به اسنپ نشان داد که مجموعه‌های مردمی به شدت آمادگی دارند تا برای حمایت از حجاب گام بردارند ما باید بستری را برای جامعه عفیفانه فراهم کنیم.
 
روح‌افزا، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد:حجاب و عفاف لازم و ملزوم همدیگرند و نمی‌شود کسی عفاف داشته باشد، اما حجاب نداشته باشد یا برعکس. قرآن در مورد نگاه زن و مرد، نحوه حرف زدن زنان، نوع راه رفتن زنان اشاره کرده است و این‌ها ملزومات حجاب و هستند و به نوعی پوشش لایه آخر حجاب است.
 
کارشناس حوزه حجاب، اقبالی با بیان اینکه حجاب عنصر کوچکی از منظومه سبک زندگی عفیفانه است، گفت: باید مقوم‌ها و مخرب‌ها برای حجاب را بدانیم؛ ازدواج به هنگام یکی از مقوم هاست اگر بحث ازدواج را سامان دهیم علاوه بر تقویت بسیاری از رفتار‌های جوانان رفتار‌های عفیفانه آن‌ها تقویت می‌شود.
 
اقبالی ادامه داد: غیرت مردان یکی دیگر از مقاوم‌های حجاب است و فضای اختلاط زن و مرد مخرب رفتار عفیفانه است؛ بخشی از رفتار بدحجابان سیاسی و مقابله با نظام است که بسیار کم است؛ بخشی هم طالبه مردم را به نفع تمایلات سیاسی جهت می‌دهند یعنی اولویت را از ازدواج آسان به حضور زنان در ورزشگاه‌ها تقلیل دادند و برای این امر باید کاستی‌ها را جبران کنیم.
 
روح‌افزا در ادامه تصریح کرد: در خارج از کشور حجاب را نشانه رفتند، چون با این کار خانواده دچار اضمحلال می‌شود و این امر اتفاقی نیست آن‌ها روی آن چیزی که خانواده را ضعیف می‌کند، توجه کردند، اما اگر همه دستگاه‌های ما هماهنگ باشیم آن‌ها هیچ کاری نمی‌توانند کنند.
 
وی تاکید کرد: مردم ما اکثرا دین مدارند و به دین احترام می‌گذارند اگر آن طرفی‌ها روی افراد و سلبریتی‌های ماکار می‌کنند، بعد سیاسی دارد.
 
اسلاملو در پایان با بیان اینکه تفاوت کار ما با جبهه دشمن این است که آن‌ها روی نیاز‌های شهوانی کار می‌کنند و ما روی کار‌های عمیق فرهنگی کار می‌کنیم، گفت: زنان باید بدانند اولین و آخرین قربانی آزادی جنسی این زنان هستند.
 
وی در پایان گفت: آن‌ها روی شهوت و غریزه کار می‌کنند که متاسفانه ما در مدیریت غرایز جنسی دچار افراط و تفریط شده‌ایم. نهاد‌های دولتی ما باید بدانند مجموعه‌های مردمی در این زمینه بسیار خوب نتیجه گرفتند و کارنامه آن‌ها بسیار قابل دفاع است به خاطر اینکه روی فطرت انسان‌ها با زبان خود مردم تمرکز کرده‌اند. در نهایت باید گفت اگر مباحث اخلاق به خطر بیفتد، مردم ما دوباره انقلاب می‌کنند.
 
انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
كريم
۱۰:۱۰ ۰۷ تير ۱۳۹۸
باسلام:
ما انسانها چون مخلوق خداوندي حكيم و دانا هستيم و اوست كه ضرر و نفع ما را از خود ما بهتر مي داند بايد ببينيم خودش در مورد حجاب چه فرموده است. خداوند متعال در قرآن كريم آيات سوره مباركه نور مي فرمايد: «اگر زنان مي خواهند از شناخته شدن و آزار و اذيت كساني كه در دل بيماري دارند مصون و محفوظ باشند، بايد حجاب سراسري بدنشان را رعايت كنند.» ضمن اينكه در روز قيامتي كه حتما آمدني است، عذاب آن را در جهنم كذايي خواهند كشيد. بيشرين مزاحمت هايي كه براي زنان در هر جامعه اي اتفاق مي افتد بر اثر همين بي ججابي هاست.