برنامه گفتگوی ویژه خبری امشب با حضور محمد جواد لاریجانی دبیر کل ستادحقوق بشر برگزار شد.

...به گزارش خبرنگار گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمد جواد لاریجانی دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه دربرنامه گفتگوی ویژه خبری امشب (چهارشنبه) که با موضوع بررسی ابعاد حقوقی رای سیاسی دادگاه آمریکایی علیه ایران و همچنین مسایل مرتبط با برجام  برگزار شد, اظهار کرد: اهمیت تحریم ها کمتر به اشخاص و بیشتر به واحدهای تجاری و صنعتی ربط دارد و این قسمت برای منافع ایران ضرر بیشتری دارد.

وی افزود:عمدتا آمریکایی‌ها بعد از اینکه از برجام خارج شدند مکانیزم تحریم‌های ثانویه را تا به صورت زنجیره‌ای شدیدتر می‌کنند برخی از تحریم‌های ثاتویه ببشترین ضربه و هدف گیری را برای منافع ما در نظر دارد و شامل بانکها و کمپانی‌هایی است که با ایران معامله می‌کنند.

لاریجانی تصریح کرد: تحریم اشخاص چندان اهمینی ندارد و در واقع تحریم واحدهای اقتصادی مهم است به عنوان مثال کمپانی زیمنس وقتی تهدید شد ترجیح می‌دهد تا منافع عمده خود را حفظ کند و کار اقتصادی خود را با ایران قطع و یا برای مدتی متوقف کند .

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه افزود:تحریم‌های آمریکا دو نقطه کلیدی را بیشتر از همه مورد هدف قرار خواهد داد، یکی مساله بانک‌ها و مسائل مالی و دیگری فروش نفت ایران است ،به عنوان مثال یا نفت را از ما نمی‌خرند و یا نقل و انتقال پول آن را برای ما دشوار می‌کنند.

وی ادامه داد: تحریم‌های قطره چکانی آمریکا بیشتر آثار رواتی دارد و قسمتی که در عمل آن را شروع کرده‌اند محدود سازی واحدهایی است که با ایران کار می‌کنند.

لاریجانی گفت:کمپانی‌های هدف عموما غیر ایرانی هستند به همین دلیل مذاکرات دیپلمت‌های ایرانی از حساسیت بیستری برخوردار است، اگر حتی کمپانی‌های غیر اروپایی مانند کشورهای برزیل و هند بخواهند با ایران کار کنند آمریکا آنها را نیز مورد هدف قرار می‌دهد.

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه بیان کرد: دایره مذاکره‌ای که دیپلمت‌های کشور آن را دنبال می‌کنند باید فراتر از سه کشور اروپایی باشد چرا که متافع مشروع کشور ما مورد هدف قرار گرفته است.

وی ادامه داد: روز سه شنبه در ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ دو هواپیمای بویینگ از شمال و جنوب به برجهای دوقلو برخورد کردند و یک بویینگ دیگر نیز به پنتاگون برخورد می‌کند و دیگری نیز کاخ سفید را هدف قرار داده بوده و نزدیک ۳۰۰۰ نفر در این حوادث کشته شدند .

لاریجانی یادآور شد: از این حادثه ۴ گزارش رسمی در آمریکا وجود دارد که شامل گزارش سی آی ای ،کمیسون ۱۱سپتامبر ،کنگره و سازمان استاندارد آمریکا است.

دبیر حقوق بشر افزود: بین این گزارش‌ها کمیسیون ۱۱ سپتامبر گزارش ۱۰۰۰ صفحه‌ای تهیه کرده و راجع به ایران در آن به تفصیل توضیح داده است .

لاریجانی بیان کرد:امام جماعت عربستان در لس انجلس که شخصی بسیار تند و طرفدار القاعده بوده و دیپلمات وقت عربستان در آمریکا نیز بود با تمام ۴ خلبان‌ روز حادثه در مسجدی حدود 2 سال قبل از حادثه ملاقات کرده بود.

وی گفت: شخصیت دیگری به نام خالد شیخ محمد سازماندهی کننده کل عملیات بوده است، اگر به گزارش ها نگاه کنیم سی ای ای بر این باور است که ایران در این عملیات نقشی نداشته است اما گزارش می‌دهد که عربستان در این امر نقش داشته و در زمان بروز این حادثه اگرچه عربستان اظهار ناراحتی کرد اما در این کشور شخصیت‌های مهمی ابراز شادمانی کردند.

دبیر حقوق بشر قوه قضاییه تصریح کرد:شیخی که با خلبان ها دیدار می‌کرد عملا در خطبه‌های خود از حمله ۱۱ سپتامبر ابراز رصایت و شادمانی کرد و در زمانی که در دوران ریاست جمهوری اوبامو قرار بود تا گزارش سی آی ای درباره واقعه ۱۱ سپتامبر پخش شود عربستان این کشور را تهدید کرد که اگر بخش‌هایی که مربوط به من است در این گزارش منتشر شود من از 700 میلیارد دلاری که در آمریکا سرمایه گذاری کرده اند را از آمریکا خارج می‌کنم و به این ترتیب باعث شد که آن گزارش منتشر نشود.

لاریجانی ادامه داد: ترامپ یک آدم خالی بند است و مذاکرات شبیه دلالی و خانه فروختن نیست که رئیس جمهور آمریکا به آن مشغول بودترامپ برای توجیه سیاست نامعقولش دو سیاست را دنبال می‌کند یکی اینکه ایران سیاست اتمی را دنبال می‌کند و لذا تعهدات ایران باید ابدی باشد و نظارت‌ها در مورد ایران باید قوی‌تر شود؛ پایه دوم بحث تروریستی است تا با این حربه ما از سیاست های حمایتی از مقاومت و حزب الله دست برداریم.

وی افزود: آمریکا یک سیاست تهاجمی علیه ما دارد که قسمت نظامی ندارد ولی بحث اقتصادی و فشار سیاسی دارد. آمریکایی‌ها به دنبال یک پیوست تبلیغاتی برای سیاست‌های خودشان هستند.

دبیر کل ستاد حقوق بشر قوه قضاییه بیان کرد: حوادث آمریکا یک زنجیره بهم پیوسته است که دولت آمریکا نمی‌خواهد آن را باورد کند اینکه می‌گویند یک دیوانه به یک مدرسه در آمریکا حمله کرده و بعد آن دیوانه کشته شده است دروغ است.

لاریجانی ادامه داد: دولت ما باید دولت مسئله حل کن باشد و شب و روز باید کار کن و ما نباید از تحریم ها بترسیم، یک سری مشکلات در مذاکرات قبلی بود که باید اصلاح شود و نقض‌های آمریکا را  در برجام  باید سند و در سازمان ملل پیگیری کنیم و ما باید با شهامت و خستگی ناپذیر نقض ها را ثبت و به دنیا اعلام کنیم.

وی تصریح کرد: ابزارهایی که آمریکا دنبال می‌کند بخشی رسانه ها هستند که به فکر افراد دسترسی دارند و حجم عظیمی از افراد به آن دسترسی‌ا دارند و با زمان جنگ سرد قابل مقایسه نیست.

دبیر کل ستاد حقوق بشر قوه قضاییه گفت:اینکه کشور ما طرفدار مظلومیت و‌مقاومت در دنیا است باید به دنیا اعلام شود و اما لشگر پیام رسان ما در عرصه دیپلماتیک زیاد قوی نیست و ما باید بدون خستگی و تلاش بی وقفه  از جنایت امریکا پرده بردارب کنیم و حق مداری کشور و رویش جوانان سرمایه بزرگ ما است.

لاریجانی تاکید کرد:بصیرت سرمایه است و تک تک شهروندان باید مسلح به این سرمایه باشند.

در ادامه برنامه مایکل مالوف مقام سابق وزارت دفاع امریکا در این زمینه گفت: پرونده حمله ۱۱ سپتامبر از سال ۲۰۰۶ در دادگاه مطرح شده بود و سازمان سیا و کنگره آن را دنبال کردند؛ این پرونده به شهروندان امریکایی اجازه شکایت از کشورهایی که در این عملیات دست داشتند را داده است.

این مقام سابق وزارت دفاع امریکا ادامه داد: این پرونده با این موضوع مطرح شد و همه خوب می‌دانند عربستان سعودی و اتباع این کشور حمله را رهبری می‌کردند اما این دادگاه آمریکایی گفته ایران در عملیات ۱۱ سپتامبر دست داشته و با وجود مشخص بودن انگیزه چنین حرفی همه می‌دانند ایران هیچ‌نقشی نداشته است.

وی با بیان این که این دادگاه بدون هیچ مدرکی ایران موظف کرده که ۶ میلیارد دلار غرامت پرداخت کند، افزود: ایران می‌تواند در حال حاضر روند پرونده را تغییر دهد و درخواست تجدید نظر کند.

مالوف گفت: کمیسیون حادثه ۱۱ سپتامبر به این نتیجه رسید که ایران هیچ نقشی در آن عملیات نداشته و اطلاعاتی که دادگاه نیویورک به آن تکیه کرده از نظر حقوقی محکمه پسند نیست و کاملا روشن است که چه افرادی در پشت پرده این ماجرا حضور دارند.

این مقام سابق وزارت دفاع امریکا ادامه داد: زمانی گفته می‌شد ایران با القاعده در ارتباط است و آن ۱۹ نفر تروریست حادثه ۱۱ سپتامبر با ایران در ارتباط بودند.

وی درباره انگیزه ایالات متحده برای چنین اقدامی گفت: آمریکا چندین هدف را دنبال می‌کند که یکی از آنها با سیاست دولت ترامپ باز‌ می‌گردد؛ ترامپ و دولت‌مردان آمریکایی می‌خواهند در فضای پرتنش بر موج جوسازی سوار شوند و از این فضا سواستفاده کنند تا به اهداف خود برسند.

مالوف با بیان این که چنین سناریوی به سال‌ها قبل باز‌می‌گردد، تصریح کرد: ما به بهانه حمله ۱۱ سپتامبر شاهد جنگ عراق بودیم و بعد هم موضوع لیبی و احتمالا ایران هم در ادامه این نمایش قرار دارد.

این مقام سابق وزارت دفاع آمریکا درباره این که چرا حاضر است در دادگاه به نفع ایران شهادت دهد، گفت: من می‌خواهم واقعیت مطرح شود؛ واقعیت‌های حمله ۱۱ سپتامبر روشن است و زمانی که من در پنتاگون بودم همه می‌دانستند که بر اساس مدارک ایران در آن حمله دست نداشته است و الان فرصتی ایجاد شده تا ما واقعیت را بیان کنیم.

در ادامه لاریجانی گفت: گزارش CIA در مورد حمله ۱۱ سپتامبر روشن بود که موجب شد جرج بوش موضع گیری کند، در همین گزارش وضعیت عربستان هم روشن بود اما در زمان اوباما با پول سعودی‌ها توانستند بخش خود را خارج کند.

معاون بین‌الملل و دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه ادامه داد: گزارش کمیسیون ۱۱ سپتامبر هم در چند صفحه در مورد ایران صحبت کرده و این سوال را عنوان کرده که ایران در این حمله چه نقشی داشته است؛ مجموعه گزارش‌هایی از سوی آمریکایی‌ها وجود داشت که می‌گفت نیروهای القاعده با ایران ارتباط مستقیم داشته یا از طریق حزب‌الله با آنها ارتباط برقرار کرده است و از این طریق سوال فوق را مطرح کردند.

وی تصریح کرد: جمع بندی گزارش کمیسیون این بود که القاعده دشمن درجه یک ایران بوده است پس قرائتی دال بر این که به توان گفت ایران در حمله ۱۱ سپتامبر دست داشته، نیست که هم مانند گزارش CIA بوده است.

لاریجانی ادامه داد: بقیه گزارش این کمیسیون مربوط به عربستان است،‌ در ۴ گزارش رسمی آمریکایی‌ها معلوم شد که ایران دستی نداشته و بعدها هم قربانیان حادثه در همین شعبه دادگاه آمریکا که علیه ایران حکم داده شکایتی را علیه عربستان مطرح کردند اما دادگاه ایالات متحده با بیان این که عربستان در دستگاه قضایی ما مصونیت دارد پس بدون ورود به حزئیات آن شکایت‌ها را نپذیرفت.

معاون بین‌الملل و دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه افزود: این دفعه دادگاه آمریکا موضوع را علیه ایران مطرح کرد که در موضوع مصونیت قضایی حمایت تروریسم حضور ندارد اما ما در آن شرکت نکردیم که به نظر من کار خوبی کرد؛ ما نباید این دادگاه را جدی بگیریم چرا مشروعیت و صلاحیت ندارد و کاملا فرمایشی است پس ما نباید پرونده را به دادگاه استیناف ببریم.

وی با بیان این که آنها بی‌خود کردند مصونیت قضایی را از کشور‌ ما برداشتند، گفت: اگر ما بخواهد این گونه باشد ما نیز تمامی آنها را می‌توانیم محاکمه کنیم؛ اساس حکم دادگاه آمریکا بر مبنای عدم حضور ایران است و کاملا روشن است که ماشین پروپاگاندای دولتی آنها که آلوده‌ترین دولت به موضوع تروریسم است می‌خواهد برچسبی را به ایران بزنند که در مبارزه با تروریسم پرچم‌دار و موفق بوده است.

دبیر حقوق بشر قوه قضائیه با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران رشد عظیمی در منطقه داشته است گفت: رشد ایران در فناوری به خصوص در حوزه هسته‌ای قابل تقدیر است ، همچنین ایران در منطقه دارای نفوذ است.

وی با اشاره به اینکه سياست‌های آمریکا و متحدانش در منطقه توسط جمهوری اسلامی ایران ابتر مانده است به طوری که آنها به مقاصدشان نرسیدند افزود: ترامپ معتقد است که فشار تحریم‌ها بسیار کارگر است و لذا معتقد است که در دو جهت یکی تسلیم شدن ایران و دیگری در هم شکننده شدن نظام جمهوری اسلامی ایران می تواند عمل کند.

لاریجانی ادامه داد: ترامپ معتقد است برجام بهترین علامت بوده است برای اینکه ایران در برابر فشارها زانو بزند، وی رسما اعلام کرد که می‌خواهد فشارها را بر علیه ایران بیشتر کند و گفت شرط می بندم چند ماه طول نمی‌کشد که ایران شروط ما را می‌پذیرد.

دبیر حقوق بشر قوه قضاییه با بیان اینکه دموکرات‌ها همیشه از صهیونیست ها بیشتر دفاع کرده‌اند گفت: ساختار سیاسی آمریکا بعد از ۱۱ سپتامبر تحول عمده ای پیدا کرد به قول سید حسن نصرالله معلوم شد این خانه، خانه عنکبوتی است.

وی با بیان اینکه در آمریکا و انگلیس قوانینی به تصویب رسیده است که آنها می‌توانند افراد را بدون دستور قضایی در بدترین شرایط نگه دارند اضافه کرد: ترامپ برای توجیه سیاست خود در دنیا مشتری ندارد ما هزینه سنگینی داده ایم برای اینکه برجام را پذیرفته ایم و یکی از آثار این هزینه ها این است که دنیا متوجه شده است ما به طور مصرانه به دنبال سلاح هسته ای نیستیم.

لاریجانی با اشاره به اینکه ترامپ برای توجیه استدلال‌های خود می‌خواهد بگوید ایران سیاست اتمی خود را دنبال می‌کند خاطرنشان کرد: رئیس جمهور آمریکا می‌گوید تعهداتی که در برجام است باید ابدی باشد این در حالی است که ۷- ۸ سال دیگر باید این تعهدات تمام شود و از سویی دیگر خواهان وسیع‌تر شدن نظارت‌ها است.

لاریجانی با اشاره به اینکه آمریکا سیاست تهاجمی علیه ما دارد اظهار داشت : تهاجمات آمریکا الان به صورت نظامی نیست بلکه به صورت اقتصادی، تحرکات ضد امنیتی و سیاسی است.

دبیر حقوق بشر قوه قضائیه با بیان اینکه سیاست آمریکا یک چارچوب تبلیغاتی دارد و برای توجیه مردم کشور خود و مردم دنیا اقداماتی را انجام می دهد افزود: سیاست‌های آمریکا پیوست تبلیغاتی دارد که یکی در زمینه اتمی و دیگری در زمینه تروریستی است.

وی در رابطه با جوسازی‌هایی که آمریکا علیه مسائل مختلف کشورمان ایجاد می‌کند افزود: این اقدامات خلاف مقررات سازمان ملل و دخالت آشکار در امور کشورمان است.

دبیرحقوق بشر قوه قضائیه بيان کرد: آنها به دنبال ایجاد یک تزلزل در کشورمان هستند، تلقی آن ها نیز تلقی نادرستی از وضعیت کشور مان است.

لاریجانی با اشاره به اینکه میزان اعتراضات در خود آمریکا فراتر از هر کشور دیگری است و همین کشتارهایی که در مدارس آمریکا اتفاق می‌افتد یک پدیده‌ای است که سر و ته آن را می خواهند هم بیاورند ادامه داد: حوادث آمریکا دارای یک نخ زنجیر به هم متصل کننده‌ای است که همیشه سعی کردند آن را پنهان کنند.

دبیر حقوق بشر قوه قضائیه با بیان اینکه تحرک وسیع اجتماعی علیه حکومت جاری و سیستم حکومتی آمریکا در جریان است که دولت و حکومتش هیچگاه نمی‌خواهند آن را باور کنند، اظهار داشت: تحرکات آنها از لحاظ تبلیغاتی خیلی ناموزون است و از لحاظ استراتژی هم امید بستند به اینکه هرچه را در ایران احتمال بدهند باعث تزلزل است روی آن سرمایه گذاری کنند.

وی با اشاره به اینکه ما طرفدار مظلوم، استقلال و آزادی ملت ها به خصوص در جهان اسلام هستیم و این قوی ترین موضع است که باید با بیانات مختلف در دنیا مطرح کنیم ادامه داد: لشکر پیام رسان ما هنوز متحرک نیست، البته به نسل جدیدی که روی کار می آیند امید دارم که می توانند مسایل زیادی را در دنیا مطرح کنند.

لاریجانی با اشاره به اینکه فکر نکنید اگر امروز حجم توجه به مطالب ما در دنیا نسبت به حجم مطالب آن ها کمتر است، تاثیر آن نیز کمتر خواهد بود اظهار داشت: باید بدون خستگی و تلاش چندین برابر از جنایات آمریکا پرده برداری کنیم.

دبیر حقوق بشر قوه قضائیه با تاکید بر اینکه آمریکا عین فرعون زمان است و از هیچ جنایتی دریغ نمی‌کند؛ اما عاقبت ندارد افزود: حق مداری کشورمان، اتکا به خودمان و رویش های عظیم جوانان سرمایه بزرگ ما است که با این سرمایه موفق می شویم.

دبیر حقوق بشر قوه قضائیه با اشاره به اینکه ژانر جدید تبلیغات مهم است تاکید کرد: تک تک شهروندان باید مسلح به بصیرت باشند و وقتی بصیرت داشته باشند خودشان وقتی رسانه ای چیزی برایشان می فرستند می توانند تشخیص دهند که چه بویی می دهد.

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۱ ۱۹ خرداد ۱۳۹۷
مطالب عالی بود.
انشالله نابودی کاخ سفید امریکا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۳ ۱۰ خرداد ۱۳۹۷
مطالب عالی بود ملت همه باید کمربند ها سفت کنند و مقاومت کنند
آخرین اخبار