سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مدیریت غیرعلمی، زلزله را به بلای طبیعی تبدیل می‌کند

عضو هیات علمی گروه ژئوفیزیک دانشگاه خلیج فارس گفت: زلزله یک پدیده طبیعی است که اگر در مواجهه با آن از مدیریت علمی استفاده نشود تبدیل به بلای طبیعی خواهد شد.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر،  شبیر اشک پور مطلق در هفتمین نشست مکتب بوشهر که با موضوع پدیده شناسی زمین لرزه در در دانشگاه خلیج فارس برگزار شد، افزود: وقوع زمین لرزه یکی از روش های طبیعی تخلیه انرژی زمین است.

وی با اشاره به این که تا امروز دانشمندان روش علمی و قابل اعتمادی برای پیش بینی کوتاه مدت و دقیق وقوع زمین لرزه نیافته‌اند، افزود: وجود برخی شواهد سطحی در مناطق زلزله خیز برای پیشیابی های وقوع زلزله شناسایی شده اند اما به این معنی نیست که اگر در منطقه ای تا کنون زمین لرزه رخ نداده است امکان وقوع آن وجود نخواهد داشت.

این مدرس دانشگاه همچنین عمده ترین منابع تولید زمین لرزه در استان بوشهر را گسل‎هایی دانست که در سراسر استان گسترش یافته اند.

اشک پور ادامه داد: گسل برازجان به طول ۱۸۰ کیلومتر از مجاور شهرهای دالکی، برازجان، اهرم و خورموج عبور می کند که در دوره های زمانی مختلف بخش‌هایی از آن فعال، و زمین لرزه ایجاد می‌شود مانند زلزله فروردین  ۱۳۹۲ در شنبه و کاکی و آذر ۱۳۹۲ در برازجان.

وی بیان کرد: با توجه به قرارگیری کانون‌های جمعیتی در مجاورت گسل‌ها باید با استفاده از روش‌های علمی، همزیستی در کنار گسل ها را با کمترین خطر به مردم آموخت زیرا به کارنگرفتن این روش ها گاه منجر به ویرانی مراکز جمعیتی و متمدن شده است مانند وقوع زلزله ای که باعث ویرانی و نابودی بندر تاریخی و فعال سیراف در آن دوران شد.

انتهای پیام/ک

گسل‌ها علت اصلی زلزله در استان بوشهر

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.