وی با بیان اینکه میزان بارش نسبت به مدت مشابه سال قبل حدود ۹۵ درصد و بلندمدت بیش از ۴۰ درصد رشد داشته است، افزود: این درحالی است که سال گذشته در همین بازه زمانی ۲۸ درصد کاهش بارش نسبت به بلندمدت را داشتیم.
ضیاییان با اشاره به اینکه تمامی استانها نسبت به بلندمدت افزایش بارش را تجربه کرده اند، بیان کرد: در این میان استان ایلام با ۹۹ درصد و لرستان ۸۸ درصد بیشترین میزان بارش و اردبیل با ۵.۸ درصد و کرمان ۵.۴ درصد کمترین میزان بارش را نسبت به بلندمدت تجربه کرده اند.
بیشتر بخوانید: رشد ۹۷ درصدی بارش نسبت به مدت مشابه سال قبل/ تمام استانها بیش از دوره بلندمدت بارش دریافت کردند
رئیس مرکز خشکسالی با اشاره به اینکه امسال ۱۳۳ درصد بارش بیش از یکسال کامل آبی تامین شده است، بیان کرد: با توجه به رشد ۹۵ درصدی میزان بارش نسبت به مدت مشابه سال و شرایط پیش روی اقلیم پیش بینی میشود که رشد بارش تا پایان سال زراعی در همین حد باقی بماند.
وی با اشاره به اینکه بارشهای نرمال در ماههای آتی استمرار خواهد داشت، بیان کرد: بولتنهای هواشناسی نشان میدهد که میزان دما در اغلب نقاط کشور بین نیم تا یک درجه افزایش خواهد داشت.
ضیاییان درباره تاثیر بارشهای اخیر بر وضعیت آب سدها و آبهای زیرزمینی گفت: از دیدگاه هواشناسی، وضعیت آب سدها و آبهای زیرزمینی تا حدودی بهبود پیدا کرده است، اما جوابگوی خشکسالیهای گذشته نیست.
رئیس مرکز خشکسالی در پایان با اشاره به اینکه میزان بارش در فصل تابستان سهم قابل توجهی از بارش یک سال زراعی را تشکیل نمیدهد، تصریح کرد: با توجه به آنکه ماهیت بارشهای تابستانه به صورت رگباری است، به همین دلیل احتمال وقوع سیل دور از انتظار نیست. اما در پیش بینیهای فصلی نمیتوان رخداد سیل را برای یک نقطه در تابستان مشخص کرد و تنها در پیش بینیهای کوتاه مدت سازمان هواشناسی این امر قابل پیش بینی است.
انتهای پیام/