اطلاعات بدست آمده از گزارش سالانه روندهای جهانی کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل که امروز منتشر شد نشان داد نزدیک به ۷۰.۸ میلیون نفر در حال حاضر به اجبار محل زندگی خود را ترک کرده اند. این رقم در مقایسه با سال گذشته ۲.۳ میلیون افزایش یافته و نسبت به ۲۰ سال گذشته دو برابر شده است.
بنا به این گزارش با توجه به اینکه هنوز آمار مربوط به آوارگان در ونزوئلا در آن لحاظ نشده، رقم ۷۰.۸ میلیون بی خانمان رقمی تا حدی محافظه کارانه است. فیلیپو گرندی، کمیسر عالی سازمان ملل گفت آنچه از این ارقام برمی آید این است که شمار کسانی که به دلیل جنگ، درگیری و تعقیب نیاز به محافظت دارند روند رو به رشد بلندمدتی را داشته است. این مقام سازمان ملل تاکید کرد که باید همبستگی خود را با هزاران انسان بی گناه که هر روز مجبور به فرار از خانههای خود میشوند، بیشتر کرد.
در گزارش کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان، این افراد به سه گروه تقسیم شده اند. گروه اول آوارگان هستند که به دلیل درگیری، جنگ و تعقیب مجبور به ترک کشور خود شدند. در سال ۲۰۱۸ تعداد آوارگان دنیا به ۲۵.۹ میلیون نفر رسید که در مقایسه با سال قبل ۵۰۰ هزار نفر افزایش داشت.
گروه دوم به عنوان پناهجویان شناخته میشوند که به افرادی اطلاق میشود که در خارج کشور خود بوده و از حفاظت بین المللی برخوردارند با این حال در انتظار نتیجه درخواست پناهندگی خود هستند. براساس آمار سازمان ملل تعداد پناهجویان در سال ۲۰۱۸ به ۳.۵ میلیون نفر رسید.
گروه سوم افراد بی خانمان درون یک کشور که با ۴۱.۳ میلیون نفر، بزرگترین گروه در این دسته بندی هستند و به افرادی گفته میشود که محل سکونت خود را ترک و در جای دیگری از کشور خود ساکن شده اند.
گزارش کمیساریای عالی سازمان ملل نشان داد روند کلی بی خانمان شدن در سراسر دنیا در حال افزایش است که مستلزم یافتن راهکارهای جدی برای این افراد است. براساس آمار در سال ۲۰۱۸ تنها ۹۲ هزار و ۴۰۰ آواره اسکان داده شدند که کمتر از ۷ درصد از افراد بی خانمانی را شامل میشود که در انتظار اسکان هستند.
انتهای پیام/