به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از نشریه هیل، گروهی از نوجوانان و فعالان حقوق بشر روز گذشته (دوشنبه) در اعتراض به سیاستهای ضدمهاجرتی دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در مقابل مقر سازمان ملل در ژنو تظاهرات برگزار کردند.
این نوجوانان که اهل آمریکا و مکزیک بودند، با حضور در داخل قفسهایی در مقابل مقر سازمان ملل، خواستار بازگرداندن کودکان مهاجر جدا شده در مرزها به خانواده هایشان شدند.
این نوجوانان اعتراض خود را در داخل قفسهای فلزی سیاه رنگ انجام دادند و در طول برگزاری این تظاهرات، صدای گریه کودکان هم در محیط پخش میشد. روی تیشرت این فعالان نوشته شده بود: کلاسها قفس نیستند.
معترضان به سیاستهای ضدمهاجرتی ترامپ همچنین بنرهایی را در دست داشتند که روی آنها نوشته شده بود: کودکان را نباید زندانی کرد.
در وبسایت گروهی که این تظاهرات را سازماندهی کرده بود آمده است: کودکان باید به مدرسه بروند و در کنار خانواده هایشان باشند، نه اینکه در داخل قفس مراکز بازداشت باشند. ما باید به شورای حقوق بشر سازمان ملل بگوییم که به اینگونه رفتارهای ظالمانه و نقض حقوق بشر نباید بی توجهی کرد.
رئیس مرکز «فدراسیون معلمان» اعلام کرد: در ۵ ماه گذشته، ۲۵۰۰ کودک از خانواده هایشان در مرز مکزیک و آمریکا جدا شده اند. این برخلاف فرمان قاضیها برای متوقف کردن روند جدا کردن کودکان از خانواده هایشان است. شش کودک تاکنون کشته شده اند. ما به شورای حقوق بشر سازمان ملل میگوییم: «صدای ما را بشنوید و به ما کمک کنید!»
این اعتراضات به دنبال افزایش بی سابقه ورود مهاجران به آمریکا از طریق مرز مکزیک و افزایش سطح بازداشتها رخ داد. گزارشها حاکی از آن است که تا تاریخ ۲ ژوئن سال جاری میلادی، تعداد کودکان بازداشت در مکانهای وابسته به وزارت بهداشت و خدمات انسانی به ۱۳۲۰۰ نفر رسیده است.
رئیس جمهور آمریکا پیشتر از کنگره درخواست کرده بود که مبلغ ۴.۵ میلیارد دلار بودجه برای برنامههای وزارت بهداشت و خدمات انسانی در ارتباط با نگهداری این کودکان مهاجر اختصاص دهد.
در هفته جاری همچنین گزارشی منتشر شد مبنی بر اینکه دولت ترامپ در نظر دارد از پایگاه نظامی «فورت سیل» در اکلاهما برای نگهداری کودکان مهاجر استفاده کند. قرار است حدود ۱۴۰۰ کودک مهاجر تا زمان مشخص شدن وضعیتشان در این اردوگاه بمانند. پایگاه نظامی «فورت سیل» که قدمتی ۱۵۰ ساله دارد در دوره جنگ جهانی دوم به عنوان اردوگاه بازداشت آمریکاییهای ژاپنی تبار مورد استفاده قرار گرفته بود.
ترامپ که از جمله مخالفان سرسخت ورود غیرقانونی مهاجران به خاک این کشور است، پیشتر به دلیل استفاده از سیاست مهاجرتی «تحمل صفر» که خانوادهها را از فرزندانشان در مرزها جدا میکرد، مورد انتقادهای گستردهای قرار گرفت. در پی گسترش اعتراضات به این سیاست متضرر، ترامپ دستور توقف جدا شدن کودکان از خانواده هایشان را صادر کرد.
انتهای پیام/