سلیمانی افزود: چهارمین جشنواره گلاب گیری درروستای خاوه، روستای گل ایران با هدف ارتقای روحیه نشاط اجتماعی و آشنایی کشاورزان با آخرین دستاوردهای کشاورزی درزمینه پرورش گل محمدی برگزار شد.
زارعی مدیرباغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی هم از پیش بینی برداشت ۲ هزار و ۲۰۰ تن گل محمدی از سطح زیرکشت ۱۰۰۰ هکتار اراضی زیر کشت این محصول در استان خبر داد وگفت: استان مرکزی رتبه پنجم کشت و تولید گل محمدی را در کشور داراست وپیش بینی میشود امسال بیش از ۴۴۰۰ تن گلاب تولید شود.
زارعی افزود: یکی دیگر از پتانسیلهای فرآوردههای گل محمدی از قبیل اسانس بوده که پیش بینی میشود سالجاری ۶۰ کیلو اسانس تولید شود که ارز آوری خوبی برای استان مرکزی خواهد داشت.
شهرستان دلیجان برترین تولید کننده گل و گلاب محمدی در استان است و سالانه تا هزار تن گل محمدی از ۳۳۰ هکتار از اراضی باغهای گل این شهرستان دلیجان برداشت میشود.
روستای خاوه اردهال از توابع شهرستان دلیجان و معروف به روستای گل ایران در کیلومتر ۳۰ محور دلیجان-کاشان قرار دارد و هرساله در ایام برداشت گل محمدی جشنواره گلاب گیری همراه بار مراسم سنتی ، موسیقی محلی در این روستا برگزار می شود.
انتهای پیام/ج