سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معاون کل وزارت بهداشت عنوان کرد:

سیگار ارزانترین قیمت دنیا را در ایران دارد/ کاهش تقاضای مواد دخانی با افزایش مالیات

حریرچی گفت: سیگار در کشور ما نسبت به کل دنیا ارزانترین قیمت را دارد.

به گزارش  حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت به مناسبت هفته ملی بدون دخانیات با اشاره به نامگذاری «مطالبه گری مردم برای جامعه عاری از دخانیات» به‌عنوان دومین روز این هفته گفت: مهمترین اقدامات وزارت بهداشت جهت کاهش مصرف مواد دخانی در کشور شامل ۲ دسته است؛ اول، آگاه سازی مردم برای کاهش تقاضا و دوم کاهش دسترسی به دخانیات.

وی در ادامه با اشاره به اینکه برای کاهش تقاضای سیگار در کل دنیا روندی رو به رشد داشته‌ایم، اما در خاورمیانه هنوز پیش بینی ما این است که تا سال ۲۰۲۵ مصرف قلیان افزایش پیدا کند، افزود: در حال حاضر، حدود ۹.۳۶ مصرف کننده روزانه سیگار داریم که ۱۸.۶۹ را مردان و ۰.۸۱ درصد را زنان تشکیل می‌دهند که اگر مصرف قلیان، پیپ و چپق را به آن‌ها اضافه کنیم حدود ۰.۱۳ و ۰.۱۴ درصد مصرف کننده داریم.

۸ میلیون نفر مصرف کننده مواد دخانی هستند

معاون کل وزارت بهداشت تصریح کرد: هدف گیری کردیم تا سال ۱۴۰۴ حدود ۳۰ درصد شیوع مصرف دخانیات را در کشور کاهش دهیم؛ چرا که هشت میلیون نفر مصرف کننده مواد دخانی فعلی علاوه بر اینکه به سلامت خودشان لطمه می‌زنند به اقتصاد ملی و و دیگران هم آسیب می‌رسانند.

حریرچی گفت: مهمترین راه برای کاهش دسترسی به دخانیات بنا بر تجربه صد کشور دنیا، افزایش مالیات بر خرده فروشی سیگار است؛ چرا که ثابت شده نمی‌توان از تولید دخانیات و یا قاچاق آن جلوگیری کرد، پس باید با افزایش مالیات بر خرده فروشی آن، میزان دسترسی را کاهش دهیم، زیرا سیگار در کشور ما نسبت به کل دنیا ارزانترین قیمت را دارد.

وی افزود: مالیات بر خرده فروشی سیگار طبق بررسی‌های سازمان جهانی بهداشت در کمترین میزان است که حتی نسبت به کشور‌های ترکیه و عراق که در منطقه هستند نیز در وضعیت پایین تری قرار دارد.

معاون کل وزارت بهداشت تاکید کرد: باید مبادی ورودی را کنترل کنیم و جلوی قاچاق را بگیریم و با افزایش مالیات بر آن بخشی که به صورت قانونی وارد چرخه مصرف می‌شوند، دسترسی مردم را کاهش دهیم.

حریرچی در پایان درخصوص اقتصاد مصرف دخانیات در ایران گفت: در کشور با فرض ۵۵ میلیارد نخ مصرف، سالانه به طور متوسط ۱۰ هزار میلیارد تومان بر اثر استعمال دخانیات دود می‌شود، همچنین سالانه بین ۲۰ تا ۳۰ هزار میلیارد تومان صرف هزینه‌های بهداشتی درمانی ناشی از مصرف دخانیات می‌شود و سایر هزینه‌های اقتصادی ناشی از مصرف دخانیات بالغ بر ۷۰ هزار میلیارد تومان برای کشور است، به عبارتی دیگر در مجموع ۱۰۰ هزار میلیارد تومان از منابع کشور بر اثر مصرف دخانیات دود می‌شود.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۳:۵۰ ۲۶ خرداد ۱۳۹۸
مرگ بر سیگار
دود سیگاری ها واقعاً آزار دهنده است