اما مانند هر چیز دیگری، زیاده روی در مصرف قهوه مضراتی دارد که نه تنها زندگی روزانه ما را مختل میکند بلکه سلامت ما را هم به خطر میاندازد. اما از کجا بفهمیم که در مصرف قهوه زیاده روی میکنیم؟ ۷ نشانهای که در ادامه از آنها صحبت خواهیم کرد، ثابت میکنند زیاد از حد قهوه میخورید.
۱- عصبی و مضطرب بودن
اگر هر بار که به امتحان، جلسهی کاری یا هر برنامهی اضطراب آور دیگری که در پیش دارید فکر میکنید، هوس خوردن قهوه میکنید باید بدانید که کارشناسان به افرادی که از اضطراب و نگرانی رنج میبرند توصیه میکنند از مصرف کافئین پرهیز کنند. مصرف بیش از اندازه قهوه میتواند وضعیت شما را بدتر کند، چون باعث میشود هم نتوانید خواب مناسبی داشته باشید و هم بدن وارد حالت جنگ یا گریز شود (واکنش جنگ یا گریز به عکس العمل اولیه و غریزی بدن در برابر یک تهدید یا حمله برای نجات جان ما اطلاق میشود).
۲- معده درد
شاید تصور کنید علت معده دردتان خوردن غذای فاسد یا چیز دیگری است، اما باید قهوه را هم به فهرست دلایل احتمالی معده دردتان اضافه کنید. دانشمندان اروپایی پی بردند بعضی از مواد موجود در قهوه با تأثیرگذاری روی سلولهای معده، ترشح اسید معده را بیشتر میکنند. مصرف داروهای بدون نسخه میتواند اسید معده را برای مدت کوتاهی خنثی کند، اما اگر مشکوک هستید که قهوه عامل معده دردتان است، در عادات قهوه خوردن تان تجدید نظر کنید.
۳- تپش قلب
تپش قلب تجربهی واقعاً ترس آوری است و این احساس را میدهد که انگار قلب میخواهد از قفسهی سینه بیرون بزند. یکی از عوارض رایج زیاده روی در مصرف قهوه و کافئین، نیکوتین و حتی الکل، تپش قلب است. در بعضی موارد، تپش قلب میتواند باعث سرگیجه و حتی غش کردن شود. متأسفانه تنها راه خلاص شدن از تپش قلب، ترک کامل کافئین است.
۴- اسهال
قهوه به دلیل خاصیت ملینی اش، میتواند به اجابت مزاج کمک کند. اما خوردن بیش از ۲ یا ۳ فنجان قهوه در روز میتواند منجر به اسهال شود. اگر مشکل اسهال تان حاد شده و دیگر قابل کنترل نیست، باید به تدریج مصرف کافئین را ترک کنید.
۵- بی خوابی
بی خوابی یکی از نشانههای آشکار مصرف بیش از اندازه قهوه است. حتی اگر هیچ نشانهی دیگری هم نداشته باشید، این نوشیدنی خوش طعم میتواند چرخهی خواب شما را مختل کند. قهوه تا ۱۴ ساعت درون سیستم بدن باقی میماند، مسألهای که باعث میشود در طول شب تعداد دفعات بیشتری از خواب بیدار شوید و در مجموع مدت زمان کمتری خواب باشید. برای حل این مشکل سعی کنید تنها تا ظهر قهوه بنوشید و بعد از آن دیگر سراغ قهوه نروید.
۶- عصبانی شدن
قهوه ما را هوشیارتر میکند، اما مصرف بیش از اندازهی آن گاهی این تأثیر مثبت آن را تبدیل به تأثیری منفی میکند، در نتیجه از کوره در میروید و عصبانی میشوید. کافئین به فعالیت دستگاه عصبی مرکزی بدن سرعت میدهد، مسألهای که باعث بی قراری و حساس شدن شما میشود. با کم کردن مصرف قهوه از آرامش بیشتری برخوردار خواهید شد.
۷- سردرد
میزان متعادلی از کافئین به تأثیرگذاری بیشتر داروهای مسکن و در نتیجه، رفع سردرد کمک میکند. به همین دلیل است که از کافئین در تولید بسیاری از داروهای بدون نسخهی مخصوص سردرد استفاده میشود. با این حال، اگر برای مدتی طولانی، بیش از حد قهوه بنوشید (مصرف روزانه ۵۰۰ میلی گرم کافئین که معادل ۵ فنجان قهوه است)، هر زمان که کافئین به بدن تان نرسد، دچار حالتی مانند ترک اعتیاد و در نتیجه، سردرد و خستگی خواهید شد. بنابراین، مصرف کافئین را به تدریج کنار بگذارید و برای این کار همهی منابع کافئین را در نظر داشته باشید، از جمله: قهوه، داروهای مخصوص سردرد، چای، نوشابه، کاکائو و نوشیدنیهای انرژی زا.
منبع : روزیاتو
انتهای پیام/