سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گلخانه ها؛ بستری برای اشتغال

وضعیت مطلوب هوای کهگیلویه و بویراحمد می تواند ضمن تبدیل شدن استان به قطب محصولات گلخانه ای در کشور، زمینه را برای افزایش اشتغال جوانان فراهم کند.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج  ، گلخانه به فضای محدودی اطلاق می‌شود که قابلیت کنترل شرایط محیطی مناسب را برای رشد گیاهان از نواحی مختلف در طی فصل‌های یک سال را داشته باشد.

در عصر حاضر دنیا به سمت توسعه کشت گلخانه‌ای مدرن گام برداشته است و کشاورزان به این نتیجه رسیده‌اند که با توسعه کشت‌های گلخانه‌ای کنترل شده نه تنها از هدر رفت آب جلوگیری کرده بلکه می‌توانند محصول بیشتری تولید و اقتصاد خانواده خود را تا حد مطلوبی تقویت کنند.

به گفته کارشناسان محصولات به دست آمده از کشت در گلخانه به دلیل کنترل عوامل مؤثر در تولید و استفاده از بذر خالص دارای کیفیت مطلوبی هستند و این امر ارزش اقتصادی بالایی را برای تولیدکنندگان به ارمغان می‌آورد.

امروزه اهمیت مصرف میوه و سبزی‌های تازه بر سلامت انسان بر کسی پوشیده نیست و به همین دلیل تمایل به استفاده از این گروه مواد غذایی در سراسر جهان افزایش یافته است.

استفاده از پروتئین‌های گیاهی، املاح و ویتامین‌های میوه‌ها و سبزی‌ها از جمله دلایل اصلی تمایل مردم برای وارد کردن این گروه به برنامه غذایی روزانه است.

رشد روزافزون جمعیت و تقاضا برای تهیه محصولات بیشتر از یک سو و فصلی بودن تولید میوه و سبزی از سوی دیگر از مشکلات عمده پیش روی مصرف کنندگان و تولیدکننده به حساب می‌آید.

کشت میوه و سبزی در گلخانه یک راهکار ارزشمند برای پاسخگویی به این ۲ مشکل است.

در کشت سنتی عوامل رشد گیاه مانند آب و خاک را تا حدودی می‌توان کنترل کرد و تنظیم دما و مقدار نور از دست کشاورز خارج است.

در حالی که در کشت گلخانه‌ای می‌توان هر دو عامل دما و نور را برای رشد مطلوب گیاه تنظیم کرد.

کارشناسان کشاورزی، افزایش تولید در واحد سطح تا ۱۰ برابر هوای آزاد، تولید بیش از یک محصول در سال، افزایش کیفیت محصولات تولیدی (کنترل دقیق و بهتر آفات و بیماری‌ها با روش‌های بیولوژیکی و کاهش مصرف سموم) و صرفه‌جویی در مصرف آب را از جمله مزایای کشت گلخانه‌ای ذکر می‌کنند.

این توانایی‌ها در کنار عملکرد حرفه‌ای کشاورزان می‌تواند علاوه بر کیفیت برتر محصولات، سود قابل توجهی را برای دست اندرکاران این حوزه فراهم کند.

کارشناس جهاد کشاورزی معتقد است: کشت و تولید انواع سبزی و گل به روش گلخانه‌ای در جهان در حال افزایش است و با استفاده از این شیوه می‌توان محصول تازه و مرغوب را خارج از فصل پرورش داده و با قیمت خوب به بازار عرضه کرد.

راضیه ذاکری بیان می‌کند: یکی از سیاست‌های اصلی وزارت جهاد کشاورزی در راستای اقتصاد مقاومتی توسعه گلخانه‌ها است که در صرفه جویی مصرف آب در بخش کشاورزی بسیار مؤثر است.

به اعتقاد وی، با توجه به تنش‌های محیطی و به علت محدودیت منابع آب و خاک، کشت در محیط گلخانه به علت تعدیل شرایط از اهمیت بالایی برخوردار است.

واحد‌های گلخانه‌ای در کهگیلویه و بویراحمد به کشت سبزی، گل رز هلندی، توت فرنگی، پرورش قارچ خوراکی، گل‌های آپارتمانی، گوجه، خیار، انواع فلفل فعالیت دارند.

کارشناس مسئول واحد‌های گلخانه کهگیلویه و بویراحمد گفت: در حال حاضر ۹۴ واحد گلخانه‌ای در استان فعال هستند.

پروین هرمزنژاد افزود: سطح زیر کشت گلخانه‌های کهگیلویه و بویراحمد ۴۲ هکتار است و برخی محصولات مانند توت فرنگی، سبزی و صیفی با استفاده از شیوه کشت بدون خاک تولید می‌شوند.

وی تصریح کرد: ترویج روش هیدروپونیک یا کشت بدون خاک می‌تواند ظرفیت‌های تولیدی محصولات کشاورزی گلخانه‌ای کهگیلویه و بویراحمد را افزایش دهد.

هرمزنژاد بیان کرد: روی آوردن به سمت کشت‌های گلخانه‌ای و استفاده از این ظرفیت علاوه بر تبدیل شدن کهگیلویه و بویراحمد به قطب محصولات کشاورزی در کشور، زمینه را برای اشتغال جوانان نیز فراهم می‌کند.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی یاسوج گفت: محصولات صیفی این استان مانند خیار، فلفل دلمه‌ای، گوجه و گل رز از طریق سایر شهر‌های کشور به نقاط مختلف جهان صادر می‌شوند.

امیر حسینی افزود: کشور‌های روسیه، ترکمنستان، ارمنستان و حاشیه خلیج فارس بازار هدف صادراتی محصولات صیفی گلخانه‌ای کهگیلویه و بویراحمد هستند.

وی با اشاره به رضایت بخش نبودن وضعیت صادرات تولیدات کهگیلویه و بویراحمد از طریق دیگر استان‌ها، تصریح کرد: باید با کنار گذاشتن فرآیند‌های اداری پیچیده و حمایت بیشتر بانک‌ها این استان به یک نماد تجاری در این زمینه تبدیل شود.

حسینی بیان کرد: با استقرار واحد‌های سرد خانه‌ای، حمل و نقل استاندارد، شیوه‌های مدرن بسته بندی و افزایش تنوع محصولات، می‌توان زمینه را برای تجاری سازی محصولات گلخانه‌ای کهگیلویه و بویراحمد فراهم کرد.

سالانه ۹۱۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی در استان کهگیلویه و بویراحمد تولید می‌شود.

این استان ۲۷۰ هزار هکتار زمین کشاورزی دارد که ۱۶۰ هزار هکتار آن زراعی است.

انتهای پیام/غ

۹۴ واحد گلخانه‌ای در استان فعال هستند

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.