سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نژادبهرام مطرح کرد؛

افزایش دست‌اندازی به حریم پایتخت در سال‌های گذشته

عضو شورای شهر تهران برنامه جامع حفظ حریم پایتخت را از الزامات دانست و گفت: این کار نیازمند تعامل دستگاه‌های اجرایی است.

به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، زهرا نژادبهرام رئیس کمیته معماری و شهرسازی شورای شهر تهران در حاشیه همایش باید‌ها و نباید‌های حریم تهران که امروز (چهارشنبه بیست و دوم خرداد ماه) برگزار شد، اظهار کرد: مسئله مهم در اینگونه نشست‌ها حفظ حریم پایتخت و جلوگیری از دست‌اندازی به آن است.

وی افزود: دست‌اندازی به حریم تهران بسیار افزایش پیدا کرده است و این افزایش به گونه‌ای است که نمی‌توانیم شرایط حاضر را مدیریت کنیم و این نبود مدیریت کنترل حریم موجب شده تا نتوانیم حریم تهران را تشخیص دهیم.

رئیس کمیته معماری و شهرسازی شورای شهر تهران ادامه داد: اغتشاش به وجود آمده در حریم پایتخت دلایل متعددی دارد که جدی‌ترین آن نبود یک قانون واحد مدیریتی برای شهر تهران است.

نژادبهرام ادامه داد: به طور کلی ما در پایتخت ۹ فرمانداری مستقل داریم که هر کدام از این فرمانداری‌ها با توجه به تقسیمات کشوری حاشیه خود را دارند و حریم خود را مشخص کرده‌اند.

وی افزود: وقتی روستا با حریم تهران تلاقی پیدا می‌کند و به این علت که  حریم و مقیاس آن کوچک‌تر از شهر است، به سرعت بسیار زیادی به داخل پایتخت انتقال پیدا می‌کند و ما نیاز داریم برای اولین بار بعد از این همه تغییرات یک بار برای همیشه پرونده مدیریت شهر تهران را ساماندهی کنیم و ببندیم.


بیشتر بخوانید: سرریز جمعیتی باعث از بین رفتن حریم پایتخت می‌شود/ ممنوعیت ساخت و ساز در حریم شهر تهران


رئیس کمیته معماری و شهرسازی شورای شهر تهران گفت: باید به پایتخت و حریم آن به دید یک منظومه نگاه کرد، چون با وضع موجود و نبود مدیریت لازم حفاظت از حریم تهران وجود ندارد و امکان پذیر نیست و ما باید تلاش کنیم قوانین بالادستی حفاظت و صیانت از حریم پایتخت را از بلا استفاده بودن خارج کنیم و به صورت عملی از آن بهره ببریم.

نژادبهرام ادامه داد: آخرین طرح راهبردی که مورد تصویب شورای شهرسازی و وزارت راه قرار گرفت، طرح راهبردی و ساختاری حریم شهر تهران بود که متأسفانه هنوز مصوبه‌ای از سوی استانداری تهران ابلاغ نشده است.

رئیس کمیته معماری و شهرسازی شورای شهر تهران ادامه داد: تنها حریم مورد استفاده حدود یک هزار و ۳۰۰ کیلومتر است که مربوط به طرح جامع است و باز هم با اختلال‌های به وجود آمده مورد استفاده قرار نمی‌گیرد.

وی ادامه داد: ما نیاز داریم مدیریت شهری و امور شهر تهران مشخص شود و تقسیمات کشوری نیز باید با برنامه‌های مدیریت شهر تهران هماهنگ شود، اما این الزام‌آور نیست و در صورت نیاز مدیریت امور شهری باید با تقسیمات کشوری هماهنگ شود.

نژادبهرام ادامه داد: در هیچ کدام از زوایای مدیریت شهری الزامی وجود ندارد و باید گفت یکی از ملزومات حفظ حریم پایتخت و ایجاد برنامه راهبردی است.

لازم به ذکر است؛ شهرداری منطقه ۲۲ از ورود خبرنگاران به این همایش جلوگیری کرد و علت آن را مطرح شدن حرف‌های محرمانه در طول جلسه دانست.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.