به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، پایگاه اینترنتی روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی نوشت: به گفته مقامات آمریکایی و مکزیکی که با مذاکرات بین این دو کشور آشنا هستند، توافق برای جلوگیری از اعمال تعرفه که ترامپ جمعه شب آنرا با سروصدای زیاد اعلام کرد، عمدتاً شامل اقداماتی است که مکزیک پیشتر در گفتگوهای قبلیاش با آمریکا طی چند ماه گذشته قول انجام دادن آنها را داده بود.
بر اساس اعلامیه مشترک جمعه شب، مکزیک با «استقرار گارد ملیاش در سراسر مکزیک و اولویت دادن به مرز جنوبیاش» موافقت کرد. این مقامات گفتند مکزیک پیشتر در ماه مارس در جریان گفتگوهای محرمانه در میامی بین کرسچن نیلسن، وزیر وقت امنیت داخلی (آمریکا)، و اولگا سانچز، وزیر کشور مکزیک، قول انجام دادن این کار را داده بود.
در ادامه این گزارش آمده است: بخش عمده قرارداد ترامپ توسعه برنامهای بود که به پناهجویان اجازه میدهد در حالی که پروندههای حقوقیشان دنبال میشود، در مکزیک بمانند. اما این توافق در ماه دسامبر در دو یادداشت دیپلماتیک پرمشقت که دو کشور با یکدیگر مبادله کردند، به دست آمد و طی هفته گذشته، مذاکرهکنندگان (آمریکایی) نتوانستند مکزیک را به پذیرش پیمان «کشور ثالث امن» متقاعد کنند. این پیمان به آمریکا توانایی حقوقی را برای رد پناهجویان، در صورتی که آنها ابتدا در مکزیک تقاضای پناهندگی نکرده باشند، میداد.
به هر حال، ترامپ روز شنبه در توییتر از این توافقنامه تمجید و از رئیس جمهور مکزیک به خاطر «کار بسیار طولانی و شدید» بر طرحی برای کاهش موج مهاجرت به آمریکا تشکر کرد.
مشخص نیست آیا ترامپ معتقد است این توافقنامه واقعاً نشاندهنده امتیازات جدید و گستردهتر است یا اینکه رئیس جمهور محدودیتهای این توافقنامه را درک میکند، اما آنرا به عنوان راهی برای حفظ آبرو و فرار از پیامدهای سیاسی و اقتصادی اعمال تعرفهها بر مکزیک که وی کمتر از دو هفته پیش شروع به تهدید کردن آن کرد، پذیرفت.
رئیس جمهور با تهدید کردن مکزیک به اعمال یک رشته تعرفه - که از پنج درصد شروع میشود و به ۲۵ درصد میرسد - با انتقادهای گسترده سران جهان، مدیران تجاری، قانونگذاران جمهوریخواه و دموکرات و کارکنان خودش مواجه شد. ترامپ پس از ۹ روز تردید، عقبنشینی کرد و وعدههای مکزیک را پذیرفت.
مقامات شرکتکننده در گفتگوها گفتند آنها یکشنبه گذشته، هنگامی که کوین کِی مک الینن سرپرست وزارت امنیت داخلی (آمریکا) در ضیافت شامی با وزیر امور خارجه مکزیک دیدار کرد، مذاکرات را شروع کردند. یک مقام ارشد دولتی (آمریکا) که اجازه نداشت علناً درباره مذاکرات پشت درهای بسته که چندین روز طول کشید صحبت کند، اصرار کرد مکزیکیها موافقت کردند که سریعتر و با شدتی بیش از گذشته برای منع ورود مهاجران تلاش کنند.
انتهای پیام/